Založ si blog

V hre aj sukňa prezidentky alebo Treba nám už pokoj, príkladom je exoľano

Takmer každý večer pred spaním sa zapovedávam, že už nenapíšem ani riadok. Strhávam sa zo sna. Aký má význam, obrazne povedané, brať napoly literárne pero do rúk, keď to vyzerá tak, že ani zrno tých najrenomovanejších autorov blogov často nejde zasiať do inak úrodnej slovenskej pôdy.

A na druhý deň som zasa v tom. Hlodá to celé dopoludnie, až manželka spozoruje nepokoj svojej polovičky. Pridá múdry komentár, že znova ťa to pochytilo ? Ozve sa vo mne „len“ takmer pol stovka rokov tejto činnosti, lebo opäť sa objaví čosi, čo je ako keby bomba. Ako je známe, ide o výbušné zariadenie a kto si aspoň trochu myslí, že vie na možnú explóziu upozorniť alebo ju dokonca eliminovať, chopí sa aktivít.

Ak som sa pred pár dňami dal uniesť, za čo sa ospravedlňujem, a označil som pomerne hysterickú parlamentnú ženskú úderku za „progresívne potvory, “ podopreté aj jednou viac ako priebojnou liberálkou, práve tá posledne nemenovaná ma opäť priviedla do víru písania.

Keď žena verejne vyzve muža, aby sa neskrýval za sukňu, ako to dnes urobila poslankyňa za Sulíkovcov Kolíková, samo osebe to vzbudí pozornosť. Je v tom aj jemný nádych erotiky. Človeka však prejde chuť na pomyslenie na pestvá, lebo tým mužom nie je nik iný ako premiér Fico. A majiteľkou tej sukne, Pán Boh s nami a zlé preč, nie je tiež nik iný/á/, ako – prezidentka suverénneho štátu, okrem iného aj veliteľka brannej moci.

Zdôrazňujem to vzývaním Boha a odháňaním zlého najmä preto, že si neviem predstaviť, čo by ma čakalo, keby som sa ja ako bežný občan pokúsil o to, čo odkrýva Kolíková ako potenciálnu možnosť. Pod sukňu hlave štátu, teda žene, ktorá postaví do pozoru každého generála…

Buďme zhovievaví k slovutnej madame Kolíkovej a radšej ju citujme. Totiž, bývalá spravodlivá ministerka vlastne ani tak nevyzvala Fica, aby sa „neskrýval za sukňu“, to ako keby sa bála budúcnosti, ale upresnila to, že nemá byť „zbabelcom“ a nemá sa skrývať v zákutiach oblečenia pani Čaputovej. Logický rozbor múdroslovia pani Márie napovedá, že ten figliar Robert tam vlastne je. No naozaj, zbohom…

Nechcem, zabiehať do ďalších úvah. Napokon, priznávam, že som slabý v krampflekoch. Veď ani neviem, či naša – z božej vôle pomazaná pani – ako sa to hovorí v kontexte s kráľom Kazisvetom v známom českom filme, má vôbec sukňu. Teda, sukne v šatníkoch áno, určite, ale ktorá z tých zvŕškov je vhodná na to, na čo myslí Kolíková, či vôbec má takú, naozaj nemám poňatie.

A ešte jedno ma dnes zainteresovalo a donútilo zaujať nezdravú polohu na písanie, totiž posolstvo neobyčajne zvláštneho poslanca – už som zabudol, za ktorý politický subjekt práve bojuje v parlamente, totiž váženého pána Krúpu. „My, demokratická opozícia“ , kasal sa.

Pochybuje niekto, že to len „my“ /jediní majitelia demokracie/ u nás stále neplatí ? Ešte to asi nevedel, ale do lona mu spadol dôkaz ako Brno. Pani Šofranko, teda donedávna líderka OĽANO, teda nie hocikto, všakáno, pán Matovič, dala svojmu idolu vale. Problém je v tom, že podľa slovníkov významu toho vale môže ísť o rozlúčku alebo o pustenie k vode, dať košom. Nie je práve toto prejavom a vzorom demokracie ?

