Založ si blog

Permanentný parlament a hecovanie davu alebo Ako by chutila moc

Treba otvorene povedať, že to hrôzostrašné a trápne, čo sa deje v slovenskom parlamente, keď slovutní poslanci opozície rad – radom aj sedem hodín čítajú rozprávky starej matere a ďalší sa pripájajú faktickými poznámkami , len aby natiahli čas, poukazuje na niekoľko dôležitých skutočností.

Predovšetkým zdôrazním, že presne to isté by som napísal, keby toto divadlo s neznámym režisérom v pozadí hrali poslanci koalície. Ďalej, niet pochýb, že rokovací poriadok je nepodarok a treba ho zmeniť. Napríklad, podľa vzoru európskeho parlamentu, kde poslancom musí stačiť na faktickú poznámku minúta a ani pri vystúpeniach nemajú čas na narcistické obnažovanie sa.

A napokon, bolo by treba zvážiť, či je účelné, že občania platia ťažké tisíce každému deputátovi, mesačne, financujú aj zbytočné svietenie a ďalšie prevádzkové náklady, keď sa zbytočne a na posmech sveta stráca čas.

Keby niekto namietal, že ide o vážne veci ospravedlňujúce tie vystúpenia do aleluja, dá sa očakávať, ,že podobné to bude aj pri ďalších témach, napr. ministerka kultúry, semafor a nájde sa toho ešte dosť na to, aby sa vláde znepríjemňoval život a aby vládla obmedzene.

Toto rozhodne nie je záujem občanov, ani voličov, bez ohľadu na to, komu dali svoje hlasy vo voľbách.

A potom je tu hecovanie davu. Koordinácia a kooperácia je jasná a nezabudnime ani na európsky parlament. Skúsme sa zamyslieť nad prejavmi organizátorov a transparentami, ktoré majú vyjadrovať vôľu ľudu. Prejavy nekomentujem, ak tento spôsob prezentácie má byť atribútom demokracie, nech je tak.

Ale tie transparenty… Napr. včera v Bratislave akýsi anonymný občan vyzýval „ctihodný ľud“, aby využil právo „zvrhnúť vládu mafie a kriminálnikov“.

Pristavme sa pri tom. Pojem ctihodný ľud je síce vágny, ale nech. Či je menej alebo viac ctihodný, naozaj má právo zvrhnúť vládu mafie a kriminálnikov. Lenže, to čertovo kopýtko je v tom, že občan nemal na zreteli vládu v nejakom zaostalom africkom či onom štáte, ale u nás doma. Inak by nešiel mrznúť na námestie, ale doma by popíjal horúci čaj a rozjímal o nesmrteľnosti chrústov. Možno by na niečo prišiel…

Je logické a vyplýva to aj z vyššie uvedených kontextov, že občan mal na zreteli našu vládu, to j. vládu Fica, vrátane ministrov, ktorí majú byť mafiánmi a kriminálnikmi. Možno na tomto príklade sa ukazuje, a je ich nespočetné množstvo, že máme nanič špeciálnu prokuratúru a elitných vyšetrovateľov. Keby držali v ruke Trestný zákon, nabehli by a zadržali každého, kto svojím konaním napĺňa skutkovú podstatu toho – ktorého trestného činu a zločinu. Minimálne šírenia poplašnej správy.

Treba dôkazy. Koľkí z členov vlády Roberta Fica sú obvinení ? Ani jeden. A mafiáni ? Treba predložiť dôkazy a pošleme ich kade ľahšie. Alebo bude hlasovať ulica ? Alebo ešte jednoduchšie – ak istý poslanec za OĽANO zo Starej Ĺubovne, alebo ako sa teraz volajú, verejne opakovane tvrdí, že máme vládu organizovaného zločinu, nečudujme sa, že v dave stačí aj menšia iskra a budeme sa čudovať. Dosť bolo Fica a Fico do basy je len nevinný začiatok.

Kde je teraz pani prezidentka /a nepýtam sa ako Fico/, keď sa od ústavného činiteľa dozvie, že vymenovala a drží vládu organizovaného zločinu ? Kde sú Čurillovci, Lipšic a celá jeho partia ? Nejde iba o to, zasmradiť a nechať tak. Nechcem túto myšlienku ďalej rozvíjať.

Celkove platí, že niekomu zachutila moc. Vôbec nejde o trestný zákon a trestný poriadok. Ide o pokus, ktorý nemá ďaleko od štátneho prevratu. Nezatvárajme pred tým oči, lebo príde ťažká prehra. Prosím, nech sa každý politik, aj Šimečka, usiluje o vládne opraty.

