Založ si blog

Keby tisíc semaforov alebo Nech spadne panelák ?

My novinári sme zvláštna a niekedy aj nenávidená kasta. Ak vieme písať, čo sa predpokladá, objasňujeme čitateľom a poslucháčom alebo divákom to, čo sami dosť dobre nevedia pochopiť. Aspoň si myslíme, že my to vieme lepšie. Žiaľ, občas sa nám podarí, že vyzeráme, s prepáčením, ako menej múdri, keď vnucujeme hlúposti, polopravdy alebo dokonca aj bezočivé lži. Alebo čosi zatajujeme, čo je rovnako pozoruhodné.

A je jedno, či ide o problémy globálnej svetovej politiky alebo o obyčajný práve nefunkčný polnočný semafor na ktoromsi bratislavskom sídlisku. To prvé nezabolí, lebo jednak to je dosť vzdialené a ťažšie postihnuteľné, z toho druhého vieme urobiť ako majsterštukovia globálny /a pritom smiešny/ problém domácej politiky.

Istý kolega sa dnes ráno po kávičke hlboko zamyslel, čím by mal prispieť do formovania verejnej mienky. Kým stihol vyfajčiť cigaru, neodbytne sa mu ponoril do spomienok – semafor. Už dlho sa nikto nezaoberal práve týmto asi strategicky významným dopravným zariadením, ktoré tak neprozreteľne vstúpilo do cesty veľkému pánovi na novom aute. Áno, Dankovi, najnovšie aj prezidentskému kandidátovi, v čase kolízie podpredsedovi parlamentu a predsedovi jednej z koaličných strán.

O „tragickej“ udalosti, ktorej obeťou bol semafor a Dankov zub, sa už toho popísalo viac ako dosť. Vyšetrovanie ešte nie je ukončené a práve preto záver nemenovaného kolegu od pera, že tým všetkým neutrpel len právny štát na Slovensku, ale Slovensko ako také, je málinko presolený. Nuž, čo. Už len postaviť na tomto mieste pamätnú tabuľu, ktorá napokon výjde drahšie ako ten semafor – a máme to.

Ibaže, nie je semafor ako semafor. Čo keď sa v politike medzitým stalo niečo, čo nielen obrazne ohrozuje tisíce a tisíce semaforov ? A iné, čo je majetkom a záujmom štátu a nás všetkých ? Áno, aj Danko mohol spôsobiť aj niečo vážnejšie, nedajbože ohroziť politické základy štátu, čo ten nemenovaný kolega naznačuje.

Keby sa bol hlbšie zamyslel pred dopitím kávy, mohol pre úplnosť spomenúť aj prezidentku Čaputovú, ktorá síce nejazdí a nešoféruje v noci, ale je tu jej aktuálne vyhlásenie pre ktorési uznávané zahraničné médium. Údajne vo veci „závažného porušovania princípov právneho štátu na Slovensku by mala platiť podmienenosť financovania z EÚ“.

Nemohla radšej pani Zuzana mlčať ? Nech si každý prečíta uvedenú vetu aspoň dvakrát, aby uveril, čo je to za…. Možno to len zahraniční novinári zle pochopili. Ak nie, tak nejaký semafor, ktorý sa zatriasol vďaka Dankovi, sa nemusí triasť kvôli pani prezidentke, ale keby podpredseda NR SR každý večer zrážal po jednom semafore, ani desať životov by mu nestačilo na vyvolanie podobných, najmä morálnych škôd. Ako faktická výzva drahej pani prezidentky, pôvodom z Progresívneho Slovenska, aby nás EÚ čo najciteľnejšie poškodzovalo !

