Založ si blog

Od MDŽ a lásky k nenávisti alebo Esá do Bruselu – a čo doma ?

Takže, máme dnes to MDŽ. Práve pri príležitosti návštevy Roberta Fica v Nových Zámkoch a osláv tohto sviatku, kde mu tlieskali davy ľudí, iní politici o takých počtoch môžu len snívať, redaktorka miestnej televízie ako náhodne odchyteného chlapa sa ma pýtala, čo si myslím o ženskom sviatku.

Nepripravene som čosi habkal o láske a o tom, ako sme si v minulosti, my, muži, /až do rána bieleho/ pochvaľovali, že naše polovičky môžeme oslavovať a takpovediac nosiť na rukách. A potom na pódiu to premiér Fico roztočil. Bolo to milé, láskavé, nezaostávali ani jeho ministri, či pani Beňová. Že to bolo vraj marketingové a dokonale nacvičené ? Nuž nech a čo bráni inými politikom, aby sa správali rovnaku k druhému pohlaviu /bŕŕ, neznie to romanticky, napr. vo vzťahu k liberálom/, a aby sa usilovali o podobné ?

Tak skúsme sa pozrieť na dnešný 8. marec a rozoberme aspoň trochu chlapov, čo urobili a povedali, aby láska nám kvitla aspoň v tento deň, keď inokedy na to akosi niet dosť času. Začnime, ako ináč, šéfom progresívcov Šimečkom. Vycestoval do Prahy, aby zložil hold českému premiérovi. Za jeho nebratské postoje k Ficovi.

A čo sme sa o tom dočítali ? Padáme z nôh. Aby som to trochu odľahčil, Petr pôvodom z Brna po schôdze s Michalom z Bratislavy povedal, že „vzťahy Česka a Slovenska sú na výbornej úrovni“. Srdce zaplesalo každému, komu na tom záleží, keby neprečítal ďalší riadok výpovede Petra. „Zhodujeme sa v otázkach zahraničnej politiky“, zaznelo od Fialu. To preto sú vzťahy ČR a SR na výbornej úrovni ? Nezrušil práve Fiala čosi, čo má byť reakciou práve na nezhody s Ficom v zahraničnej politike ? A znamená to, že Šimečka dostal poverenie od vlády a prezidentky, aby to s bratmi urovnal až tak, že už budú piť len slovenské pivo ?

No lenže, Šimečka /Michal/ má tuším otca Martina M. A ten sa práve dnes nechal počuť, že Robert Fico „v očiach Čechov stelesňuje nielen Gustáva Husáka, ale už aj Jozefa Tisa“. Odkiaľ to ten Martin M. tak dobre vie, keď k tomuto podivnému poznatku dodáva, že „jeho vinou sa zo Slovenska stáva slabá a bezbranná krajina bez priateľov ?“

A máme to tu. Ak si niekto myslel, že tomuto Šimečkovi st. len čosi ušlo a národ /slovenský/ je zbabelý, lebo nikdy nebojoval, teraz je to už jasnejšie. Ako by ten nie Šimečkov národ mohol prekonať svoju zbabelosť a bojovať, keď je slabý, bezbranný a bez priateľov ? Však, pán Šimečka ? Ale vám to trvalo, kým ste to ešte viac pohnojili…

Pravdaže, kavaléria proti vláde na Slovensku začala dupotať ešte viac, aj keď máme to, onô, sviatok žien. Počuli ste už meno Javorský ? Juraj ? No určite sa neživí písaním v tých médiách, ktoré by videli na našej legitímnej vláde aj čosi dobré. Radšej ho zacitujem : „Keď raz niekto močí do bazéna ako Fico v Paríži alebo Blanár v Turecku, prestane byť vítaný“. Kto tomu nerozumie, čo chcel janičiarsky básnik vyjaviť, jemu a cválajúcej opozícii je to jasné. Vraj, ich miesto /teda Fica a Blanára/, je východnejšie, „medzi hulvátmi, kde sa pije vodka na ex a nosia kradnuté hodinky“.

