Založ si blog

Robert Fico na RTVS ! alebo Záujem koalície aj opozície, všetkých občanov

Vzhľadom na iné povinnosti som včera iba letmo postrehol informáciu, že premiér Robert Fico, na ktorého bol spáchaný atentát v polovici mája v Handlovej, pravdepodobne sa chystá už dnes na vyjadrenie vlastného stanoviska k tragickej udalosti, vrátane zhodnotenia politicko-ekonomického vývoja v spoločnosti, na posolstvo občanom s pohľadom do budúcnosti.

Pokiaľ to je pravda, verejnosť by to vrelo uvítala. Aj vzhľadom na to, že štát je trochu osirelý, ak prezidenti sú vlastne dvaja, ale ani jeden už a ešte nie je „v plnom švungu“, ani predseda parlamentu po odchode Pellegriniho nie je zatiaľ zvolený a výkonná moc v štáte je fakticky oslabená, aj keď kompetencie sú dané a realizované.

Slovenská republika, náš spoločný domov, ako soľ potrebuje vidieť a počuť Roberta Fica a podľa môjho názoru nielen koalícia, ale rovnako aj opozícia a všetci občania. Prečo aj opozícia ? Ak panuje všeobecná zhoda, že musí dôjsť k celospoločenskému zmiereniu, práve opozícia sa musí cítiť ohrozená, lebo dosť sa toho na ňu valí, keď stačí prehrávať videá s hrubými urážkami a vyhrážkami. Toto podľa prieskumu väčšina ľudí vidí ako podnecovanie s pomaly fatálnymi následkami.

Robert Fico povie svoje. Ak značná časť spoločnosti ešte nepochopila hĺbku a šírku tragickej udalosti i potrebu prípadnej účinnej ľútosti ako nevyhnutného predpokladu nápravy, práve prejav premiéra by mohol určiť mantinely na základe prežitej traumy. A napokon aj istého poníženia symbolu vrcholnej moci konštituovanej ústavou a demokratickými voľbami.

Ak som kdesi zachytil, že Ficovo vystúpenie má byť kdesi na internete, prikláňam sa k názoru mnohých občanov, že keď toto premiérov zdravotný stav dovolí, kde sú prekážky, aby požiadal o možnosť vystúpiť vo verejnoprávnej televízii ? Práve na takýto účel máme túto inštitúciu, ktorá si to v mnohom pošramotila, ale premiéra by pred kamery musela „pustiť“.

Alebo v tom niekto vidí problém ?

Ja som doktor, kto je viac alebo Všetci utekajme…

27.09.2024

Už dávno som s takou nechuťou nepristupoval k napísaniu príspevku ako teraz. Venovať sa lekárom a ich platom vo chvíli, keď máte matku v nemocnici, asi nie je prezieravé. A keď to navyše možno vyznie ako „útok“ na mužov a ženy v bielych plášťoch, asi len ťažko sa to bude doma vysvetľovať. Iba podotýkam, že doktorom a najmä sestričkám nič nezávidím. [...]

Kto si to myslí okrem Plavákovej alebo Huliak sa nebojí ani medveďov

26.09.2024

Nech nasledujúce riadky nik z poslancov veľaváženej Národnej rady SR nevzťahuje na seba. Avšak ak niekto porovnáva zákonodarné procesy u nás s nacistickými Norimberskými zákonmi priamo alebo len marginálne, taký poslanec si kráľovský plat nezaslúži. Mám tentoraz na zreteli poslankyňu NR SR za Progresívne Slovensko Luciu Plavákovú. Nešlo len o toto vyjadrenie. Pozorne a [...]

Ako zefektívniť Svätoplukove prúty alebo Nájdu sa aspoň traja múdri „synovia“ ?

24.09.2024

Dosť pochybujem, že súčasná mladá generácia so slúchadlami na ušiach, mobilmi a perspektívou umelej inteligencie vôbec vie alebo aspoň čosi tuší o Svätoplukovi a jeho povestných prútoch. Podľa povesti staručký kráľ z čias Veľkej Moravy mal troch synov a názorne ich poučil, kedy budú neporaziteľní. Zväzok prútov nepolámali, po jednom to išlo hravo. Tí synovia sa [...]

Libanon, Hasan Nasralláh, Izrael, Hizballáh

Biden: Zabitie Nasralláha je spravodlivé, zaslúžil si to. USA odporúčajú Američanom odísť z Libanonu

28.09.2024 20:55

Americký prezident Joe Biden označil v sobotu zabitie vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha za "opatrenie spravodlivosti".

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 145
Celková čítanosť: 284364x
Priemerná čítanosť článkov: 1961x

Autor blogu

Kategórie