Založ si blog

Možno Čechom ešte zachutí slovenské pivo alebo Čo keď mám pravdu ja, aj Fico ?

Každé zjednodušovanie má značné úskalia. Vie o tom aj /fyzicky/ mladší kolega Eduard Chmelár, keď tvrdošijne píše dlhočizné príspevky. Je to neuveriteľne múdry pán, zaslúži si obdiv, len sa nájdu ľudia, ktorí na konci jeho tvorby zabudnú, o čom písal na začiatku. Možno časom prejde na písanie na pokračovanie. Nič v zlom, milý Edo, aj ja skĺzavam k dlhočiznosti a neviem, kedy prestať.

Tentoraz idem na jednoduchosť, v čom by mohla byť krása a úžitok aj pre tých, čo majú menej času čítať a premýšľať. A na iróniu. Rovno poviem, že som spriaznený s jedným slovenským politikom, netajím, že to je Ľuboš Blaha. To aj vďaka jeho už nebohému otcovi. A rovnako rovno vyhlasujem, že nesúhlasím s Ľubošom. Ak som sa dnes dočítal z jeho pera o tvrdej kritike Šimečku a progresívcov a aj o českom premiérovi, ktorý prestal milovať Fica, mýli sa.

Veru, mýli sa mladý politik, Boh mu odpusť, ešte nemá skúsenosti. Ešte nepostrehol, že ten akademik Fiala /tiež nič v zlom, pochádza z akademického prostredia/, nemohol inak. V politike to tak býva, že niečo treba nevyhnutne prekryť, aby nesmrdelo iné, utvoriť tzv. vatu, dymovú clonu, odpútať pozornosť. Ale najmä aby nesmrdelo, a to doslova. Protestujúcim „zemědelcúm“ nestačili výfukové plyny z mohutných traktorov, čím zamorovali Strakovu akadémiu, kde sídli Fiala – a hľadal sa dôvod, aby Čechom navždy zhorklo slovenské pivo. Lebo to vždy zaberie.

Navyše, ten Fico …. Predstavte si, že už desať rokov hrdo nosí najvyššie české štátne vyznamenanie. No, povedzte, nezávideli by ste, keď sám o tom môžete iba snívať, aj keď na Slovensko síce môžete prísť, nebudú vás vítať transparenty, že choďte domov do Ruska, ani do maštale, ale určite kytice kvetov, aj keď bratská láska až za hrob to chvíľu nebude.

K tomu hnoju. Keby bol Fiala slovenský kamarát, ktorý však uznáva len Šimečku ako toho pravého reprezentanta štátu za riekou Morava, a ten sa v hnoji nevyzná, poslal by hnojovú zásielku na Slovensko. Ani netuší, koľkých záhradkárov by to potešilo. Ja sám bývam na dedine a poriadnu vlečku hnoja neviem zohnať už azda desať rokov. Maštalí s kravami niet široko-ďaleko.

Takže, to bolo o Fialovi a Ľuboš Blaha by mu nemal krivdiť. Ak sa Šímečka najmladší ponáhľal do Prahy namiesto osláv MDŽ medzi svojimi ženami v PS, tiež to treba vidieť širšie politologicky. Tak prijal alebo neprijal Macron v Paríži mladého progresívca ešte pred parlamentnými voľbami, alebo nie ?

A znova idú voľby, progresívny svet sa búri, že na Slovensku môže vyhrať Pellegrini. Macron so Šimečkom sa síce v Matičke nescukli, ale Fialovi zrejme nechal nejaký odkaz. Pre priateľa Michala. Ten sa pred odchodom do vlasti /podľa jeho otca zbabelej/ ešte stihol pokonať s pirátmi, potom vybozkávať s Pekarovou Adamovou. Rozumeli si, veď jej manžel je Slovák. Ak kvôli Ficovi nerozprávajú iba po anglicky.

A veru, mýli sa aj expremiér Česka Andrej Babiš. Ten rozruch, ktorý spôsobil v parlamente práve na MDŽ, si Česi nadlho zapamätajú. Nebudem ani parafrázovať, lebo naša milá slovenská opozícia by neuverila. Len uvediem, že Babiš si myslí, že to všetko od Fialu je práve kvôli prezidentským voľbám, aby nevyhral Pellegrini. Kde na toto prišiel ?

