Založ si blog

Šimečkovi montérky, Plavákovej a Kolíkovej zástery a poďme robiť alebo Preboha, treba sa spamätať

Čím začať ? Azda tým, čo som sa dnes dočítal z pera premiéra Fica. Vyjadruje obavy, že ak po voľbe prezidenta tí, ktorí prehrali, „po uliciach opĺzlo nadávajú vládnym politikom, voličov nazývajú primitívnymi debilmi, poblúdenou luzou…“, škaredo to skončí. To dodávam aj ja.

Vraj „už len čakám, kedy sa intenzívna frustrácia ešte viac prehĺbi…“ A to, ako Fico pokračuje, vyvoláva naozajstné zimomriavky a hrôzu. „Čakám, kedy sa to vďaka N, Sme, Aktualitám a pod. pretaví do vraždy niektorých z vládnych popredných politikov, a to nepreháňam ani na milimeter“.

Pán Boh s nami a zlé preč… Vie premiér viac ako my ostatní ? To sa my občania naozaj máme báť, že tá živočíšna nenávisť pred voľbami, ktorú výsledok ani trochu nezmiernil, prepukne do niečoho, čo už len ťažko strávime ? Že o. i. , a to nie je to najhoršie, prídeme nielen o eurofondy, ale, možno preháňam, ešte budeme musieť vrátiť aj to, čo sme dostali ? Toto potrebujeme, alebo to niekto chce a provokuje ? Ale dokonca niečo ako občianska vojna?

Nebolo by načase spamätať sa ? Ak Šimečka ml. hlása, že premiér nemá „kopať okolo seba ako zmyslov zbavený“, to si myslí, že druhá strana bude zhovievavo mlčať ? A pribehol na pomoc aj Šimečka st. Vraj „víťazstvo Pellegriniho dovŕšilo nástup barbarstva…“ Verme, že to myslel len nasilu vtipne. Veď bar plus bar sa rovná barbar…

No, doboha…Keď to dospeje do takéhoto štádia v manželstve, že lietajú hrnce a nože, je na to rozvod. Ale čo v spoločnosti ? Kto s kým sa má rozviesť ? Vie Šimečka a tí druhí, aké je východisko ? Prečo víťazov a teda lepších nenechať vládnuť ? To naozaj žijeme všetci v pekle ? Voľby to nepreukázali…

Čitateľ sa oprávnene môže opýtať, čo Fico a koalícia ? Lenže, je tu rozdiel oproti opozícii v bavlnke. Musia vládnuť a zabezpečovať aj také „detaily“, či sa každý deň /aj Šimečkovi/ dostanú na stôl teplé rožky a mliečko, či kávička. Takéto starosti opozícia bude mať až vtedy, keď vyhrá voľby. Dovtedy treba hamovať, aby sa nemuselo veľmi banovať.

Niekto si myslí, že ak občan strávi najmenej osem hodín tvrdou prácou a zarobí štyri až päťkrát menej ako europoslanec, že mu treba ešte viac nakladať na chrbát vylomeniny od politikov najmä tých, čo zatiaľ iba prehrávajú ? Tie šimečkovsko a najnovšie aj grohlingovské naozaj nemilosrdné útoky voči vládnej moci majú jeden veľký nedostatok. Sú len nebotyčnou kritikou koalície bez toho, aby sa venovali najmä sami sebe. Ako by to oni /lepšie/ robili. Keby boli pri moci a mali zodpovednosť.

To je už len otázkou politickej taktiky a stratégie. Asi to inak nebude. Lenže, ak sa spomenie povedzme vyššie menovaný, jeho súputníčka Plaváková a spol, prípadne Kolíková, Holečková, a nielen oni a ony, ľudia naozaj odporúčajú, aby si obliekli montérky, zástery a tie dva mesiace do volieb do lukratívneho európskeho parlamentu využili poctivou prácou. Aby rozumeli ľuďom, z práce ktorých žijú a chcú žiť. Inak im prischne, že sú kaviarensko-kabaretní politici. Alebo povaľači.

Ten vývoj, ktorý uvádza Fico, pripadá už extrémistický. A veru nebezpečný. „Zlatí kotlebovskí chlapci“, povedal by niekto zlomyseľný. A iný dodáva, že títo dnes sú horší.

V každom prípade, platí to pre všetkých politikov, že občan sa nemôže cítiť ako v kotli, ktorý čo nevidieť vybuchne.

Keď z toho včas vylezie, možno bude mať neodolateľnú chuť niekomu zakrútiť krkom. Nielen obrazne.

Zasúťažme si o „bradatý“ súdny spor alebo Ešte sa toho dožiť

14.05.2024

Ak si pozriete číslo „živej“ spisovej značky na Okresnom súde v Leviciach, t. j. 14C/5/2004, hádam každému musí byť jasné, že ide o „bradatý“ súdny spor. Aj keď autor týchto riadkov nemá informácie o rekordných dĺžkach civilných súdnych konaní na Slovensku, tých bisťubohu dvadsať rokov sa od hanby nemusí krčiť kdesi v kúte. Keďže ide stále [...]

Ako to pučalo v RTVS alebo Tromfy do rúk koalície

13.05.2024

Predpokladám, že dobrému je všetko dobré a zlému opačne. Platí to aj o zaujímavých nuansách v prípade jazykových zvláštností. Vedel by o tom rozprávať aj László zo Susedov, keď vyznáva najhlbšie city svojej Ildikó. Naši alebo maďarskí predkovia to neustriehli, lebo to nežné vyznanie lásky v slovenčine „trochu“ inak vyznieva v maďarčine. No nič v zlom. [...]

Nápad za milión pre NR SR /2/ alebo Nerozmazávať, radšej sa modliť ?

12.05.2024

Ak vo včerajšom príspevku som otvorene poukázal na nízku krčmovú úroveň niektorých poslancov NR SR /pardon, ospravedlňujem sa väčšine krčmárov a poslancov/, veru som netušil, že narazím na odpor aj vo svojom blízkom okolí. Vraj, načo nosiť odpad z celej dediny do domácnosti, obrazne povedané, prečo verne a verejne publikovať najhorší slovník ústavného činiteľa, [...]

Čína, Peking, Si Ťin-pching, Vladimir Putin

Vytvoríme svetovú spravodlivosť, vojnu treba riešiť politicky, vyhlásil čínsky líder po stretnutí s Putinom

16.05.2024 10:48

Čína dúfa, že do Európy sa čoskoro vráti mier a stabilita a bude v tomto ďalej zohrávať konštruktívnu úlohu, povedal čínsky líder.

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Nemecké médiá sa pýtajú, čo stálo za útokom na Fica: K polarizácii prispel aj on sám

16.05.2024 10:06

Verejnoprávna televízia ARD uviedla, že slovenská spoločnosť je extrémne polarizovaná.

kaliňák, fico, lapuníková, atentát

Stav premiéra Fica je stabilizovaný, ale stále vážny, povedal Kaliňák. Strelca obvinili z úkladnej vraždy

16.05.2024 08:21, aktualizované: 10:57

Postrelený premiér ešte v stredu podstúpil operáciu.

Handlová, atentátnik, streľba, Fico

Parlament zmĺkol, zakázali návštevy. Paralyzovaný môže byť až do júna, pripustil Žiga. Fica označil za kamaráta

16.05.2024 08:00

Žiga si vie predstaviť, že sa body programu z aktuálnej schôdze presunú na jún.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 179135x
Priemerná čítanosť článkov: 1926x

Autor blogu

Kategórie