Založ si blog

Radšej hlúpych politológov ako múdrych exprezidentov ? alebo Fico má konečne legitimitu…

Na úvod poviem niečo, čo aj tak nikto neuverí. Zavolal mi kamarát z Joj a poskytol kuloárnu informáciu. Vraj na komentovanie návštevy českého prezidenta Klausa v Bratislave pozývali Eduarda Chmelára, ale ľady sa neprelomili. Lebo sa mu nedovolali… Musel stačiť iný politológ, t. j. Štefančík. To prvé, pozývanie Chmelára môže byť len fikciou, to druhé, teda Štefančík, je pravda.

A vyhlasujem, že ak v titulku hovorím o hlúpom politológovi, ani zďaleka nemám na mysli konkrétnu osobu a už vôbec nie doc. PhDr. Štefančíka, PH.D. Prosím vás, titulov kopa a aj keby tento už takmer dvorný politológ Joj nepovedal ani slovo, keby len rozvážne prikyvoval na občas stupídne otázky, stačilo by to na takmer hlboký umelecký dojem.

To však neznamená, že bežný občan tohto štátu nemá právo sa zamyslieť nad tým, čo vidí a čo počuje a ak ho niečo ohromí, neupierajme mu nárok vyjadriť to aj napísaním niekoľkých riadkov.

Niet najmenších pochýb o tom, že Václav Klaus počas vyše troch desiatkach rokov aktívneho pobytu na špičkách politickej scény vniesol zásadné vklady aj do vzťahov našich dvoch národov. Nech si o tom myslí kto chce, čo chce, ale jedno je isté – profesor Klaus je nesmierne múdry pán. A len tak mimochodom, do vrecka by strčil aj sto rýchlokvasených politológov, ktorých aj zbytočne vo veľkých počtoch produkujú niektoré tzv. vysoké školy.

Ani politológ Štefančík si nemohol nevšimnúť, že návšteva exprezidenta v Bratislave sa koná v tieni vyhlásenia premiéra Fialu o istých prerušeniach vládnych kontaktov, minimálne do záveru prezidentských volieb u nás. Je jedno, či to je náhoda, že Klaus prišiel práve teraz a či to nebolo dohodnuté už dávnejšie.

Nikomu na Slovensku však nemôže byť jedno, ak z obrazoviek vplyvnej televízie na margo vzácnej návštevy Klausa sa na Slováka vyvalí informácia, že Klaus týmto premiéra Fica „legitimizoval“. Či túto, prepáčte, hlúposť citujem doslova alebo radšej to označím ako parafrázu, nie je podstatné. Premiéra Fica legitimizovali voliči v demokratických voľbách a kto to nevie alebo prekrúca, zaslúži si vypnutie televízora.Lenže, to by sme sa nedozvedeli ďalšie pozoruhodné hlášky. Ak by o nich informovali Klausa, možno by dokonca krivo pozeral aj na manželku, keďže má slovenský pôvod. To bol, pravdaže, pokus o vtip.

Slovom, nemáme to na Slovensku ľahké. Z čoho máme čerpať informácie, keď printových médií, na ktoré sme bolio zvyknutí, pomaly niet ? Internet nemá každý a ani sa často nevieme zorientovať v tom neraz hnoji, médiá v súkromných rukách, no škoda reči a o nič lepšie to nie je ani s verejnoprávnymi.

Ešteže máme štefančíkovcov. Už len objaviť, kedy tak moderne, novátorsky zhodnotia pápeža a jeho bielu zástavu vo vzťahu k zabíjaniu na Ukrajine, keď do kostolov, kde často namiesto kázní sa čítajú biskupské pastierske listy, písmo od najvyššieho pastiera akosi nedorazilo.

Akú pointu uviesť na záver ? Od exprezidenta Václava je to veľké gesto a podal si ruku s legitimizovaným premiérom Ficom. Rovnako by to bolo výrazné gesto, keby napr. vopred pripravenú návštevu zrazu zrušil. Lenže, to by Klaus musel „legitimizovať“ niekoho iného.

To by bolo opozičných ohňostrojov…

Mr. Fico má pravdu a vlastný názor alebo A čo za to ?

19.05.2024

Určite by nebolo dobré, keby v obrovskej záplave informácií, postojov, komentárov a vysvetlení o tragickej udalosti v Handlovej zapadlo to najpodstatnejšie – hrozba nespôsobilosti väčšiny z nás, pravdaže, najmä všetkých politikov, odhaliť úplnú pravdu o príčinách zločinu proti premiérovi, demokracii a Slovensku. A ďalej, je tu reálne nebezpečenstvo [...]

Robo Robovi ako človek človeku alebo „Umelci“ do kúta

18.05.2024

Keďže zo záhadného dôvodu sa stále neviem zaregistrovať pre komentovanie príspevkov na blogu Pravda, využívam túto možnosť ako bloger na aktuálnu a dôležitú výpoveď. Na inom mieste som chcel reagovať na tlačovú konferenciu ministra R. Kaliňáka z nemocnice v Banskej Bystrici, pripojiť sa k pozdravom p. premiérovi a niečo sa opýtať. Žiaľ, komentovanie je zakázané. [...]

Chcem Nobelovu cenu alebo Geniálne riešenie – kúzlo jednoduchosti

18.05.2024

Už len dúfať, že sa nenájde niekto, kto nepochopí účelovú preexponovanosť titulku v snahe, aby niečo, ako sa hovorí, naozaj zarezonovalo. Kým sa dostanem k podstate veci, dovoľte, vážení čitatelia, jedno zásadné vyhlásenie, na ktoré mám právo ako svojprávny občan, ako občan, ktorý spolurozhoduje o osudoch nášho štátu v demokratických voľbách. Ak sa po [...]

Maturity maturant

Maturanti začali ústnu časť "skúšky dospelosti", štát posilňuje bezpečnosť

20.05.2024 07:20, aktualizované: 08:08

Ústna časť "skúšky dospelosti" sa na jednotlivých stredných školách uskutoční v termíne od 20. mája do 7. júna.

Russia Ukraine War Murals Photo Gallery

ONLINE: Posilnili sme svoje pozície v Charkovskom regióne, tvrdí Zelenskyj

20.05.2024 07:00

Podľa hodnotenia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sa ruskej armáde nedarí rozšíriť front tak, aby oslabil ukrajinskú obranu.

Laj Čching-te

Nový prezident Taiwanu Laj Čching-te zložil prísahu, Blinken gratuluje

20.05.2024 06:55

Obyvateľom poďakoval za ich "ráznu obranu demokracie" a za to, že sa "nenechajú ovplyvniť vonkajšími silami".

Laj Čching-te, Lai, Taiwan

Vojna s Čínou? Nový prezident Taiwanu skúša na Peking aj dialóg

20.05.2024 06:00

Experti predpovedajú, že Napätie v Taiwanskom prielive bude naďalej rásť.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 189074x
Priemerná čítanosť článkov: 1910x

Autor blogu

Kategórie