Už len prezradím, čo si o tom všetkom myslí môj tajný tip na budúceho českého prezidenta, ak vďačný český národ neprinúti Petra Pavla, aby znova kandidoval ? Jaromír Soukup je môj kôň. Byť majiteľom Barrandova to nie je čosi na zahodenie, len si spomeňme na majiteľa Markízy, hoci tu treba dať stopku. Soukup si to už vyriešil s Hanychovou, varí, pečie, na obrazovke je vo dne v noci, a múdro sa vyjadruje. O všetkom a každom.

A viete, čo aktuálne povedal na margo konfliktu na Ukrajine ? Včera večer trikrát takto položil otázku a vždy odpovedal rovnako – co když to skončí blbě ? Podrobnejšie to deklaroval istý profesor z Prahy, bývalý veľvyslanec vo Francúzsku. Vraj, parafrázujem, ukáže sa, že Fico a Orbán mali pravdu. A všetci tí dnešní hrdinovia, bojovníci, budú tvrdiť, že oni to síce vedeli, ale nemohli to takto nahlas povedať.

Pán Fico, nebojte sa, som s vami. Netajím presvedčenie, že máme pravdu. A verte, že Macron nemohol ináč. Keď počuje slovo Slovensko, nemôže si nespomenúť na istého Matoviča, jeho reč pri privítaní na schodoch Elyzejského paláca o Pavlínke a tuším vlasovej kozmetike.

Čiže, neberme chvíľu vážne svetovú politiku? Aj keď, ono sa to nedá. Na um príde taký Kissinger, ktorý aj ako storočný prednášal v Davose. Lenže, on ešte dávno pred konfliktom na Ukrajine varoval pred svetovou vojnou. Mnohí vravia, že tento politický génius vždy mal pravdu…

Ukončím to, predstavte si, u nás doma. Lebo doma najlepšie. V týchto časoch by sa vskutku umelec národný Jozef Kroner dožil sto rokov. Nepamätám si presne jeho posolstvo krátko pred odchodom, ktorý podľa vlastných slov nechápal, ako mohol svet tak hlboko klesnúť, ale východisko videl.

V pokore a zdravom rozume.

Kiežby to stačilo.

Ako začať od seba alebo Byť premiérom – ani za nič na svete !

20.05.2024

Vo svojom najbližšom okolí sa stretávam s myšlienkou, že pri posudzovaní a komentovaní javov, napríklad aj zločinného atentátu na premiéra vlády Slovenskej republiky, najprv treba začať od seba. Inými slovami, ak niekomu hovorím o tom, aby nebolo tak, ako už bolo a ťažko nás to poznačilo, a ako treba všeličo zmeniť, mal by som v rámci toho začínania od seba zmeniť sa [...]

Mr. Fico má pravdu a vlastný názor alebo A čo za to ?

19.05.2024

Určite by nebolo dobré, keby v obrovskej záplave informácií, postojov, komentárov a vysvetlení o tragickej udalosti v Handlovej zapadlo to najpodstatnejšie – hrozba nespôsobilosti väčšiny z nás, pravdaže, najmä všetkých politikov, odhaliť úplnú pravdu o príčinách zločinu proti premiérovi, demokracii a Slovensku. A ďalej, je tu reálne nebezpečenstvo [...]

Robo Robovi ako človek človeku alebo „Umelci“ do kúta

18.05.2024

Keďže zo záhadného dôvodu sa stále neviem zaregistrovať pre komentovanie príspevkov na blogu Pravda, využívam túto možnosť ako bloger na aktuálnu a dôležitú výpoveď. Na inom mieste som chcel reagovať na tlačovú konferenciu ministra R. Kaliňáka z nemocnice v Banskej Bystrici, pripojiť sa k pozdravom p. premiérovi a niečo sa opýtať. Žiaľ, komentovanie je zakázané. [...]

nehoda kamión diaľnica

Na diaľnici D1 v smere do Bratislavy sa v priekope prevrátil kamión

20.05.2024 12:20

Došlo k zídeniu kamióna prevážajúceho drevo mimo vozovky.

atentát Banská Bystrica Fico nemocnica polícia

Stav premiéra Fica je stabilizovaný, klinicky sa zlepšuje

20.05.2024 11:27

Predseda vlády komunikuje a naďalej zostáva v nemocnici v Banskej Bystrici.

Branislav Gröhling, SaS

SaS vyzvala politické strany skončiť s urážkami a rozoštvávaním spoločnosti

20.05.2024 11:21

Zároveň ich požiadal, aby prijali pozvanie na stretnutie do Prezidentského paláca.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 100
Celková čítanosť: 189667x
Priemerná čítanosť článkov: 1897x

Autor blogu

Kategórie