Založ si blog

Za koho sa treba hanbiť alebo Krv na rukách nevyschne

Sobotné vystúpenie premiéra Roberta Fica v Sobotných dialógoch na rozhlasových a televíznych vlnách vzbudilo veľkú pozornosť. Nečudo, že svoj komentár sa poponáhľal dať na svetlo sveta aj vodca inak dosť rozstrasenej opozície Šimečka ml.

Takže, poďme na to. Najlepšie nezaujato, bez nadŕžania. Vecne, s jasnými argumentami a s požadovaním dôkazov.

Fico toho povedal dosť. Niet pochýb, že ide o vynikajúceho rétora, ktorý to má v hlave jasne poukladané. Či sa to niekomu páči alebo nie, na slovenskom politickom Olympe nemá páru.

Hodnotiť Šimečku si celkom netrúfam, Je ešte mladý, tých skúseností je málo, nepreukázal schopnosť riadiť ani len supermarket, nieto štát. Nič v zlom, naučí sa, ale potrebuje na to roky a pokoru k pravde a dôkazom. Ak sa uspokojí s tým, že davu zakričí, že Fico do basy a ten to bude skandovať, veľká sláva ho nečaká. Progresívci to už možno tušia.

Čo teda povedal Fico ? Sústreďme sa len na tému Ukrajiny. Deklaruje požiadavku skončiť vojnu, lebo nezmyselné vzájomné zabíjanie nie je riešením. Prinesie len státisíce ďalších mŕtvych a zmrzačených a raz sa aj tak skončí. Spomeňme si, že prímerie už bolo na stole hneď na začiatku, ale najprv vtedajší strapatý britský premiér a potom ďalší, ktorých šimečkovci zbožňujú, dali jasne najavo Volodymirovi, že takto nie.

Takže, ďalšie státisíce mŕtvych vojakov, civilistov, žien, detí. Na oboch stranách, veď zbrojovky si mädlia ruky a bojovať na cudzom území, povedzme do posledného Ukrajinca, nie je najhoršou stratégiou napríklad pre tých, ktorí nikdy nezažili svetovú vojnu na svojom území.

A čo si vyslúžil premiér Fico za svoje názory od opozičného predáka ? „Hanbím sa za takého premiéra“, zaburácal Šimečka. “ Ide mu o politické prežitie, beztrestnosť a pomstu“, dodal. Dôkazy nepredložil.

Pozrime sa na to zblízka. O tom, že Ficovi ide o politické prežitie, mladý politik nemusí pripomínať. Áno, ide. Ako každému politikovi bez výnimky. Teda aj Šimečkovi. Ak sa o pár rokov potvrdí, že vojna je tam, kde bola, len tie čísla nenávratne mŕtvych narástli, o koho prežite, na základe zlého politického odhadu, pôjde ? Kde bude Šimečka a jemu podobní ?

Vraj, Ficovi ide o „beztrestnosť a pomstu“. Mal Šimečka na mysli Ukrajinu v tejto súvislosti, alebo to povedal len tak ? Keby mal na zreteli madame expremiérku Tymošenkovú, ktorá Fica raz nechala čakať, kým sa zaplietla zložitý vrkoč… Že by toto bol dôvod na pomstu ? Pán Šimečka, spamätajte sa.

Trochu odbočím. Deň pred Sobotnými dialógmi som uverejnil blog pod titulkom Permanentný parlament. Na margo tých dlhočizných rečí a zjavného naťahovania času. Nadnesene poviem, že Fico ma odkukal… a možno príde na rad nonstop rokovanie v NR SR, veď to treba nejako useknúť, aby vláda mohla vládnuť a riešiť vážnejšie veci, nielen premlčanie alebo tresty. Hoci, ani to nie je nevážne.

Už len na záver – všimli ste si, vážení čitatelia, čo povedal prezident Zelenský o Trumpovi ? Nádejnom kandidátovi na staronového prezidenta USA ? Po prvé, pozval ho na návštevu Ukrajinu, čo Trump vzápätí odmietol, a po druhé, Ukrajinec označil názory Trumpa za „veľmi nebezpečné“.

Nuž čo, Šimečka sa za slovenského premiéra Fica hanbí a per analogiam sa hanbí za pravdepodobne amerického prezidenta, ktorý by vojnu na Ukrajine, ako to viackrát oznámil, skončil za 24 hodín ! Takže nielen za Fica, ale aj Trumpa, tí Američania sa z toho … no veď viete čo.

Toľká opovážlivosť ! Teraz už len hľadať odpovede na otázku, na rukách koho ostane nezmazateľná krv za ďalšie a ďalšie jatky, keď svet by vedel donútiť konfliktné strany /nielen na Ukrajine, ale aj v oblasti Gazy a inde/, aby si bezpodmienečne sadli za rokovací stôl.

Lenže, hanbiť sa znamená pozrieť sa do zrkadla…

Mr. Fico má pravdu a vlastný názor alebo A čo za to ?

19.05.2024

Určite by nebolo dobré, keby v obrovskej záplave informácií, postojov, komentárov a vysvetlení o tragickej udalosti v Handlovej zapadlo to najpodstatnejšie – hrozba nespôsobilosti väčšiny z nás, pravdaže, najmä všetkých politikov, odhaliť úplnú pravdu o príčinách zločinu proti premiérovi, demokracii a Slovensku. A ďalej, je tu reálne nebezpečenstvo [...]

Robo Robovi ako človek človeku alebo „Umelci“ do kúta

18.05.2024

Keďže zo záhadného dôvodu sa stále neviem zaregistrovať pre komentovanie príspevkov na blogu Pravda, využívam túto možnosť ako bloger na aktuálnu a dôležitú výpoveď. Na inom mieste som chcel reagovať na tlačovú konferenciu ministra R. Kaliňáka z nemocnice v Banskej Bystrici, pripojiť sa k pozdravom p. premiérovi a niečo sa opýtať. Žiaľ, komentovanie je zakázané. [...]

Chcem Nobelovu cenu alebo Geniálne riešenie – kúzlo jednoduchosti

18.05.2024

Už len dúfať, že sa nenájde niekto, kto nepochopí účelovú preexponovanosť titulku v snahe, aby niečo, ako sa hovorí, naozaj zarezonovalo. Kým sa dostanem k podstate veci, dovoľte, vážení čitatelia, jedno zásadné vyhlásenie, na ktoré mám právo ako svojprávny občan, ako občan, ktorý spolurozhoduje o osudoch nášho štátu v demokratických voľbách. Ak sa po [...]

majský

Zomrel známy slovenský podnikateľ Jozef Majský

19.05.2024 19:38, aktualizované: 20:58

Spája sa najmä s kauzami tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia.

atentát Fico nemocnica rooseveltova

Padli prvé tresty. Jeden muž schvaľoval atentát na premiéra, druhý sa vyhrážal ministrovi a poslancom

19.05.2024 18:19, aktualizované: 20:19

Polícia zatiaľ identifikovala takmer 50 vyjadrení na sociálnych sieťach, z ktorých vyplýva podozrenie z verejného schvaľovania trestného činu.

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

Irán, Ebráhím Raísí

Zrútil sa vrtuľník s iránskym prezidentom, záchranári po ňom ďalej pátrajú

19.05.2024 16:04, aktualizované: 21:49

Vrtuľník viezol i ministra zahraničných vecí. Pátranie komplikuje zlé počasie a príchod noci.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 188994x
Priemerná čítanosť článkov: 1909x

Autor blogu

Kategórie