Avšak legálne, predovšetkým voľbami. Jedno percento občanov, ktorí sú voliči opozície a sú prirodzene nespokojní, lebo oni sami museli odísť od vesiel, iní, ktorí sú frustrovaní a nespokojní so svojím životom a kopú okolo seba, pomýlení mladí, ktorí ani nevedia, či Fico je prezident alebo vedúci pošty, síce môžu, ale nezmôžu. Ak privolajú odvetu, t. j. rovnaké spôsoby prívržencov vládnej moci vzniknutej v demokratických voľbách, nedajbože aj represívne zásahy, podobne ako postupovali predošlé garnitúry, Boh chráň.

Komu by nezachutila moc ? Lenže, rovnako ako treba mať vodičský preukaz, treba preukázať aj schopnosť vládnuť, aby ráno boli rožky a mlieko, chodili autobusy a vlaky, fungovali nemocnice a okrem iného, aby sa zistilo, ako je možné, že za Husáka bol nulový dlh štátu, potom sa predalo všetko za stovky miliárd, aby sme mali astronomický dlh. Vie to Šimečka ?

Cesta k moci môže byť aj cestou do pekla. Len či si to uvedomujú tí, ktorí radšej havkajú, keď nemusia riadiť. Aby nezutekali, keď im moc prestane chutiť…

Mr. Fico má pravdu a vlastný názor alebo A čo za to ?

19.05.2024

Určite by nebolo dobré, keby v obrovskej záplave informácií, postojov, komentárov a vysvetlení o tragickej udalosti v Handlovej zapadlo to najpodstatnejšie – hrozba nespôsobilosti väčšiny z nás, pravdaže, najmä všetkých politikov, odhaliť úplnú pravdu o príčinách zločinu proti premiérovi, demokracii a Slovensku. A ďalej, je tu reálne nebezpečenstvo [...]

Robo Robovi ako človek človeku alebo „Umelci“ do kúta

18.05.2024

Keďže zo záhadného dôvodu sa stále neviem zaregistrovať pre komentovanie príspevkov na blogu Pravda, využívam túto možnosť ako bloger na aktuálnu a dôležitú výpoveď. Na inom mieste som chcel reagovať na tlačovú konferenciu ministra R. Kaliňáka z nemocnice v Banskej Bystrici, pripojiť sa k pozdravom p. premiérovi a niečo sa opýtať. Žiaľ, komentovanie je zakázané. [...]

Chcem Nobelovu cenu alebo Geniálne riešenie – kúzlo jednoduchosti

18.05.2024

Už len dúfať, že sa nenájde niekto, kto nepochopí účelovú preexponovanosť titulku v snahe, aby niečo, ako sa hovorí, naozaj zarezonovalo. Kým sa dostanem k podstate veci, dovoľte, vážení čitatelia, jedno zásadné vyhlásenie, na ktoré mám právo ako svojprávny občan, ako občan, ktorý spolurozhoduje o osudoch nášho štátu v demokratických voľbách. Ak sa po [...]

Maturity maturant

Maturanti začali ústnu časť "skúšky dospelosti", štát posilňuje bezpečnosť

20.05.2024 07:20, aktualizované: 08:08

Ústna časť "skúšky dospelosti" sa na jednotlivých stredných školách uskutoční v termíne od 20. mája do 7. júna.

Russia Ukraine War Murals Photo Gallery

ONLINE: Posilnili sme svoje pozície v Charkovskom regióne, tvrdí Zelenskyj

20.05.2024 07:00, aktualizované: 08:35

Podľa hodnotenia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sa ruskej armáde nedarí rozšíriť front tak, aby oslabil ukrajinskú obranu.

Laj Čching-te

Nový prezident Taiwanu Laj Čching-te zložil prísahu, Blinken gratuluje

20.05.2024 06:55

Obyvateľom poďakoval za ich "ráznu obranu demokracie" a za to, že sa "nenechajú ovplyvniť vonkajšími silami".

Laj Čching-te, Lai, Taiwan

Vojna s Čínou? Nový prezident Taiwanu skúša na Peking aj dialóg

20.05.2024 06:00

Experti predpovedajú, že Napätie v Taiwanskom prielive bude naďalej rásť.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 189079x
Priemerná čítanosť článkov: 1910x

Autor blogu

Kategórie