Založ si blog

Ako na šialenstvo z horúčav alebo Kto na rade po Dlugolinskom ?

Už som na tomto mieste písal, že jednoduchým liekom alebo prevenciou pred neúnosnými horúčavami by v hlavnom mieste mohol byť Dunaj, ale nohy omočiť a rozprúdiť krv v žilách, najmä v mozgovej oblasti, by sa dalo aj s použitím obyčajného lavóra. Alebo aspoň studeným uterákom.

Nemám teraz na zreteli podivné demonštrácie v posledných dňoch, ktoré chcú kultúru podľa svojich predstáv, lebo to vraj došlo tak ďaleko, že u nás sa kultúra vraždí. Aspoň podľa plagátov. Ukazuje sa čosi ešte horšie. Uprostred najhorúcejšieho leta sa stratégovia progresivizmu a liberalizmu rozhodli ísť cestou stínania hláv.

Pravdaže, obrazne, hoci k vražde to nemusí mať ďaleko. Najprv prekážal premiér, teraz jedna ministerka, aj minister a už to hrozí aj ďalšej ministerke. Načo menovať ? Kým, ako sa hovorí, uschne atrament, premiérovi Ficovi dajú na tácke možno ďalšie vládne a iné posty, aby sa nenudil. Pán Boh s nami a zlé preč…

Povedzme si to zmierlivo. Pokiaľ členovia vlády postupujú zákonne a v zmysle svojich kompetencií, o všetkom sa dá debatovať a je na to určený priestor. Rovnako sa dá povedať, že aj tie demonštrácie majú zákonný podklad, veď sa o tom hovorí aj v ústave. Kým však v obvyklom priestore – a mám na mysli parlament – ani tvrdšie výroky, povedzme Prôčka alebo Jaurovej, nezbúrajú budovu, skúste na námestí polemizovať s davom. Nezmysel. Vedia alebo to nevedia organizátori ? Alebo práve preto umne pracujú s davovou psychózou ? Lebo o nič iné nejde.

Pravdaže, repertoár tým nie je ani zďaleka vyčerpaný. Najnovšie to vyfasoval „televizák“ Štefan Dlugolinský. Čím si zaslúžil ten frontálny a nejapný útok na svoju osobu po vymenovaní za člena Rady Audiovizuálneho fondu ? Na internetovom účte Minúta, čo je jasný zdroj a pozadie ? Reagovať sa tam nedá. Nedávajú možnosť diskutovať. Jednoducho nevyberavý text na odpísanie človeka a basta ! Doslova verdikt. Ako v tom filme Tankový prapor, kde krpatý major Borovička s pištoľou v ruke písal kádrovú charakteristiku.

Nebudem obhajovať inak aj vynikajúceho tvorcu Štefana Dlugolinského. Prežil si svoje, keď na tom neslávnom tuším devätnástom poschodí bol spolu s desiatkami iných renomovaných televíznych nešťastníkov internovaný a tiež sa tam hrozilo pištoľami v rukách strážcov. Ten spomínaný major Borovička, ktorý skončil v žumpe, fungoval v čase tej „strašnej“ totality. To najvyššie poschodie televíznej budovy sa konalo v čase prekvitajúcej demokracie.

Toho skvelého človeka Štefana Dlugolinského poznám hádam vyše tridsať rokov. Z toho viac ako dve desiatky rokov ako predsedu Slovenskej asociácie novinárov /SAN/. Stovky a stovky členov, medzi nimi ozaj vynikajúce mená z oblasti žurnalistiky, literatúry, médií. Veru, klobúk dole. Až po zem.

A zo spomínaného príspevku na Minúte, kde na spôsob komunistického prokurátora Urválka chceli zahnať do „hanbatého“ kúta tentoraz nového člena Rady Audiovizuálneho fondu sa dnes dozvedám, že je predsedom „neživej“ novinárskej organizácie. Neživej ? A ktorá novinárska organizácia na Slovensku je živšia ? Tá pôvodná, totiž Syndikát slovenských novinárov ? Ktorá si lúpeživým spôsobom privlastnila všetok majetok novinárov ? A Dom novinárov zapatrošila až kdesi do Kanady ? Škoda reči. Keď sa o niečom vyjadrujú hlupáci.