A keby len ona. Aj Kremský, Marosz a ďalší a ďalší, ktorí vedia, že ako protestujúci, bez možnosti vonku protestovať s progresívcami a Sulíkom, ukončili členstvo doma, v Matovičovom zoskupení. Vedia, aj prečo sa tak rozhodli, ale nepovedia, kto každý, hádam to nebudú všetci okrem vodcu. Alebo to je ďalšia Igorbomba ? Aby bol pokoj ? Alebo nám ukáže ďalší dlhý nos?

To už radšej o tej sukni …

Otvorený list generálnemu riaditeľovi O2 alebo Hľadá sa právnik

07.07.2024

Vážený pán generálny riaditeľ spoločnosti O2 Slovakia, Einsteinova ul. 24, Bratislava, vzhľadom na márne pokusy domôcť sa spravodlivosti mimosúdnym spôsobom vyriešenia smutného prípadu poškodzovania zákazníka, dovoľte obrátiť sa na Vás touto formou. Ako vyplýva z listu od Vášho Centra služieb zákazníkom zo dňa 19. 03. 2024, Vaša spoločnosť dňa 12. 11. 2020 [...]

RTVS sa na to ešte „nepozrela“ alebo Opýtajte sa Dlugolinského

22.06.2024

Ak do dnešného dňa som prípadne pochyboval o nevyhnutnosti odchodu generálneho riaditeľa RTVS Machaja, už si nemyslím, že by mal zotrvať na tomto poste. Svoju nespôsobilosť, podľa mňa, nepreukázal len vo vlastnej televízii, ale aktuálne na počudovanie v inej, komerčnej, t. j. TA3. Prečo generálny súhlasil s účasťou v konkurenčnom médiu, keď lúsknutím prsta sa mohol [...]

Zhovadilosť zhovadilých alebo Prečo toľká zloba v mediálnom priestore

18.06.2024

Ak administrátor nedajbože vymaže tento príspevok s ohľadom na neslušný titulok, budem to pokladať za nepriamy súhlas s tým, voči čomu ako bloger vytrvalo už dlho bojujem. Totiž, že o blogeroch, aj keď sa spravidla nepodpisujú občianskym menom a priezviskom, sa dá vystopovať všetko až po čísla topánok, anonymní komentátori pod príspevkami majú neoprávnenú výsadu. [...]

Gare du Nord / Železničná stanica /

Vlaky vo Francúzsku majú stále meškanie, návrat do normálu sa čaká v pondelok

27.07.2024 13:47

Vlakové spojenia medzi Parížom a Nemeckom sa po podpaľačských útokoch podarilo obnoviť.

Orbán

Orbán: Pripravme sa na to, že Ukrajina sa nestane členom EÚ, ani NATO

27.07.2024 13:20

Maďarský premiér podotkol, že v rusko-ukrajinskej vojne majú obe strany brutálne straty, no napriek tomu sa nechcú dohodnúť.

Boris Susko, minister spravodlivosti

EK dala Suskovi mantinely. Odborníci: Je to štandardný postup, ktorý predchádza žalobe. Pellegrini mohol počkať

27.07.2024 12:00

Či bude nakoniec potrebná ďalšia novela, ukáže až čas. Minister Susko si plánuje výhrady s eurokomisiou vydiskutovať, mimoriadna schôdza podľa neho potrebná nebude.

tanker, filipíny, ropa

Hrozba environmentálnej katastrofy. Ropa z potopeného tankera uniká do Manilskej zátoky

27.07.2024 11:50

Ropná škvrna sa v Manilskej zátoke od štvrtka zväčšila viac ako trojnásobne a tiahne sa po dĺžke 12 až 14 kilometrov.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 117
Celková čítanosť: 228945x
Priemerná čítanosť článkov: 1957x

Autor blogu

Kategórie