Založ si blog

Voľby ako oslava demokracie alebo Kto sa musí spamätať

Azda nebude porušením volebného moratória, ak z pozorovania viacero okrskov v maďarskej ZŠ v Nových Zámkoch jednoznačne vyvodzujem, že účasť voličov je vysoká. Pravdaže, ešte nie je koniec a všetko sa ukáže až dve hodiny pred polnocou.

Tak alebo onak, jedno je isté. Sme štátom /preferujem toto označenie pred krajinou/ s minimálne vysokou kultúrou a toleranciou. Nie všade na svete sú voĺby pokojné a neraz sa končia so spochybňovaním výsledkov a konfliktami.

Ponúkajú sa aspoň dva závery. Ak sa aj v druhom kole prezidentských volieb odzrkadlí pokojný priebeh z prvého kola, to veru nie je najhoršia vizitka súčasnej vládnej moci. Svoju zodpovednosť jednoznačne zvládla.

A čo ten nepokoj a tvrdé, často až bezohľadné útoky zo strany opozície ? Toto by som im ponechal, to je ich predstava o politickom boji. Až parlamentné voľby ukážu, či mali postupovať tak alebo inak.

Mrzuté to je zo strany médií. Masívna protivládna propaganda dokonca aj tých verejnoprávnych je neobvyklá a je len otázkou času, kedy koalícia stratí trpezlivosť.

Aj podaktorí blogeri si už všimli, že popri vlastných politológoch sa u nás veselo uplatňujú českí „moudŕí lidé“, čo je dobré i zlé. Dobré preto, že jazykovo blízki pozorovatelia rozširujú paletu názorov. Horšie je to, že občas spoza rieky Moravy zaznievajú hodnotenia odrážajúce iba postoje súčasnej päťkoalície, pričom ten trochu protektorský pohľad akoby staršieho brata nie je to pravé orechové.

Na malom priestore nie sú možné komplexné úsudky, ale pokiaľ, ako možno dúfať, sa nič zlé nestane, naše voĺby nám musia závidieť aj starší bratia a susedia.

Ak sa spamätajú niekedy až rozbesnené /niektoré/ médiá a zjednodušene meseznikovci, už po týchto voľbách by sa mohla upokojiť celospoločenská atmosféra. Ale Chmelár to celé neutiahne.

Dokonca si dovolím vysloviť možno kacírsku myšlienku, že nie je spochybnením, ale naopak potvrdením úrovne demokracie, že nech vyhrá ten alebo onen kandidát, každý to vezme na vedomie a svet sa nezrúti. Ani Fico a jeho vláda nebude horšie spávať, hoci sympatie či antipatie môžu chvíľu pretrvávať.

Tešme sa všetci na výsledok !

Nie je rúra ako rúra alebo Keby Danko inde trafil

28.04.2024

Už to začína byť televíznym folklórom, keď markizácky moderátor Na telo vytrvalo opakuje, že do svojej nedeľnej relácie tentoraz pozýval Fica, Pellegriniho i Danka, ale ich stolička ostala prázdna, hoci koaličníci sú ako predtým „vždy vítaní„. Nič proti, aj tak sa dá. Lenže, načo je moderátor ? Ak Kovačič dnes debatoval iba s predsedom progresívcov [...]

Nielen pekná, aj múdra alebo Kam siahajú ministerke

23.04.2024

Ak je niečo na Slovensku veľmi záhadné, patrí sem určite hľadanie vysvetlenia, prečo sa niekto takmer okamžite stane predmetom slepej nenávisti. Pravdaže, mám na zreteli verejne činnú osobu. Najmä takú, ktorá si to nezaslúžila skutkami, ani verbálne, keďže na to ešte nemala čas. A je znenávidená, znosená pod čiernu zem. To je aj prípad pani Martiny Šimkovičovej. [...]

Nežný šepot ministra alebo Keď Šimečku lepšie počuť

21.04.2024

O manipulácii verejnej mienky sa toho hodne popísalo a ešte aj popíše. Na programe dňa nie sú náhodné spôsoby, ale výsledky vedeckých poznatkov. Ostaňme pri našej slovenskej realite a zistíme, že niekto sa spolieha na zníženú inteligenciu národa pod Tatrami a stačí málo. Napríklad, už neraz zazneli upozornenia, že moderátori v televíziách si dovoľujú viac ako je [...]

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák sa znova postaví pred súd a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Bomby padajú na Odesu, Zelenskyj čistil tajnú službu

02.05.2024 06:10

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 162917x
Priemerná čítanosť článkov: 1963x

Autor blogu

Kategórie