Založ si blog

Šimečkovi montérky, Plavákovej a Kolíkovej zástery a poďme robiť alebo Preboha, treba sa spamätať

Čím začať ? Azda tým, čo som sa dnes dočítal z pera premiéra Fica. Vyjadruje obavy, že ak po voľbe prezidenta tí, ktorí prehrali, „po uliciach opĺzlo nadávajú vládnym politikom, voličov nazývajú primitívnymi debilmi, poblúdenou luzou…“, škaredo to skončí. To dodávam aj ja.

Vraj „už len čakám, kedy sa intenzívna frustrácia ešte viac prehĺbi…“ A to, ako Fico pokračuje, vyvoláva naozajstné zimomriavky a hrôzu. „Čakám, kedy sa to vďaka N, Sme, Aktualitám a pod. pretaví do vraždy niektorých z vládnych popredných politikov, a to nepreháňam ani na milimeter“.

Pán Boh s nami a zlé preč… Vie premiér viac ako my ostatní ? To sa my občania naozaj máme báť, že tá živočíšna nenávisť pred voľbami, ktorú výsledok ani trochu nezmiernil, prepukne do niečoho, čo už len ťažko strávime ? Že o. i. , a to nie je to najhoršie, prídeme nielen o eurofondy, ale, možno preháňam, ešte budeme musieť vrátiť aj to, čo sme dostali ? Toto potrebujeme, alebo to niekto chce a provokuje ? Ale dokonca niečo ako občianska vojna?

Nebolo by načase spamätať sa ? Ak Šimečka ml. hlása, že premiér nemá „kopať okolo seba ako zmyslov zbavený“, to si myslí, že druhá strana bude zhovievavo mlčať ? A pribehol na pomoc aj Šimečka st. Vraj „víťazstvo Pellegriniho dovŕšilo nástup barbarstva…“ Verme, že to myslel len nasilu vtipne. Veď bar plus bar sa rovná barbar…

No, doboha…Keď to dospeje do takéhoto štádia v manželstve, že lietajú hrnce a nože, je na to rozvod. Ale čo v spoločnosti ? Kto s kým sa má rozviesť ? Vie Šimečka a tí druhí, aké je východisko ? Prečo víťazov a teda lepších nenechať vládnuť ? To naozaj žijeme všetci v pekle ? Voľby to nepreukázali…

Čitateľ sa oprávnene môže opýtať, čo Fico a koalícia ? Lenže, je tu rozdiel oproti opozícii v bavlnke. Musia vládnuť a zabezpečovať aj také „detaily“, či sa každý deň /aj Šimečkovi/ dostanú na stôl teplé rožky a mliečko, či kávička. Takéto starosti opozícia bude mať až vtedy, keď vyhrá voľby. Dovtedy treba hamovať, aby sa nemuselo veľmi banovať.

Niekto si myslí, že ak občan strávi najmenej osem hodín tvrdou prácou a zarobí štyri až päťkrát menej ako europoslanec, že mu treba ešte viac nakladať na chrbát vylomeniny od politikov najmä tých, čo zatiaľ iba prehrávajú ? Tie šimečkovsko a najnovšie aj grohlingovské naozaj nemilosrdné útoky voči vládnej moci majú jeden veľký nedostatok. Sú len nebotyčnou kritikou koalície bez toho, aby sa venovali najmä sami sebe. Ako by to oni /lepšie/ robili. Keby boli pri moci a mali zodpovednosť.

To je už len otázkou politickej taktiky a stratégie. Asi to inak nebude. Lenže, ak sa spomenie povedzme vyššie menovaný, jeho súputníčka Plaváková a spol, prípadne Kolíková, Holečková, a nielen oni a ony, ľudia naozaj odporúčajú, aby si obliekli montérky, zástery a tie dva mesiace do volieb do lukratívneho európskeho parlamentu využili poctivou prácou. Aby rozumeli ľuďom, z práce ktorých žijú a chcú žiť. Inak im prischne, že sú kaviarensko-kabaretní politici. Alebo povaľači.

Ten vývoj, ktorý uvádza Fico, pripadá už extrémistický. A veru nebezpečný. „Zlatí kotlebovskí chlapci“, povedal by niekto zlomyseľný. A iný dodáva, že títo dnes sú horší.

V každom prípade, platí to pre všetkých politikov, že občan sa nemôže cítiť ako v kotli, ktorý čo nevidieť vybuchne.

Keď z toho včas vylezie, možno bude mať neodolateľnú chuť niekomu zakrútiť krkom. Nielen obrazne.

Nie je rúra ako rúra alebo Keby Danko inde trafil

28.04.2024

Už to začína byť televíznym folklórom, keď markizácky moderátor Na telo vytrvalo opakuje, že do svojej nedeľnej relácie tentoraz pozýval Fica, Pellegriniho i Danka, ale ich stolička ostala prázdna, hoci koaličníci sú ako predtým „vždy vítaní„. Nič proti, aj tak sa dá. Lenže, načo je moderátor ? Ak Kovačič dnes debatoval iba s predsedom progresívcov [...]

Nielen pekná, aj múdra alebo Kam siahajú ministerke

23.04.2024

Ak je niečo na Slovensku veľmi záhadné, patrí sem určite hľadanie vysvetlenia, prečo sa niekto takmer okamžite stane predmetom slepej nenávisti. Pravdaže, mám na zreteli verejne činnú osobu. Najmä takú, ktorá si to nezaslúžila skutkami, ani verbálne, keďže na to ešte nemala čas. A je znenávidená, znosená pod čiernu zem. To je aj prípad pani Martiny Šimkovičovej. [...]

Nežný šepot ministra alebo Keď Šimečku lepšie počuť

21.04.2024

O manipulácii verejnej mienky sa toho hodne popísalo a ešte aj popíše. Na programe dňa nie sú náhodné spôsoby, ale výsledky vedeckých poznatkov. Ostaňme pri našej slovenskej realite a zistíme, že niekto sa spolieha na zníženú inteligenciu národa pod Tatrami a stačí málo. Napríklad, už neraz zazneli upozornenia, že moderátori v televíziách si dovoľujú viac ako je [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 162431x
Priemerná čítanosť článkov: 1957x

Autor blogu

Kategórie