Založ si blog

Mali sme Gudiaka aj Šurana alebo Ešteže máme /dobrého/ prezidenta

Po ére Jančkárovej a Makaru v nasledovanejšej politickej debatnej relácii O minút 12 sa s napätím čakalo, ako modifikovaná SRTV sa vysporiada s obsadením kresla moderátora. Hneď po prázdninách sa na obrazovke objavil redaktor Gudiak, lenže ohlasy divákov upozorňovali na markizácku minulosť a aj na jeho výkon sa zniesla spŕška kritiky.

Túto poslednú nedeľu už Gudiaka nebolo. Či to je len náhoda, nevedno, ale v prvej časti o päť dvanásť v debate s prezidentom Petrom Pellegrinim televíziu zastupoval redaktor Alfonz Šuran. A zdá sa, že tu sa mu ako tak darilo. Uľahčilo mu to solídne vystupovanie pána prezidenta, ktorý sa verejnosti po letnom zaslúženom oddychu predstavil v tom najlepšom svetle. Najmä starší diváci, ktorí si viac pamätajú, možno mali pocit, že konečne máme „tatíčkovský“ typ hlavy štátu, najmä ak sa očakávajú aj filozoficky podložené posolstvá, čo Česi pripisujú svojmu Masarykovi.

Ak vystúpenie Petra Pellegriniho znesie, aspoň podľa môjho názoru, najvyššiu mieru uznania, drobné výhrady asi niekto mal po jeho slovách o stoličkách a s tým spojenými ambíciami. Pravdaže, nejde o Drličku. Žiadne tajomstvo – vykúkala z toho Dankova predstava o predsedníckej stoličke v parlamente. Ak po podpise koaličnej zmluvy predsedom parlamentu bol zástupca Hlasu a stal sa aj vďaka hlasom koalície prezidentom, nečudujme sa, že /aj vďaka Ficovej podpore/ sa šéf SNS uchádza o vedenie NR SR.

Pravdaže, koalícia má niekoľko možností. Takmer to vyzerá tak, že kandidát Hlasu Raši ostane „naveky“ na čakačke a k žiadnej voľbe nedôjde ani do konca funkčného obdobia. Zastupujúci Žiga to zvládne. Čo to urobí s koalíciou ? Možno nič. Preferenčné prekáračky s často pochybnou hodnotou nič nezmenia na tom, že bez SNS by sa to v koaličnom košiari zrejme muselo zabaliť.

Ale poďme naspäť k veľmi sledovanej televíznej relácii. Pri moderovaní debaty Grohlinga so Šutajom Eštokom sa aj možno ďalší kandidát presvedčil, že niet čo závidieť. Alfonz Šuran si zrejme sám uzná, že to nezvládol. Najmä ten záver bol trápny.

Ozaj, čo si tak veľmi vehemetne vysvetľoval minister vnútra so Šuranom, keď kamery ešte išli, ale zvuk už bol vypnutý ? Možno toto by napokon bola najzaujímavejšia časť debaty.

Rovnako ako v SRTV, to zlovestne iskrilo aj na „neverejnej“ TA3, kde poslankyňa za SAS Kolíková sa správala, s prepáčením, ako manželka v kuchyni v spore s miernym a inteligentným manželom, v tomto prípade s ministrom Suskom. Skákala tak, že už len chýbal hod mikrofónom alebo rovno bitka v priamom prenose…

Niečo sa musí zmeniť. Možno treba namontovať hodiny ako v šachu. Inak ten, kto je drzejší a má väčšie ústa, bude valcovať a aj skúsený a inak osvedčený moderátor TA3 Král s tým nepohne.

Opäť mnohým občanom nechutila nedeľná polievka. To naozaj nevygenerujeme v tomto národe niekoho, kto by sa úrovňou a autoritou aspoň priblížil americkej moderátorskej legende menom Larry King ?

Ktovie…

P.S. A čo tak Anka Žitná? Nič lepšie nepoznám.

Kde sa podel „ten“ Edo Chmelár alebo Nebodaj od mantinelu k mantinelu ?

18.09.2024

Z dávnejších čias, keď som paberkoval, teda zbieral skúsenosti ako mladý začínajúci novinár, mi utkvelo v pamäti poučenie, že neradno sa doťahovať s pomocou „svojich“novín s inými novinármi v iných novinách alebo redakciách. Hoci sa to občas stalo, platila akási gentlemanská dohoda. Či aj v dnešných časoch, nie som si istý a tak mi zaťažko padlo [...]

Kto koho odvolal alebo Prečo médiá ohlupujú

17.09.2024

A máme za sebou odvolávanie podpredsedu parlamentu. Zatiaľ to nevyzerá tak, že by sa zatriasla zem, stačí veľká voda, ale to azda spolu nesúvisí. Skôr ide o to, čo sa o tom dozvedá verejnosť, ako o tom informujú médiá. Pri tej potope ťažko krivo obviňovať vládu, veď rovnaké, ba aj väčšie problémy majú susedné štáty. Moji mladší kolegovia v žurnalistickej [...]

Aby hlúposť opäť nenadnášala alebo Už nie holubička, ale holubník

14.09.2024

Chcem sa zmieniť o Sobotných dialógoch vysielaných verejnoprávnym rozhlasom. Redaktor Baránek si pozval ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka a oproti nemu sedel podpredseda parlamentu Michal Šimečka. V blogu nikdy nemám problém sa kriticky vyjadriť bez výnimky ku každému. Svojho času som napr. uverejnil nie celkom lichotivý príspevok s titulkom Keď Šutaj nevie, čo chce [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 139
Celková čítanosť: 269987x
Priemerná čítanosť článkov: 1942x

Autor blogu

Kategórie