Založ si blog

V Paríži o mieri ani len slovo alebo Zvíťazí bláznovstvo tých spoza bučka ?

Francúzske hlavné mesto po víkendovom summite ani len omylom nevstúpi do histórie ako Paríž – mesto mieru, mierových rokovaní a nádeje pre celé ľudstvo. Keď Robert Fico po návrate zo stretnutia takmer výlučne tých podporovateľov vojny deklaroval, že tam nepadlo ani jedno slovo o mieri na Ukrajine, normálnemu človeku zatrnulo. To naozaj ? Svet opäť len s výnimkami riadia blázni ?

Bežný občan s každodennými starosťami, u nás i inde, je odkázaný na to, aby tŕpol, k čomu to povedie. K celosvetovej katastrofe, ktorá vzbĺkne a už to nikto nezastaví ? A opäť ten Fico mal pravdu. Hovorilo sa nielen o dodávkach rakiet dlhého doletu, ale naozaj aj o vojakoch NATO na Ukrajine, hoci vraj v nepriamej forme, či ako.

Možno nám to objasní náš najvýznamnejší generál všetkých čias vo výslužbe Macko, ktorý už vylieza nielen z televíznych bedien, a aj z chladničiek, ako to vlastne je, keď Kyjev /Kyjiv/ tými raketami dosiahne Moskvu. Možno poopraví nemeckého kancelára. Ten si určite spomenul, ako blízko ruského hlavného mesta, na dostrel, už boli jeho krajania a ako sa to skončilo.

Olaf Scholz na rozdiel napr. od nebývalého českého bojovníka Fialu neprikývol na dodávku rakiet s dosahom na Moskvu. Scholz dokonca v novembri minulého roku vyhlásil, že plánuje rokovať s prezidentom Putinom. Takže, aspoň aké – také svetielko nádeje v tom vojnovom šialenstve.

Čudovať sa treba Macronovi. Na rozdiel od Ruska Francúzi tiež bojovali s Hitlerom, ale ten sa triumfálne dostal do Paríža, ešteže nezvalil Eiffelovku, keď sa na ňu zblízka pozeral. Historické skúsenosti, najmä tie neblahé, treba brať do úvahy. A Macron ? Zabudol na Napoleona? Žeby len mladícka nerozvážnosť ? Veď má oveľa staršiu a možno rozvážnejšiu manželku, prečo ho trochu neuzemní v jeho odvahe ? To je ale odvaha – možno vykrikujú jeho fanynky. Po francúzsky to znie aj – quel toupet !

Aj v detstve, keď som sa zamýšľal tak naivne, rojčivo o vojne, hovoril som si, že ľahko posielať na bojiská tisíce, ba státisíce vojakov, aby sa krágľovali. Že je to bláznovstvo hlupákov. Nestačilo by, keby si zmerali sily tí najodvážnejší z oboch znepriatelených strán, či už to boli králi, premiéri, najuvedomelejší poslanci, alebo vybraní z tých mocných ?

Fico má opäť pravdu. Ešteže ho máme. Treba dať tým hrdinom spoza bučka z posledných armádnych zásob samopaly, granáty, nejaké tie vesty a nech mašírujú na východnú Ukrajinu. Predstavte si takú zostavu – mladý Šimečka, ten by to zvládol aj peši, Dostála by viezli, ženská úderka z PS by to všetkým ukázala, pardon, nezabudnúť na Naďa, za chrbtom ako poháňača by mali Matoviča spolu so Sulíkom, aby bola bojová nálada. A generál Macko ? Ten by možno rád prerušil výslužbu a určil stratégiu. Podobne ako v tom dávnom vtipe o našich pltníkoch, ktorí – dozvediac sa o vypovedaní vojny Amerike – chceli napadnúť tie svine zboku.

Ale vážne – mierové rokovania sú jednoznačne najrozumnejším riešením a v histórii to spoznali aj najkrutejší diktátori, ak nechceli zgegnúť spolu so svojimi národmi na jatkách. Tí, ktorí to napr. nepochopili, odvisli po norimberskom procese. Až tak ďaleko to môže niekedy zájsť.

Istá pani susedka, ktorá je každý deň v kostole, či prší alebo svieti slnko, na to všetko hovorí, že treba sa nám modliť. Že by nám už iné neostávalo ?

Dobre, tak sa všetci modlime !

Mr. Fico má pravdu a vlastný názor alebo A čo za to ?

19.05.2024

Určite by nebolo dobré, keby v obrovskej záplave informácií, postojov, komentárov a vysvetlení o tragickej udalosti v Handlovej zapadlo to najpodstatnejšie – hrozba nespôsobilosti väčšiny z nás, pravdaže, najmä všetkých politikov, odhaliť úplnú pravdu o príčinách zločinu proti premiérovi, demokracii a Slovensku. A ďalej, je tu reálne nebezpečenstvo [...]

Robo Robovi ako človek človeku alebo „Umelci“ do kúta

18.05.2024

Keďže zo záhadného dôvodu sa stále neviem zaregistrovať pre komentovanie príspevkov na blogu Pravda, využívam túto možnosť ako bloger na aktuálnu a dôležitú výpoveď. Na inom mieste som chcel reagovať na tlačovú konferenciu ministra R. Kaliňáka z nemocnice v Banskej Bystrici, pripojiť sa k pozdravom p. premiérovi a niečo sa opýtať. Žiaľ, komentovanie je zakázané. [...]

Chcem Nobelovu cenu alebo Geniálne riešenie – kúzlo jednoduchosti

18.05.2024

Už len dúfať, že sa nenájde niekto, kto nepochopí účelovú preexponovanosť titulku v snahe, aby niečo, ako sa hovorí, naozaj zarezonovalo. Kým sa dostanem k podstate veci, dovoľte, vážení čitatelia, jedno zásadné vyhlásenie, na ktoré mám právo ako svojprávny občan, ako občan, ktorý spolurozhoduje o osudoch nášho štátu v demokratických voľbách. Ak sa po [...]

majský

Zomrel známy slovenský podnikateľ Jozef Majský

19.05.2024 19:38, aktualizované: 20:58

Spája sa najmä s kauzami tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia.

atentát Fico nemocnica rooseveltova

Padli prvé tresty. Jeden muž schvaľoval atentát na premiéra, druhý sa vyhrážal ministrovi a poslancom

19.05.2024 18:19, aktualizované: 20:19

Polícia zatiaľ identifikovala takmer 50 vyjadrení na sociálnych sieťach, z ktorých vyplýva podozrenie z verejného schvaľovania trestného činu.

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

Irán, Ebráhím Raísí

Zrútil sa vrtuľník s iránskym prezidentom, záchranári po ňom ďalej pátrajú

19.05.2024 16:04, aktualizované: 21:49

Vrtuľník viezol i ministra zahraničných vecí. Pátranie komplikuje zlé počasie a príchod noci.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 188881x
Priemerná čítanosť článkov: 1908x

Autor blogu

Kategórie