V rozhovore prezidentka nenechala na Slovensku, vedenom súčasnou vládou, ani nitku suchú. Iný kolega pripomenul, že všetko, čo Ficova vláda urobila bolo a je podľa Čaputovej zlé, všetko je podľa nej pokusom o likvidáciu demokracie a právneho štátu a podriaďovaním zahraničnej politiky SR záujmom Kremľa. „Ani slovo o tom, že všetko, čo Ficova vláda robí je iba napĺňaním programu s ktorým vládne strany vyhrali nedávne voľby a teda napĺňaním vôle ľudu“. A to je smutná pravda. Že ani slovo.

Z veľkého množstva zlostných reakcií ešte aspoň jedna, hádam sa konkrétny autor nenahnevá, že ho citujem : „Čaputová sa na konci prezidentskej kariéry podobá na ženu, ktorá zo zlosti nad neželaným rozvodom poničí zariadenie vlastného bytu a plesne dverami tak, aby sa zrútila prinajmenej polovica paneláku“. Ja dodám, že asi môže spadnúť celý.

Trochu prisilné, ale čo už…

Veru, ó Bože, prečo nás tak trestáš ? Možno si to konečne nahlas povie aj šéf kresťanskych demokratov po ich najbližšom sneme…

Mr. Fico má pravdu a vlastný názor alebo A čo za to ?

19.05.2024

Určite by nebolo dobré, keby v obrovskej záplave informácií, postojov, komentárov a vysvetlení o tragickej udalosti v Handlovej zapadlo to najpodstatnejšie – hrozba nespôsobilosti väčšiny z nás, pravdaže, najmä všetkých politikov, odhaliť úplnú pravdu o príčinách zločinu proti premiérovi, demokracii a Slovensku. A ďalej, je tu reálne nebezpečenstvo [...]

Robo Robovi ako človek človeku alebo „Umelci“ do kúta

18.05.2024

Keďže zo záhadného dôvodu sa stále neviem zaregistrovať pre komentovanie príspevkov na blogu Pravda, využívam túto možnosť ako bloger na aktuálnu a dôležitú výpoveď. Na inom mieste som chcel reagovať na tlačovú konferenciu ministra R. Kaliňáka z nemocnice v Banskej Bystrici, pripojiť sa k pozdravom p. premiérovi a niečo sa opýtať. Žiaľ, komentovanie je zakázané. [...]

Chcem Nobelovu cenu alebo Geniálne riešenie – kúzlo jednoduchosti

18.05.2024

Už len dúfať, že sa nenájde niekto, kto nepochopí účelovú preexponovanosť titulku v snahe, aby niečo, ako sa hovorí, naozaj zarezonovalo. Kým sa dostanem k podstate veci, dovoľte, vážení čitatelia, jedno zásadné vyhlásenie, na ktoré mám právo ako svojprávny občan, ako občan, ktorý spolurozhoduje o osudoch nášho štátu v demokratických voľbách. Ak sa po [...]

Russia Ukraine War Murals Photo Gallery

ONLINE: Posilnili sme svoje pozície v Charkovskom regióne, tvrdí Zelenskyj

20.05.2024 07:00

Podľa hodnotenia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sa ruskej armáde nedarí rozšíriť front tak, aby oslabil ukrajinskú obranu.

Laj Čching-te

Nový prezident Taiwanu Laj Čching-te zložil prísahu, Blinken gratuluje

20.05.2024 06:55

Obyvateľom poďakoval za ich "ráznu obranu demokracie" a za to, že sa "nenechajú ovplyvniť vonkajšími silami".

Laj Čching-te, Lai, Taiwan

Vojna s Čínou? Nový prezident Taiwanu skúša na Peking aj dialóg

20.05.2024 06:00

Experti predpovedajú, že Napätie v Taiwanskom prielive bude naďalej rásť.

Robert Kaliňák

Fico vystúpil z tieňa ohrozenia života. Atentátnik nemusel byť tzv. osamelým vlkom: Čo bude ďalej?

20.05.2024 06:00

Tento týždeň bude zasadať Bezpečnostná rada SR aj brannobezpečnostný výbor.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 189041x
Priemerná čítanosť článkov: 1910x

Autor blogu

Kategórie