Založ si blog

Prezident Pellegrini prišiel, videl – a zvíťazili sme !

Kam to dnes pricestoval náš nový prezident Pellegrini ? Do Bruselu a teda do Belgicka ? Reprezentovať Slovensko pri rokovaniach o najdôležitejších funkciách v inštitúciách Európskej únie ? Je to tak a aj keď únia by mala fungovať na princípoch rovnosti, nik nepochybuje o tom, že tá rovnosť je iba platonická, napr. keď my máme pätnásť poslancov a iní aj mnohonásobne viac.

Slovom, sme malý národ, ale nemali by sme vešať hlavu. Celá Európa dnes žije futbalom. Kontinentálny šampionát upútava obrovskú pozornosť. Veď si len pozrime tie vypredané štadióny.

A dnes, práve v čase pobytu prezidenta v Belgicku, sme futbalovo zdolali veľkého favorita z tejto krajiny. Určite sa potešil aj prezident. Chlapci ukázali, že aj malý národ dokáže pokoriť aj tých najsilnejších športových vyslancov iných národov, ak sa vzopne a férovo súperí s pocitom, že v jednote je sila, že spoločne ideme za ušľachtilým cieľom, čo poteší všetkých u nás doma.

A tak ak nemôžeme očakávať od prezidenta Slovenska, že presadí naše predstavy o Európskej komisii, Európskej rade, zahraničnej politike a pod., futbalisti ukázali, že niečo sa dá, aj keď to nik nečaká. Pravdaže, turnaj v Nemecku sa iba začína, nie všetko sa nám možno podarí, ale zatiaľ najväčšie prekvapenie sme prichystali my Slováci a to je dôvod na hrdosť.

A keď sa prezident Pellegrini stretne s ostatnými kolegami, ktorí majú za sebou neporovnateľne väčšie národy ? Môže sa rovno každému pozrieť do očí s pocitom, že vedzte, že aj my sme tu !

Belgický náprotivok možno menej vie o Slovensku ako o Nemecku, Francúzsku alebo Taliansku, ale dnes si musel ešte raz ozrejmiť, čo je to Slovensko, pred ktorým museli skloniť hlavu jeho neporaziteľní futbaloví „červení diabli“.

A prezident Peter Pellegrini veru nečakal taký pekný športový pozdrav svetu od našich reprezentantov. A uznanie na fóre, kde je prvý raz ako hlava štátu.

Ja som doktor, kto je viac alebo Všetci utekajme…

27.09.2024

Už dávno som s takou nechuťou nepristupoval k napísaniu príspevku ako teraz. Venovať sa lekárom a ich platom vo chvíli, keď máte matku v nemocnici, asi nie je prezieravé. A keď to navyše možno vyznie ako „útok“ na mužov a ženy v bielych plášťoch, asi len ťažko sa to bude doma vysvetľovať. Iba podotýkam, že doktorom a najmä sestričkám nič nezávidím. [...]

Kto si to myslí okrem Plavákovej alebo Huliak sa nebojí ani medveďov

26.09.2024

Nech nasledujúce riadky nik z poslancov veľaváženej Národnej rady SR nevzťahuje na seba. Avšak ak niekto porovnáva zákonodarné procesy u nás s nacistickými Norimberskými zákonmi priamo alebo len marginálne, taký poslanec si kráľovský plat nezaslúži. Mám tentoraz na zreteli poslankyňu NR SR za Progresívne Slovensko Luciu Plavákovú. Nešlo len o toto vyjadrenie. Pozorne a [...]

Ako zefektívniť Svätoplukove prúty alebo Nájdu sa aspoň traja múdri „synovia“ ?

24.09.2024

Dosť pochybujem, že súčasná mladá generácia so slúchadlami na ušiach, mobilmi a perspektívou umelej inteligencie vôbec vie alebo aspoň čosi tuší o Svätoplukovi a jeho povestných prútoch. Podľa povesti staručký kráľ z čias Veľkej Moravy mal troch synov a názorne ich poučil, kedy budú neporaziteľní. Zväzok prútov nepolámali, po jednom to išlo hravo. Tí synovia sa [...]

Miloš Zeman

Ľavičiar a tolerantný ateista, milovník becherovky i autor svojráznych bonmotov. Miloš Zeman oslavuje 80

28.09.2024 08:00

Je jednou z najvýraznejších postáv českej ponovembrovej politiky.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Zelenskyj: Vysvetlili sme Amerike každý bod Plánu víťazstva. Verí, že ho v USA pochopili

28.09.2024 07:00

"Pre Ukrajinu je dôležité, aby Amerika priamo pochopila Ukrajinu. A tak to aj je," povedal Zelenskyj po návšteve USA s Plánom víťazstva.

Kríza na Blízkom východe otriasa aj ratingom Izraela, Moody's mu ho zhoršila o dva stupne

28.09.2024 06:21

Medzinárodná ratingová agentúra Moody's zhoršila hodnotenie úverovej spoľahlivosti Izraela o dva stupne na známku Baa1.

turecko

Staviteľa budovy, ktorá v Turecku spadla pri zemetrasení, odsúdili na 865 rokov

28.09.2024 06:10

Na 865 rokov odňatia slobody odsúdili v piatok v Turecku muža zodpovedného za stavbu budovy v meste Adana.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 146
Celková čítanosť: 285811x
Priemerná čítanosť článkov: 1958x

Autor blogu

Kategórie