Založ si blog

Smer uspel aj bez Fica a kampane alebo S Ficom ešte silnejší

Ako sa dalo očakávať, po voľbách sa vyrojilo množstvo analytikov, najmä tých, ktorí sa už dlho pred voľbami jasne zaradili na jednu stranu vnútropolitického súboja. Tých druhých je menej, dominuje politológ Chmelár a zopár jednotlivcov na sociálnych sieťach.

Aký je hlavný poznatok ? Smer SSD uspel aj bez premiéra a kampane, čo bolo ovplyvnené tragickou udalosťou v Handlovej. Niet pochýb o tom, že s premiérom Ficom, ktorý naberá kondíciu, vládna koalícia bude ešte silnejšia a nič na tom nemení ani fakt, že jedna koaličná strana teraz dosť „zahaprovala“. Bude treba vládnuť, voľby-nevoľby, na rade sú aj tvrdé opatrenia, ktoré sú v rukách koalície a tá si to nenechá vziať. Máme sa na čo tešiť ?

Platí, že voľby do „Európy“ nemožno podceňovať, svedčí o tom aj zvýšená účasť voličov. Kto by to však preceňoval, vrátane „víťaza“, nič nezíska, ale skôr stratí. Ako sa progresívci viac alebo menej ukotvia vo frakciách, to síce bude zaujímavé, ale povedzme si na rovinu, že všetkých našich pätnásť poslancov v oceáne tých vyše 700 ľudí pozbieraných z každého kúta kontinentu, je naozaj iba kvapkou v mori.

V tom našom mančafte, ktorý dostal umiestenku do Bruselu a Štrasburgu, trénera nemáme, ale Smer SSD spolu s Ondrušom z Hlasu a zástupcov Republiky, nezabúdajme ani na reprezentantku KDH, poráža na hlavu progresívcov, ktorí budú pod nemilosrdnou paľbou, ak sa nespamätajú a nebudú iní ako doteraz.

A ešte jedna poznámka – o tom, že opozícia /matovičovci, sulíkovci, demokrati/ dostali parádny világoš, vidí aj slepý. Získali málo hlasov na vidieku a najmä v Bratislave aj ich zvalcovali šimečkovci. Ozaj, ako by to vyzeralo, keby vidiek volil podobne, t. j. s účasťou vyše 50 percent alebo Bratislava by nevyskakovala a prišlo by len čosi viac ako 30 percent ? Všetko by bolo ináč. Stavím sa o hocičo, že do európskeho parlamentu by putovali iní a tzv. víťazovi by neostalo nič iné, iba snívať.

Len čo sa skončili voľby všade v Európe, aby sa mohli u nás dokonca detailne potvrdiť neoficiálne /asi ukradnuté/ volebné výsledky, ktoré už poznala aj babka Faraguľka, t. j. asi hodinu pred polnocou, neviem ako kde, ale na západnom Slovensku sa spustila nebývale silná búrka, lejak, hromy a blesky.

Že by to čosi symbolizovalo ? Aj v hymne sa o tom hovorí. Nad tým nech sa zamýšľajú politológovia a nie nad frakciami, t. j. kde presne kto bude sedieť a s kým.

Chlieb u nás lacnejší nebude, či už to bude tak alebo onak…

Ja som doktor, kto je viac alebo Všetci utekajme…

27.09.2024

Už dávno som s takou nechuťou nepristupoval k napísaniu príspevku ako teraz. Venovať sa lekárom a ich platom vo chvíli, keď máte matku v nemocnici, asi nie je prezieravé. A keď to navyše možno vyznie ako „útok“ na mužov a ženy v bielych plášťoch, asi len ťažko sa to bude doma vysvetľovať. Iba podotýkam, že doktorom a najmä sestričkám nič nezávidím. [...]

Kto si to myslí okrem Plavákovej alebo Huliak sa nebojí ani medveďov

26.09.2024

Nech nasledujúce riadky nik z poslancov veľaváženej Národnej rady SR nevzťahuje na seba. Avšak ak niekto porovnáva zákonodarné procesy u nás s nacistickými Norimberskými zákonmi priamo alebo len marginálne, taký poslanec si kráľovský plat nezaslúži. Mám tentoraz na zreteli poslankyňu NR SR za Progresívne Slovensko Luciu Plavákovú. Nešlo len o toto vyjadrenie. Pozorne a [...]

Ako zefektívniť Svätoplukove prúty alebo Nájdu sa aspoň traja múdri „synovia“ ?

24.09.2024

Dosť pochybujem, že súčasná mladá generácia so slúchadlami na ušiach, mobilmi a perspektívou umelej inteligencie vôbec vie alebo aspoň čosi tuší o Svätoplukovi a jeho povestných prútoch. Podľa povesti staručký kráľ z čias Veľkej Moravy mal troch synov a názorne ich poučil, kedy budú neporaziteľní. Zväzok prútov nepolámali, po jednom to išlo hravo. Tí synovia sa [...]

michal šipoš, igor matovič

Má Matovičovo hnutie šancu na reparát? Politológ: Je ešte uzavretejšou „sektou“ než bolo kedysi

28.09.2024 11:00

Po roku od volieb si Pravda pripravila anketu s predsedami poslaneckých klubov a zhodnotenie pôsobenia a kľúčových momentov parlamentných strán.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Zabili sme vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha, oznámil Izrael: Dostaneme každého, kto nás ohrozuje

28.09.2024 10:20, aktualizované: 11:15

Izraelská armáda oznámila zabitie najvyššieho vodcu šiitského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha pri vzdušnom útoku v Bejrúte.

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

Miloš Zeman

Ľavičiar a tolerantný ateista, milovník becherovky i autor svojráznych bonmotov. Miloš Zeman oslavuje 80

28.09.2024 08:00

Je jednou z najvýraznejších postáv českej ponovembrovej politiky.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 145
Celková čítanosť: 284115x
Priemerná čítanosť článkov: 1959x

Autor blogu

Kategórie