Založ si blog

Keď aj Král prestáva byť kráľom alebo Hlupákov z nás nerobte

Keď sa šíria výzvy, aby v tejto ťažkej dobe každý začínal od seba, možno je správny aj spôsob, aby aj ten, kto má zmierlivú povahu, sa neokúňal vysloviť pravdu, ak cíti, že v opačnom prípade ostane on sám aj značná časť spoločnosti v nemilej pozícii hlupákov.

Podľa mňa pravda je to, že v tom jančkárovsko-makarovsko-dírerovsko a kovačičovskom televíznom marazme v poslednom období sa trochu vymykal , niekedy až z tohto profesionálneho a morálneho dna, mladý moderátor TA3 Král. Ako jednooký kráľ?

Ak to takto hodnotím, prosím, aby sa vzal to úvahy preukázateľný fakt, že mám za sebou dlhoročnú novinársku skúsenosť.

Toto neuvádzam, aby som sa, božechráň, povyšoval, to figu borovú, ako sa vraví. Chcem tým len akcentovať, že niečo o tom, o čom píšem, hádam viem, hoci rád sa poučím aj od mladších. Aj keď musím odmietnuť prívlastky od ctenej kolegyne luna5, že som nešikovný a lenivý, ak sa neviem registrovať do komentárov pod blogmi. Vysvetlenie už existuje a mladšej alebo staršej mentorke to rád súkromne priblížim. To len mimochodom.

Ten odsek o tom moderátorskom marazme som dlho zvažoval, ale nie je to nič osobné. Dokonca z hľadiska mimo profesionálneho som pripravený na ospravedlnenie. Avšak, byť šéfredaktorom, pôjdu kade ľahšie. Ak niekto chce podrobné a odborné zdôvodnenie, rád sa toho zúčastním a predpokladám, že nie som sám.

A teraz konkrétne k moderátorovi Královi. V pondelok najprv pozval Šimečku. Relácia Téma poslúžila šéfovi progresívcov, aby možno dvadsať minút rozprával, čo sa mu zachcelo. Aj to, že budú protesty. Skoro to vyzeralo tak, že chce presvedčiť, že teraz je čas, aby vláda síce vládla, ale podľa progresívnych nôt.

Keď sa verejne vyjadroval a prípadne klame, či zatajuje, ako vraj vôbec nehádzal polená pod nohy vláde a Ficovi, že nehecoval dav, že dosť bolo Fica, nevidí, že niekto to po ňom doslova zopakoval, to je len to najmiernejšie, aby som nejatril vášne. Ak nevysvetlí, kde bolo tých sto dní, čo sa dáva každej vláde a až teraz to objavil, v mojom povedomí jednoducho skončil.

A rovnako by som to vyhodil na oči aj každému z koalície, keby zjavná neúprimnosť, faloš a lži mali byť očividné.

Vzápätí po nevydarenej relácii so Šimečkom sa Královi ponúkala možnosť trochu to vyvážiť. Zaujímavý hosť Ľubomír Ščasný, poradca politikov, bol šťastnou voľbou a Král mal úctivo najmä mlčať, lebo nikto nie je a priori zvedavý na moderátorské hodnotenia, keď pred kamerou je „eso“.

Ako „useknutý“ Ľubomír Ščasný označil vyjadrenia Šimečku, čo produkoval pár minút predtým, nebudem analyzovať, nech si to ľudia pozrú v archíve TA3. Nech si najmä všimnú, že moderátora to nezaujímalo, zjavne sa mu to zle počúvalo a priklincoval to tým, že veď „dobre“, vraj Šimečka to všetko vysvetlil.

Takže dobre. Myslím si, že nastala doba, aby verejnosť bez ohľadu na to, ktoré politické zafarbenie je jej bližšie, konečne zvolila kritický a rozumový prístup k propagandistickým manévrom. Tie nás tiež priviedli k tomu bodu, ktorý je v spoločnosti zlomový a vlajkové lode sa už nezbavia zodpovednosti.

Nech si z národa nerobia žarty a neohlupujú mediálni manipulátori, ich mecenáši, politici. Najmä ak ešte nevyrástli /tí manipulátori/ obrazne povedané z krátkych sukničiek a šortiek.

Pre úplnosť, Krála nemám na zreteli v tomto príkrom hodnotení, ale aj jemu prospeje, ak bude viac rozmýšľať.

Šurany a Bánov príkladom alebo Ako na Rely Monte Meder

07.09.2024

Niekto si povie, načo sa venovať lokálnym problémom, keď tých celospoločenských je nadostač. Jedna z najväčších investícií, ktorou má byť fabrika na výrobu elektrobatérií v blízkosti mesta Šurany a obce Bánov, sa dá chápať lokálne či regionálne, ale v skutočnosti to má oveľa širšie dimenzie. Ide totiž o to, čo s tým, ak miestne záujmy sa „bijú“ s [...]

Treba vypnúť internet a emaily alebo Pokoj s tebou, aj v parlamente

06.09.2024

Po správach z dnešného rána, že školy sú opäť v „bombovej“ pohotovosti a dokonca kresťanské heslo o pokoji a bratskej láske tiež dostalo na frak, keď policajti so psami prehľadávali z toho istého dôvodu košickú katedrálu, každému človeku muselo zatrnúť. A do toho vzápätí prišlo tak trochu /pochopiteľne/ bezradné vyjadrenie premiéra Roberta Fica po [...]

Škaredé jahody na torte alebo Treba to zastaviť

03.09.2024

Nebudem veľmi mudrovať. Jednak v tejto nebývalej horúčave sa človeku akosi nechce rozmýšľať a okrem toho možno na to ani nemám. Ak školení sudcovia majú problém pochopiť, prečo rozvod a svet nevie, prečo dva národy neďaleko od nás sa nevedia zmieriť, čo povedať o našej rozpoltenej spoločnosti, v ktorej žijeme, ak nemám sociologické vzdelanie ? A ani to by nestačilo. [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 133
Celková čítanosť: 257158x
Priemerná čítanosť článkov: 1934x

Autor blogu

Kategórie