Založ si blog

Voľby ako test štátnika alebo Priznal prehru a zagratuloval?

Prezidentské voľby sa skončili, ešte chvíľu budú doznievať aj nehodné reči podaktorých politikov, ktorým jasný výsledok trochu zatienil mozog a ponesú štafetu „svojho“ kandidáta. Áno, práve jeho, lebo o tom, či pán Korčok zložil po voľbách test štátnika, si každý triezvy občan už zafixoval jasný názor.

Pozrime sa na to z iného pohľadu. Prezidentské a ďalšie voĺby sú nielen nákladnou záležitosťou, ale aj skúškou občanov a voličov, ktorí buď prídu alebo neprídu k urnám. Nuž. milióny z nás neprišli. To je síce v súlade so zákonom o voľbách, nikde sa nepíše o povinnosti voliť, ale niečo na tom nesedí.

A každý sa bojí vysloviť slovko Róm. Nepodceňujme ich, že nevedia trafiť do volebných miestností, že nevedia, o čo ide. Prosím vás, ovládajú oveľa zložitejšie veci, ako zakrúžkovať jedno meno, a to na úradoch práce, pri získavaní toho, čo im patrí. Tak prečo tak okázalo ignorujú voĺby a ich účasť možno zrátať, obrazne povedané, na prstoch jednej ruky ?

Nie je tu veľký priestor, aby sa niečo v tomto smere robilo? Prečo takto nechávať vytesňovanie značnej časti obyvateľstva? Možno ide o okrajový moment, ale čo si o masovej ignorancii všetkých tých, ktorých to „nezaujíma“ , majú myslieť podľa mňa najväčší hrdinovia volieb, t. j. tie desaťtisíce členov okrskových volebných komisií?

To si niekto myslí, že najväčšia slasť je vstávať ráno o pol piatej, predtým všetko pripraviť, pomaly dve hodiny pred siedmou byť v strehu vo volebnej miestnosti, skončiť dve hodiny pred polnocou a potom aj hodinu bezmocne čakať, či to už na okrese odobrili.

Mimochodom, pri posledných parlamentných voľbách to čakanie trvalo do štvrtej ráno. Stojí to za to za tých pár eur, hoci zo strany štátu ide o milióny ? A iní občania si iba váľajú šunky, kašlú na to, ospravedlňujem sa za tvrdé vyjadrenie.

Vrátim sa k úvodu. Dozvedieť sa, že som sa stal alebo nestal prezidentom, otrasie psychikou každého. Ale toto je práve ten obrovský štátnicky test, aké prezidenta čakajú a ešte budú čakať. Peter Pellegrini obstál, rovnako aj Fico v prvých chvíľach, Korčok zlyhal. Ten jeho dlhý prejav nebol náležitý, aj keď ľudsky možno ospravedlniteľný. A asi aj pochopiteľný? Nebyť tej nehoráznej vyhrážky, že nezabudne!

Lenže titulky v neobjektívnych médiách, že Korčok „priznal porážku“ a „zagratuloval“ , sú pravdivé iba obmedzene. Do čoho to zabalil, je až neuveriteľné. Možno sa mal lepšie poradiť s Cigánikovou zo SAS a Biharyovou z PS, ktoré v TA3 by najradšej išli až ‚na telo“ oveĺa mladšiemu Kaliňákovi…

Takže, máme to za sebou a zaželajme novému prezidentovi pevné zdravie, dobré nervy a trpezlivosť.

To isté aj nám, všetkým občanom.

A ešte perlička, slovenskou „Buzitkou“ , kde uhádli výsledok volieb, je obec Okružná, pod Slánskymi vrchmi. Len škoda, že sa tej slávy nedožila rodáčka Milka Zimková.

Prečo sa neteším na hokej alebo Keď sa /možno/ hrá s falošnými kartami

03.05.2024

Čo nevidieť tu máme hokejový sviatok. Národný sviatok by to mal byť. Ostrava, kde sa stretneme s inými adeptami na čo najlepšie umiestnenie, bude naša. Veď hokej vždy dokázal vzopnúť masy a odrazu sme boli na jednej lodi. Dokonca aj vtedy, keď sme sa potápali a bolo úspechom, keď sme nevypadli. A čo teraz ? Nemôžem si pomôcť, ale prevláda akoby letargia. Neviem to presne [...]

Nie je rúra ako rúra alebo Keby Danko inde trafil

28.04.2024

Už to začína byť televíznym folklórom, keď markizácky moderátor Na telo vytrvalo opakuje, že do svojej nedeľnej relácie tentoraz pozýval Fica, Pellegriniho i Danka, ale ich stolička ostala prázdna, hoci koaličníci sú ako predtým „vždy vítaní„. Nič proti, aj tak sa dá. Lenže, načo je moderátor ? Ak Kovačič dnes debatoval iba s predsedom progresívcov [...]

Nielen pekná, aj múdra alebo Kam siahajú ministerke

23.04.2024

Ak je niečo na Slovensku veľmi záhadné, patrí sem určite hľadanie vysvetlenia, prečo sa niekto takmer okamžite stane predmetom slepej nenávisti. Pravdaže, mám na zreteli verejne činnú osobu. Najmä takú, ktorá si to nezaslúžila skutkami, ani verbálne, keďže na to ešte nemala čas. A je znenávidená, znosená pod čiernu zem. To je aj prípad pani Martiny Šimkovičovej. [...]

parlament, fico

Fico sa zúčastní na mierovom summite. Eštok: Ukrajina potrebuje nepretržitú podporu

03.05.2024 14:14

Rusko sa na mierovom summite nezúčastní.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

NATO aj EÚ ostro odsúdili kyberútoky na Česko a Nemecko. Rusko ponesie následky, vyhlásila Baerbocková

03.05.2024 14:00

EÚ je odhodlaná využiť celú škálu opatrení, aby odvrátila, odstrašila a odpovedala na ruské nekalé správanie v kyberpriestore," uviedol Borrell.

Kolumbíjska univerzita

Nepokoje na amerických univerzitách: Polícia zatkla už vyše 2000 protiizraelských aktivistov

03.05.2024 13:35

Vlnu študentského aktivizmu začal incident, keď vedenie Kolumbijskej univerzity v New Yorku poslalo políciu na študentov, ktorí sa utáborili uprostred jej kampusu.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 84
Celková čítanosť: 163729x
Priemerná čítanosť článkov: 1949x

Autor blogu

Kategórie