Slovenská asociácia novinárov je poctivá organizácia stoviek a tisícov členov, ktorí sa pravidelne schádzajú a na aktivity sa skladajú. Od štátu nedostali ešte ani cent a ak toto má byť kritériom pre „neživosť“, tak sa k tomu treba hrdo hlásiť.

A už len na záver – tí anonymní a zakuklení „správni“ ľudia, ktorí na Minúte písali a nepodpísali sa pod pod tú spomínanú popravu nového člena orgánu v portfóliu ministerky kultúry, by možno potrebovali zbierku. Aby si zadovážili lavór na ovlaženie nôh a mozgu.

Hoci, možno ani to už nepomôže… Len aby sa rozhorúčených bojovníkov nezľakla ministerka.

P.S. A keď už takto veselo odvolávať, nestálo by za to začať odvolávať z funkcií aj tých z druhej strany barikády? Asi sa už treba rozhýbať.

Mali sme všetko, nemáme nič alebo Nejde národu o existenciu ?

19.09.2024

Úprimnosť sa v tejto spoločnosti akosi nenosí. Malý príklad – trochu som sa naposledy v tomto blogu obul do publicistu Chmelára, ktorý nútene preveksloval nielen z postu poradcu, ale aj v názovej rovine do“nezávislých“ vôd. A tu ho máš – obul som sa len trochu a viacerí komentátori pod príspevkom ma obvinili, že len „trochu“ a hoci som sa [...]

Kde sa podel „ten“ Edo Chmelár alebo Nebodaj od mantinelu k mantinelu ?

18.09.2024

Z dávnejších čias, keď som paberkoval, teda zbieral skúsenosti ako mladý začínajúci novinár, mi utkvelo v pamäti poučenie, že neradno sa doťahovať s pomocou „svojich“novín s inými novinármi v iných novinách alebo redakciách. Hoci sa to občas stalo, platila akási gentlemanská dohoda. Či aj v dnešných časoch, nie som si istý a tak mi zaťažko padlo [...]

Kto koho odvolal alebo Prečo médiá ohlupujú

17.09.2024

A máme za sebou odvolávanie podpredsedu parlamentu. Zatiaľ to nevyzerá tak, že by sa zatriasla zem, stačí veľká voda, ale to azda spolu nesúvisí. Skôr ide o to, čo sa o tom dozvedá verejnosť, ako o tom informujú médiá. Pri tej potope ťažko krivo obviňovať vládu, veď rovnaké, ba aj väčšie problémy majú susedné štáty. Moji mladší kolegovia v žurnalistickej [...]

Fluffy

Thajčanku v dome napadol masívny pytón: Zo smrteľného zovretia sa dostala po dvoch hodinách

19.09.2024 17:39

Vo chvíľach, keď pripravovala večeru vo svojom dome, pocítila ostrú bolesť v stehne a keď sa pozrela dolu, zbadala, ako sa jej zmocňuje veľký had.

Izrael, Palestína, rukojemníci, Hamas, izraelskí civilisti

Izrael predložil nový rámec pre dohodu o rukojemníkoch a prímerí v Pásme Gazy

19.09.2024 17:18

Podľa navrhovaného plánu by malo dôjsť aj k prepusteniu palestínskych väzňov uväznených v Izraeli či demilitarizácii Pásma Gazy.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Výbuchy pagerov sú pre nás tvrdou ranou, je to vyhlásenie vojny, vyhlásil šéf Hizballáhu

19.09.2024 17:15

Podľa Nasralláha zvýšil Hizballáh svoju bojovú pohotovosť.

Záchranársky vrtuľník

Na škole v Kráľovskom Chlmci sa po páde z okna vážne zranil chlapec. Vrtuľníkom ho previezli do Košíc

19.09.2024 17:11

Potvrdili to záchranári, polícia aj primátor mesta Karol Pataky.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 140
Celková čítanosť: 271786x
Priemerná čítanosť článkov: 1941x

Autor blogu

Kategórie