Založ si blog

Nečestnosť opozície alebo Treba nám silného prezidenta

Keď pred desiatkami rokov, po slávnej novembrovej revolúcii, vypukla u nás demokracia, postupne sa ukazovalo, že nastúpená cesta sa neobíde bez základných demokratických atribútov. Jedným z nich je aj princíp volieb, ktoré určujú, kto bude mať moc.

Toto sa sa darí napĺňať. Nespomínam si, že by aspoň jedny voľby boli také, že by nás svet musel poučovať alebo nedajbože karhať. Ak najmä voľby do európskeho parlamentu boli na pokraji záujmu voličov, ani to nie je nedemokratické, skôr pochopenie toho, že v tej tzv. zjednotenej Európe to nie je vždy s kostolným poriadkom. Alebo, že pre mnohých je kreslo európskeho poslanca najrýchlejším výťahom k obrovským platom a odmenám, dokonca aj bez ohľadu na to, či zastávajú záujmy vlastného štátu.

O inom som chcel, hoci to všetko s demokraciou úzko súvisí. Medzivolebné obdobie je skúškou pre každého. Pre toho, kto vládne a aj toho, to by chcel vládnuť. Vládnuť by čo najskôr chcela opozícia. Ide len o to, či sa k moci chce dostať regulárne alebo aj ináč, s použitím nečestných prostriedkov a metód, používať vedľa nečestnosti, zákernosti aj rafinovanosť.

Pri sledovaní toho, čo sa udialo okolo novely trestného zákona, najmä časti týkajúcej sa znásilnenia a premlčania, nemožno sa zbaviť dojmu, že išlo o dobre nacvičené trápne divadlo. Nemá zmysel opakovať, že vyšetrovanie znásilnenia ide často do stratena po piatich, šiestich rokoch. Ľudia si často nepamätajú detaily z minulého mesiaca. Dvadsať rokov premlčacej lehoty, v rámci čoho si obeť spomenie, že Fero, Jožo a Gejza to urobil, z hľadiska pamäťovej stopy ľahko môže viesť k tomu, že z poškodenej ženy môže byť natrvalo poškodený a zničený, ženou označený muž.

Aj ctené poslankyne, ktoré išli rozplakať celé Slovensko, či poslanci, ktorí sa pokúšali ukričať by mali vedieť, že to všetko je na kĺzkom ľade a ľahko zneužiteľné, spojené s vydieraním. Vedia naši zástupcovia ľudu, čo je ľahšie dokázať, či sa niečo stalo alebo či sa nestalo?/ Možno to preženiem, ale ak by sa tomu krikľúňovi, ktorého bolo počuť až po Manderlák, o 19 rokov stalo/ pri platnosti doterajšej právnej úpravy premlčania/, že jedna z parlamentných kolegýň konečne prekonala traumu, dostavila sa na políciu a udala povedzme Joža, že v roku 2024 ju v zákulisí pritláčal o stenu a ohmatkával, nuž, s Pánom Bohom.

Som zvedavý, ako by dokázal, že si to iba vymyslela. Mal by po kariére, možno by to skončilo rozvodom. Pozná niekto podobné príklady ? Nielen z Ameriky, kde je to často spojené s tučným miliónovým odškodným. Prax je veru bohatá.

A maloleté deti, ktoré Ficova vláda vraj hádže napospas zvrhlíkom ? Môžete donekonečna opakovať, že premlčanie začne fungovať až po dosiahnutí plnoletosti a napr. keď ide o desaťročné dieťa, bude sa to vyšetrovať, aj keď zneužité dieťa dosiahne vek 33 rokov ! Môžete vysvetľovať, argumentovať, opozícia, tvrdohlavo, ako dnes v RTVS, bude verklíkovať klamstvo. Že pri tom asistuje aj KDH, je smutné.

A tu je už problém, ktorý sužuje Slovensko. Beztrestná nečestnosť, znásilňovanie nielen vlastných zmyslov pre zdravý úsudok, ale ohlupovanie občanov, veď nie každý pozná trestný zákon, trestný poriadok státisíce judikátov SR, ČR a EÚ, ktoré sú záväzné pre sudcov.

A len tak mimochodom, mohol by sa Fico a celá jeho vláda, ako aj celá opozícia stavať na hlavu, sudcovia aj tak rozhodnú po svojom. Individuálne o každom prípade ! Tie politikou vytýčené rámce nie sú dogmou.

Nad politickou scénou by mal stáť politický arbiter. Prezidentka na to rezignovala a vôbec sa nehanbí, že stojí len na jednej strane. Preto treba s napätím očakávať výsledok volieb hlavy štátu. Pôjde o viac ako si možno myslíme. Z kandidátov osobne poznám jediného, t. j. Jána Kubiša. Desiatky rokov. V živote som nepoznal vzdelanejšieho, jazykovo vybavenejšieho , slušnejšieho a najmä čestnejšieho človeka, ako predpokladov na funkciu hlavy štátu.

Asi málo doceňujeme, čo tento človek dokázal pre svet a ľudstvo. Tým aj pre nás. Vyratúvať jeho pôsobenie aj na tých najhorúcejších miestach planéty nemá zmysel, kto chce, nech si osvieži pamäť.

Ak u nás máme tak znepriatelené póly, že to je akoby beznádejné, zdá sa mi, že ak niekto by dokázal byť čestne a nestranne nad vecou, vo funkcii prezidenta, v záujme všetkých obyvateľov Slovenska, je to práve Kubiš.

Keď dokázal zdatne ako človek a diplomat sedieť za jedným stolom s protivníkmi, ktorí si veselo odrezávali hlavy, a uzmieriť ich, určite by to doma nemal ťažšie.

Hoci, ktovie…

Otvorený list generálnemu riaditeľovi O2 alebo Hľadá sa právnik

07.07.2024

Vážený pán generálny riaditeľ spoločnosti O2 Slovakia, Einsteinova ul. 24, Bratislava, vzhľadom na márne pokusy domôcť sa spravodlivosti mimosúdnym spôsobom vyriešenia smutného prípadu poškodzovania zákazníka, dovoľte obrátiť sa na Vás touto formou. Ako vyplýva z listu od Vášho Centra služieb zákazníkom zo dňa 19. 03. 2024, Vaša spoločnosť dňa 12. 11. 2020 [...]

RTVS sa na to ešte „nepozrela“ alebo Opýtajte sa Dlugolinského

22.06.2024

Ak do dnešného dňa som prípadne pochyboval o nevyhnutnosti odchodu generálneho riaditeľa RTVS Machaja, už si nemyslím, že by mal zotrvať na tomto poste. Svoju nespôsobilosť, podľa mňa, nepreukázal len vo vlastnej televízii, ale aktuálne na počudovanie v inej, komerčnej, t. j. TA3. Prečo generálny súhlasil s účasťou v konkurenčnom médiu, keď lúsknutím prsta sa mohol [...]

Zhovadilosť zhovadilých alebo Prečo toľká zloba v mediálnom priestore

18.06.2024

Ak administrátor nedajbože vymaže tento príspevok s ohľadom na neslušný titulok, budem to pokladať za nepriamy súhlas s tým, voči čomu ako bloger vytrvalo už dlho bojujem. Totiž, že o blogeroch, aj keď sa spravidla nepodpisujú občianskym menom a priezviskom, sa dá vystopovať všetko až po čísla topánok, anonymní komentátori pod príspevkami majú neoprávnenú výsadu. [...]

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 117
Celková čítanosť: 228894x
Priemerná čítanosť článkov: 1956x

Autor blogu

Kategórie