Robert Fico na RTVS ! alebo Záujem koalície aj opozície, všetkých občanov

Vzhľadom na iné povinnosti som včera iba letmo postrehol informáciu, že premiér Robert Fico, na ktorého bol spáchaný atentát v polovici mája v Handlovej, pravdepodobne sa chystá už dnes na vyjadrenie vlastného stanoviska k tragickej udalosti, vrátane zhodnotenia politicko-ekonomického vývoja v spoločnosti, na posolstvo občanom s pohľadom do budúcnosti.

Pokiaľ to je pravda, verejnosť by to vrelo uvítala. Aj vzhľadom na to, že štát je trochu osirelý, ak prezidenti sú vlastne dvaja, ale ani jeden už a ešte nie je „v plnom švungu“, ani predseda parlamentu po odchode Pellegriniho nie je zatiaľ zvolený a výkonná moc v štáte je fakticky oslabená, aj keď kompetencie sú dané a realizované.

Slovenská republika, náš spoločný domov, ako soľ potrebuje vidieť a počuť Roberta Fica a podľa môjho názoru nielen koalícia, ale rovnako aj opozícia a všetci občania. Prečo aj opozícia ? Ak panuje všeobecná zhoda, že musí dôjsť k celospoločenskému zmiereniu, práve opozícia sa musí cítiť ohrozená, lebo dosť sa toho na ňu valí, keď stačí prehrávať videá s hrubými urážkami a vyhrážkami. Toto podľa prieskumu väčšina ľudí vidí ako podnecovanie s pomaly fatálnymi následkami.

Robert Fico povie svoje. Ak značná časť spoločnosti ešte nepochopila hĺbku a šírku tragickej udalosti i potrebu prípadnej účinnej ľútosti ako nevyhnutného predpokladu nápravy, práve prejav premiéra by mohol určiť mantinely na základe prežitej traumy. A napokon aj istého poníženia symbolu vrcholnej moci konštituovanej ústavou a demokratickými voľbami.

Ak som kdesi zachytil, že Ficovo vystúpenie má byť kdesi na internete, prikláňam sa k názoru mnohých občanov, že keď toto premiérov zdravotný stav dovolí, kde sú prekážky, aby požiadal o možnosť vystúpiť vo verejnoprávnej televízii ? Práve na takýto účel máme túto inštitúciu, ktorá si to v mnohom pošramotila, ale premiéra by pred kamery musela „pustiť“.

Alebo v tom niekto vidí problém ?

Administrátor blogu Pravda – a kde sú moje eurá ?

24.10.2024

Hneď v úvode tohto nanajvýš seriózneho príspevku, ktorý na vyváženie a oživenie v sále vhodne zapadne do príliš vážnych a ponurých tém, sa alibisticky vyhováram. To nie ja, to manželka. Chce vedieť, kde a v ktorej ponožke potuteľne skrývam tie veľké počty eur vyplácaných za aktivity v tomto blogu. Pod predchádzajúcim označením exnovinár to bolo tisíce [...]

V Nových Zámkoch je to iné ? alebo O peniaze ide „až“ na prvom mieste…

23.10.2024

Najlepšia je osobná skúsenosť alebo poznatok týkajúci sa blízkych príbuzných. Ak čítame hororové správy o odchode tisícov lekárov a zatváraní nemocníc už od začiatku budúceho roka, zimomriavky majú rodeo. A tá skúsenosť ? Dvakrát po sebe hospitalizovali moju matku v Nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch a aj keď pacientka je vo [...]

Keď príde čas zúčtovania alebo Zaplatíme to my všetci

21.10.2024

Prezidentský kandidát Donald Trump v Pensylvánii štyridsať minút tancoval, potom varil, prezidentská kandidátka Kamala Harrisová sa čudovala a potom slávila svoje šesťdesiatiny. Aj takto to vyzerá v predvolebnej show kampani v USA. Keď sa niekto opýta, či je na to dosť finančných prostriedkov, nuž ako pliev. Trump je oveľa bohatší, ale ani [...]

Gruzínsko, voľby, Európa, EÚ, Ukrajina

V Gruzínsku po sčítaní 70 percent okrskov vedie vládnuca strana. Exit poll naznačil víťazstvo opozície

26.10.2024 18:36, aktualizované: 20:15

Exit poll naznačil víťazstvo prozápadných strán.

únos

Tragédia v Mexiku: Pri nehode autobusu zomrelo najmenej 24 ľudí

26.10.2024 18:21

Pri nehode autobusu v centrálnom Mexiku zahynulo najmenej 24 ľudí a ďalších päť ľudí bolo zranených.

Policajný potápač

Dráma na Dunaji: Polícia vytiahla muža, ktorý skočil do rieky. Napriek snahe sa ho nepodarilo oživiť

26.10.2024 17:45, aktualizované: 18:29

Polícia prehľadávala nábrežie a hladinu rieky, záchranným zložkám sa osobu podarilo vytiahnuť z vody a začali ju oživovať.

Beyoncé

Speváčka Beyoncé v kampani podporila Harrisovú. Trump sľúbil rekordnú deportáciu migrantov

26.10.2024 17:09

Nie som tu ako celebrita, nie som tu ako politik. Som tu ako matka, povedala Beyoncé.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 154
Celková čítanosť: 303210x
Priemerná čítanosť článkov: 1969x

Autor blogu

Kategórie