Prečítal som si to pre istotu viackrát. Okamžite sa vynorilo viacero otázok. Kde je to „východnejšie“. Bol pisateľ na Ukrajine, lebo zemepisne to sedí ? Pije sa tam vodka na ex ? A že by naši oddaní priatelia v tejto časti sveta kradli práve hodinky ? Zbláznil sa niekto a nenávisť nejasného pôvodu ho tlačí až do najidiotskejšej polohy ? A nie je v tom aj dosť rasizmu alebo xenofóbie ? Čo keby si to všimla aj generálna prokuratúra ?

Nebol by to povestný Milan Kňažko, ktorý tentoraz pomerne slušným tónom národ upozornil, že Fico „ohrozuje túto krajinu“, hoci si nespomínam, že ak bol tuším ministrom zahraničných vecí, ale že by krajiny ? Nie štátu alebo Slovenska ? Aj ďalší diplomati „z tých čias“, radšej nemenovať, už vedia, že „Robert Fico nás dostal do väčšej izolácie ako Mečiar“. Aj keď to akosi kazí ten spomínaný Fiala výbornými vzťahmi…

No nič, explózia až zvieracej nenávisti neuveriteľne napreduje a národ to neteší, ale čo s tým, keď nejaká riaditeľka divadla, vraj DPOH, kde večer zahrajú určite geniálne predstavenie, tvrdí, že „nenávisť a agresivita“ je dnes legitimizovaná. Len koho tým myslí?

Asi má pravdu a vedia to už aj politické esá, keď všetci, čo v stranách niečo znamenajú, sa hrnú do eurovolieb, lebo zrejme sa to tu už nedá vydržať.

Aspoň keby Ľuboš Blaha ostal, veď keď sa uvoľní priestor, kto bude v našom okýptenom parlamente hrať smutný prím ? Matovič, Prôčko a podarená ženská úderka z PS ? Sám Danko to neutiahne.

Ako začať od seba alebo Byť premiérom – ani za nič na svete !

20.05.2024

Vo svojom najbližšom okolí sa stretávam s myšlienkou, že pri posudzovaní a komentovaní javov, napríklad aj zločinného atentátu na premiéra vlády Slovenskej republiky, najprv treba začať od seba. Inými slovami, ak niekomu hovorím o tom, aby nebolo tak, ako už bolo a ťažko nás to poznačilo, a ako treba všeličo zmeniť, mal by som v rámci toho začínania od seba zmeniť sa [...]

Mr. Fico má pravdu a vlastný názor alebo A čo za to ?

19.05.2024

Určite by nebolo dobré, keby v obrovskej záplave informácií, postojov, komentárov a vysvetlení o tragickej udalosti v Handlovej zapadlo to najpodstatnejšie – hrozba nespôsobilosti väčšiny z nás, pravdaže, najmä všetkých politikov, odhaliť úplnú pravdu o príčinách zločinu proti premiérovi, demokracii a Slovensku. A ďalej, je tu reálne nebezpečenstvo [...]

Robo Robovi ako človek človeku alebo „Umelci“ do kúta

18.05.2024

Keďže zo záhadného dôvodu sa stále neviem zaregistrovať pre komentovanie príspevkov na blogu Pravda, využívam túto možnosť ako bloger na aktuálnu a dôležitú výpoveď. Na inom mieste som chcel reagovať na tlačovú konferenciu ministra R. Kaliňáka z nemocnice v Banskej Bystrici, pripojiť sa k pozdravom p. premiérovi a niečo sa opýtať. Žiaľ, komentovanie je zakázané. [...]

SR Prešov Demokrati snem Naď TK POX

Vytýčili prvé pojednávanie vo veci žaloby Jaroslava Naďa na Ľuboša Blahu

20.05.2024 13:46

Naď podal na Blahu žalobu za to, že ho pred vyše dvoma rokmi opakovane nazval vlastizradcom.

Rooseveltova nemocnica, Banská Bystrica

Rooseveltova nemocnica podpísala zmluvu so zhotoviteľom novej nemocnice

20.05.2024 13:06, aktualizované: 13:50

Hrubá stavba nemocnice má byť hotová v roku 2026, bude financovaná z plánu obnovy.

nehoda kamión diaľnica

Na diaľnici D1 v smere do Bratislavy sa v priekope prevrátil kamión

20.05.2024 12:20

Došlo k zídeniu kamióna prevážajúceho drevo mimo vozovky.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 100
Celková čítanosť: 189969x
Priemerná čítanosť článkov: 1900x

Autor blogu

Kategórie