Smer uspel aj bez Fica a kampane alebo S Ficom ešte silnejší

Ako sa dalo očakávať, po voľbách sa vyrojilo množstvo analytikov, najmä tých, ktorí sa už dlho pred voľbami jasne zaradili na jednu stranu vnútropolitického súboja. Tých druhých je menej, dominuje politológ Chmelár a zopár jednotlivcov na sociálnych sieťach.

Aký je hlavný poznatok ? Smer SSD uspel aj bez premiéra a kampane, čo bolo ovplyvnené tragickou udalosťou v Handlovej. Niet pochýb o tom, že s premiérom Ficom, ktorý naberá kondíciu, vládna koalícia bude ešte silnejšia a nič na tom nemení ani fakt, že jedna koaličná strana teraz dosť „zahaprovala“. Bude treba vládnuť, voľby-nevoľby, na rade sú aj tvrdé opatrenia, ktoré sú v rukách koalície a tá si to nenechá vziať. Máme sa na čo tešiť ?

Platí, že voľby do „Európy“ nemožno podceňovať, svedčí o tom aj zvýšená účasť voličov. Kto by to však preceňoval, vrátane „víťaza“, nič nezíska, ale skôr stratí. Ako sa progresívci viac alebo menej ukotvia vo frakciách, to síce bude zaujímavé, ale povedzme si na rovinu, že všetkých našich pätnásť poslancov v oceáne tých vyše 700 ľudí pozbieraných z každého kúta kontinentu, je naozaj iba kvapkou v mori.

V tom našom mančafte, ktorý dostal umiestenku do Bruselu a Štrasburgu, trénera nemáme, ale Smer SSD spolu s Ondrušom z Hlasu a zástupcov Republiky, nezabúdajme ani na reprezentantku KDH, poráža na hlavu progresívcov, ktorí budú pod nemilosrdnou paľbou, ak sa nespamätajú a nebudú iní ako doteraz.

A ešte jedna poznámka – o tom, že opozícia /matovičovci, sulíkovci, demokrati/ dostali parádny világoš, vidí aj slepý. Získali málo hlasov na vidieku a najmä v Bratislave aj ich zvalcovali šimečkovci. Ozaj, ako by to vyzeralo, keby vidiek volil podobne, t. j. s účasťou vyše 50 percent alebo Bratislava by nevyskakovala a prišlo by len čosi viac ako 30 percent ? Všetko by bolo ináč. Stavím sa o hocičo, že do európskeho parlamentu by putovali iní a tzv. víťazovi by neostalo nič iné, iba snívať.

Len čo sa skončili voľby všade v Európe, aby sa mohli u nás dokonca detailne potvrdiť neoficiálne /asi ukradnuté/ volebné výsledky, ktoré už poznala aj babka Faraguľka, t. j. asi hodinu pred polnocou, neviem ako kde, ale na západnom Slovensku sa spustila nebývale silná búrka, lejak, hromy a blesky.

Že by to čosi symbolizovalo ? Aj v hymne sa o tom hovorí. Nad tým nech sa zamýšľajú politológovia a nie nad frakciami, t. j. kde presne kto bude sedieť a s kým.

Chlieb u nás lacnejší nebude, či už to bude tak alebo onak…

Administrátor blogu Pravda – a kde sú moje eurá ?

24.10.2024

Hneď v úvode tohto nanajvýš seriózneho príspevku, ktorý na vyváženie a oživenie v sále vhodne zapadne do príliš vážnych a ponurých tém, sa alibisticky vyhováram. To nie ja, to manželka. Chce vedieť, kde a v ktorej ponožke potuteľne skrývam tie veľké počty eur vyplácaných za aktivity v tomto blogu. Pod predchádzajúcim označením exnovinár to bolo tisíce [...]

V Nových Zámkoch je to iné ? alebo O peniaze ide „až“ na prvom mieste…

23.10.2024

Najlepšia je osobná skúsenosť alebo poznatok týkajúci sa blízkych príbuzných. Ak čítame hororové správy o odchode tisícov lekárov a zatváraní nemocníc už od začiatku budúceho roka, zimomriavky majú rodeo. A tá skúsenosť ? Dvakrát po sebe hospitalizovali moju matku v Nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch a aj keď pacientka je vo [...]

Keď príde čas zúčtovania alebo Zaplatíme to my všetci

21.10.2024

Prezidentský kandidát Donald Trump v Pensylvánii štyridsať minút tancoval, potom varil, prezidentská kandidátka Kamala Harrisová sa čudovala a potom slávila svoje šesťdesiatiny. Aj takto to vyzerá v predvolebnej show kampani v USA. Keď sa niekto opýta, či je na to dosť finančných prostriedkov, nuž ako pliev. Trump je oveľa bohatší, ale ani [...]

Gruzínsko, voľby, Európa, EÚ, Ukrajina

V Gruzínsku po sčítaní 70 percent okrskov vedie vládnuca strana. Exit poll naznačil víťazstvo opozície

26.10.2024 18:36, aktualizované: 20:15

Exit poll naznačil víťazstvo prozápadných strán.

únos

Tragédia v Mexiku: Pri nehode autobusu zomrelo najmenej 24 ľudí

26.10.2024 18:21

Pri nehode autobusu v centrálnom Mexiku zahynulo najmenej 24 ľudí a ďalších päť ľudí bolo zranených.

Policajný potápač

Dráma na Dunaji: Polícia vytiahla muža, ktorý skočil do rieky. Napriek snahe sa ho nepodarilo oživiť

26.10.2024 17:45, aktualizované: 18:29

Polícia prehľadávala nábrežie a hladinu rieky, záchranným zložkám sa osobu podarilo vytiahnuť z vody a začali ju oživovať.

Beyoncé

Speváčka Beyoncé v kampani podporila Harrisovú. Trump sľúbil rekordnú deportáciu migrantov

26.10.2024 17:09

Nie som tu ako celebrita, nie som tu ako politik. Som tu ako matka, povedala Beyoncé.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 154
Celková čítanosť: 303204x
Priemerná čítanosť článkov: 1969x

Autor blogu

Kategórie