Založ si blog

Ta keho – no ta Korčeka alebo Prezidenta si aj tak zvolíme

Po otcovi máme korene na východnom Slovensku, v obci Trnkov neďaleko od Prešova. Občasné telefonáty zo západného Slovenska o zdraví a prežívaní príbuzných a známych sa skoro vždy skončia na tému politika.

Aktuálne sú blížiace sa prezidentské voľby a preto sa nemožno neopýtať na to, koho budete voliť. Teta, ktorá síce hovorí bezchybne spisovne, si naposledy vzdychla a potom zo seba dostala tak rýdzo po šarišsky – ta keho – no ta Korčeka, ňe ?

Tak či tak to už bol dlhý rozhovor a preto na bližší komentár neostalo veľa času. Drobný doplnok pravdepodobného rozhodnutia o vhodení hlasu do urny však nasledoval. Vraj ten druhý, čo sa jeho meno ťažko vyslovuje, lebo to asi „ňe Slovak, ale Talian, či co“, kradol „abo“ nekradol, „ľudze o tym nehutoria“, ale v „teľevizoru“ povedali.

Tak a máme to tu. Ukazuje sa, že aj človek, ktorý sa o politiku nezaujíma a maximálne sa vyjadrí tak, že my len zďaleka niekedy pozorujeme ako v tej Bratislave „šalejú“, televízne vysielanie sleduje. Doslova v každom dome večer svieti obrazovka a niet pochýb, že občania si utvárajú názor o vývoji a ľuďoch, ktorí reprezentujú moc v štáte.

O tom, kto sa stane hlavou tohto štátu, sa mnohí budú rozhodovať nielen podľa toho, čo kto bude hovoriť, ale aj podľa povestí o ňom, výzoru, oblečenia, správnej kravaty, a pod. Tak ako v Amerike. Čo sme my horší ?

Ľudia, ktorí sa tomu viac rozumejú, vedia a vidia, že súčasné nastavenie masmediálnej scény je jednostranné. Povedať, že protivládne, zrejme úplne platí vo vzťahu k mainstreamovým médiám. Aj bežný občan sa veľmi čuduje Ficovej vláde, že verejnoprávne médiá tak dlho po víťazných voľbách ponechali v rukách tých druhých. Popri jasne zaradených moderátoroch v súkromných televíziách, s čím ťažko pohnúť, aj RTVS je zatiaľ pevnosť, ktorej sa neradno dotýkať. Zrejme si hovoria, že majú na krku trestnoprávnu novelu, teraz ešte aj toto ?

No nič, uvidíme. Pokiaľ ide o prezidentské voľby, dvaja kandidáti sa ukazujú ako jasní víťazi, dôležité je, koho bič zapráska na konci. Pellegrini to má podľa posledných prieskumov jasné a určite sa spolieha aj na svoju vyššiu mediálnu výkonnosť.

Môžeme sa, my občania, tešiť na dobrého prezidenta ? Slovensko si to konečne už zaslúži.

Mr. Fico má pravdu a vlastný názor alebo A čo za to ?

19.05.2024

Určite by nebolo dobré, keby v obrovskej záplave informácií, postojov, komentárov a vysvetlení o tragickej udalosti v Handlovej zapadlo to najpodstatnejšie – hrozba nespôsobilosti väčšiny z nás, pravdaže, najmä všetkých politikov, odhaliť úplnú pravdu o príčinách zločinu proti premiérovi, demokracii a Slovensku. A ďalej, je tu reálne nebezpečenstvo [...]

Robo Robovi ako človek človeku alebo „Umelci“ do kúta

18.05.2024

Keďže zo záhadného dôvodu sa stále neviem zaregistrovať pre komentovanie príspevkov na blogu Pravda, využívam túto možnosť ako bloger na aktuálnu a dôležitú výpoveď. Na inom mieste som chcel reagovať na tlačovú konferenciu ministra R. Kaliňáka z nemocnice v Banskej Bystrici, pripojiť sa k pozdravom p. premiérovi a niečo sa opýtať. Žiaľ, komentovanie je zakázané. [...]

Chcem Nobelovu cenu alebo Geniálne riešenie – kúzlo jednoduchosti

18.05.2024

Už len dúfať, že sa nenájde niekto, kto nepochopí účelovú preexponovanosť titulku v snahe, aby niečo, ako sa hovorí, naozaj zarezonovalo. Kým sa dostanem k podstate veci, dovoľte, vážení čitatelia, jedno zásadné vyhlásenie, na ktoré mám právo ako svojprávny občan, ako občan, ktorý spolurozhoduje o osudoch nášho štátu v demokratických voľbách. Ak sa po [...]

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

irán.  Ebráhí Raísí

V Iráne havaroval jeden z prezidentských vrtuľníkov, pátrajú po ňom

19.05.2024 16:04, aktualizované: 18:12

Spolu s Raísím cestoval aj iránsky minister zahraničných vecí a ďalší predstavitelia. Ich stav je nejasný.

danko, majerský

Danko: Za okrúhly stôl by si mali sadnúť médiá a vládna koalícia. Líder KDH avizuje nové pravidlá aj mediálny úrad

19.05.2024 15:30, aktualizované: 17:20

Podľa lídra KDH Milana Majerského by sa nad sebou mali zamyslieť aj novinári, no „zošnurovať“ médiá podľa neho nie je najlepší spôsob.

Elon Musk

Elon Musk spustil v Indonézii satelitný internet Starlink

19.05.2024 15:01

Poskytuje ju Muskova spoločnosť SpaceX pre národný zdravotnícky sektor a cieľom je tiež zlepšiť prístup na internet v odľahlých častiach súostrovia.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 188142x
Priemerná čítanosť článkov: 1900x

Autor blogu

Kategórie