Založ si blog

Voľby ako oslava demokracie alebo Kto sa musí spamätať

Azda nebude porušením volebného moratória, ak z pozorovania viacero okrskov v maďarskej ZŠ v Nových Zámkoch jednoznačne vyvodzujem, že účasť voličov je vysoká. Pravdaže, ešte nie je koniec a všetko sa ukáže až dve hodiny pred polnocou.

Tak alebo onak, jedno je isté. Sme štátom /preferujem toto označenie pred krajinou/ s minimálne vysokou kultúrou a toleranciou. Nie všade na svete sú voĺby pokojné a neraz sa končia so spochybňovaním výsledkov a konfliktami.

Ponúkajú sa aspoň dva závery. Ak sa aj v druhom kole prezidentských volieb odzrkadlí pokojný priebeh z prvého kola, to veru nie je najhoršia vizitka súčasnej vládnej moci. Svoju zodpovednosť jednoznačne zvládla.

A čo ten nepokoj a tvrdé, často až bezohľadné útoky zo strany opozície ? Toto by som im ponechal, to je ich predstava o politickom boji. Až parlamentné voľby ukážu, či mali postupovať tak alebo inak.

Mrzuté to je zo strany médií. Masívna protivládna propaganda dokonca aj tých verejnoprávnych je neobvyklá a je len otázkou času, kedy koalícia stratí trpezlivosť.

Aj podaktorí blogeri si už všimli, že popri vlastných politológoch sa u nás veselo uplatňujú českí „moudŕí lidé“, čo je dobré i zlé. Dobré preto, že jazykovo blízki pozorovatelia rozširujú paletu názorov. Horšie je to, že občas spoza rieky Moravy zaznievajú hodnotenia odrážajúce iba postoje súčasnej päťkoalície, pričom ten trochu protektorský pohľad akoby staršieho brata nie je to pravé orechové.

Na malom priestore nie sú možné komplexné úsudky, ale pokiaľ, ako možno dúfať, sa nič zlé nestane, naše voĺby nám musia závidieť aj starší bratia a susedia.

Ak sa spamätajú niekedy až rozbesnené /niektoré/ médiá a zjednodušene meseznikovci, už po týchto voľbách by sa mohla upokojiť celospoločenská atmosféra. Ale Chmelár to celé neutiahne.

Dokonca si dovolím vysloviť možno kacírsku myšlienku, že nie je spochybnením, ale naopak potvrdením úrovne demokracie, že nech vyhrá ten alebo onen kandidát, každý to vezme na vedomie a svet sa nezrúti. Ani Fico a jeho vláda nebude horšie spávať, hoci sympatie či antipatie môžu chvíľu pretrvávať.

Tešme sa všetci na výsledok !

Hurá, premiér prežil, páchateľa sme „chytili“ alebo Čo ďalej, tak ako doteraz ?

16.05.2024

Úctyhodný kolega Eduard Chmelár v dnešnom statuse sa priznal, parafrázujem, že po správe o atentáte na predsedu vlády Roberta Fica sa ho zmocnilo veľké znechutenie a nemal chuť písať. Aj ja som sa tak rozhodol. Chmelár napokon zmenil názor a ako vždy, chvalabohu. Po takmer hodinovej ceste autobusom z Hurbanova do Nových Zámkov som aj zmenil postoj. Vzrušené debaty prostých [...]

Zasúťažme si o „bradatý“ súdny spor alebo Ešte sa toho dožiť

14.05.2024

Ak si pozriete číslo „živej“ spisovej značky na Okresnom súde v Leviciach, t. j. 14C/5/2004, hádam každému musí byť jasné, že ide o „bradatý“ súdny spor. Aj keď autor týchto riadkov nemá informácie o rekordných dĺžkach civilných súdnych konaní na Slovensku, tých bisťubohu dvadsať rokov sa od hanby nemusí krčiť kdesi v kúte. Keďže ide stále [...]

Ako to pučalo v RTVS alebo Tromfy do rúk koalície

13.05.2024

Predpokladám, že dobrému je všetko dobré a zlému opačne. Platí to aj o zaujímavých nuansách v prípade jazykových zvláštností. Vedel by o tom rozprávať aj László zo Susedov, keď vyznáva najhlbšie city svojej Ildikó. Naši alebo maďarskí predkovia to neustriehli, lebo to nežné vyznanie lásky v slovenčine „trochu“ inak vyznieva v maďarčine. No nič v zlom. [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 94
Celková čítanosť: 180671x
Priemerná čítanosť článkov: 1922x

Autor blogu

Kategórie