Založ si blog

Aj ja mám občianske združenie alebo Stačilo by dvesto eur, ale ani za Boha !

Začnem tým občianskym združením. Funguje vyše desať rokov, bezplatnou právnou pomocou a konzultáciami pomohlo najmenej tisíc občanom len v jednej obci, išlo najmä o podvody so životnými poistkami, bankroty a ďalšie vážne problémy, s ktorými si ľudia nevedia rady a na advokátov nemajú.

V jednom konkrétnom prípade smerovala na obecný úrad žiadosť o poskytnutie dotácie. Aspoň dvesto eur, čo nemusí schvaľovať komisia, ale môže dať starostka. Nasucho obišlo ZRPŠ a to opovážlivé združenie. Ako sa hovorí, ani za Boha !

V tomto bode si niekto povie, no a čo ? Veď každý chce. Dokonca nemožno mať námietky, ak vyše štyritisíc eur pridelili občianskemu združeniu s názvom Spievame piesenku novú nášmu Pánovi, alebo tak nejak sa to volá. Ospravedlňujem sa za neznalosť. Ibaže, v tom združení s bohumilým názvom figurujú aj dvaja manželia, sudcovia okresného súdu. Čo všetko sa o tom rozpráva…

Z dnešnej tlačovky premiéra Fica som sa dozvedel, že vo vzduchu lietajú státisíce a možno aj milióny eur. Smeruje to k progresívcom. Vraj iba partnerka predsedu strany si vyslúžila pre svoje občianske združenie takmer dvestotisíc eur. Znova hovorím, Boha jeho, údajne len na platy a činnosť ? Tú pani a jej zásluhy by som chcel poznať.

No uvidíme, čo sa z toho vyvŕbí. Už teraz je jasné, že „niečo nie je v poriadku v tomto štáte“, ako to Fico konštatoval. Práve o to ide, aby sa urobil naozaj zásadný poriadok, inak ľudia sa raz vzbúria a prestanú chodiť do roboty. Alebo budú iné a ráznejšie protesty. Ak človek z našej dediny vstáva každé ráno o štvrtej, aby zarobil pre seba a svoju rodinu sotva sedemsto eur, pričom tu počuje o nehoráznych sumách v státisícoch a miliónoch aj z jeho daní, raz to praskne.

Takže, ten poriadok. Áno, politici… Majú v rukách príslušné nástroje. Lenže, aj tí, ktorí sú kráľovsky platení, aby bol poriadok. Len jeden príklad – na krajskom súde v Bratislave vypovedal ako svedok bývalý finančný riaditeľ veľkého podniku, ďalší riaditeľ a novinár z televízie. Všetci pod prísahou. A jednoznačne tvrdili, že človek, ktorý figuroval vo všetkých orgánoch miliardového vytunelovaného podniku, je vodcom organizovanej zločineckej skupiny. A stal sa sudcom, teraz sa prežehnávam.

Na čo chcem poukázať ? V súdnej sieni sedel prokurátor. Počúval to ? Asi áno. Prítomní si mysleli, že vstane a povie, že buď tí, ktorí prisahali, že budú hovoriť len pravdu a nič nezamlčia, klamali a ohovárali, pôjdu do basy alebo … Alebo ten sudca musí prísť o talár.

Pozorný čitateľ uhádol výsledok. Prokurátor mlčal ako partizán. O nejaký čas ho vykopli. Na vyššiu prokuratúru. A dali by sa donekonečna vyťahovať ďalšie a ďalšie figliarstva, za ktorými je nezákonnosť, hrubé znásilňovanie morálky a dobrých mravov.

Pán premiér Fico, vládnete, lebo ste vyhrali voľby. Máte obrovskú zodpovednosť za národ, štát, každého občana. Mýlite sa, že iba niečo nie je v poriadku v tomto štáte. Ľudia vravia, že ide o nevídaný bordel na každom kroku. Ak sa niekto opýta, či máte schopnosti gúľať pred sebou ten obrovský balvan, vyzerá to tak, že máte. A budete mať, kým neprestanete.

Len aby zdravíčko vydržalo.

Kde sa podel „ten“ Edo Chmelár alebo Nebodaj od mantinelu k mantinelu ?

18.09.2024

Z dávnejších čias, keď som paberkoval, teda zbieral skúsenosti ako mladý začínajúci novinár, mi utkvelo v pamäti poučenie, že neradno sa doťahovať s pomocou „svojich“novín s inými novinármi v iných novinách alebo redakciách. Hoci sa to občas stalo, platila akási gentlemanská dohoda. Či aj v dnešných časoch, nie som si istý a tak mi zaťažko padlo [...]

Kto koho odvolal alebo Prečo médiá ohlupujú

17.09.2024

A máme za sebou odvolávanie podpredsedu parlamentu. Zatiaľ to nevyzerá tak, že by sa zatriasla zem, stačí veľká voda, ale to azda spolu nesúvisí. Skôr ide o to, čo sa o tom dozvedá verejnosť, ako o tom informujú médiá. Pri tej potope ťažko krivo obviňovať vládu, veď rovnaké, ba aj väčšie problémy majú susedné štáty. Moji mladší kolegovia v žurnalistickej [...]

Aby hlúposť opäť nenadnášala alebo Už nie holubička, ale holubník

14.09.2024

Chcem sa zmieniť o Sobotných dialógoch vysielaných verejnoprávnym rozhlasom. Redaktor Baránek si pozval ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka a oproti nemu sedel podpredseda parlamentu Michal Šimečka. V blogu nikdy nemám problém sa kriticky vyjadriť bez výnimky ku každému. Svojho času som napr. uverejnil nie celkom lichotivý príspevok s titulkom Keď Šutaj nevie, čo chce [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 139
Celková čítanosť: 269941x
Priemerná čítanosť článkov: 1942x

Autor blogu

Kategórie