Založ si blog

Kto a prečo blokuje premiéra Fica alebo Televízia v starých koľajách

Poludňajšie správy dnes v piatok v televízii, po novom v STVR, boli ďalšou ukážkou toho, že ak slovenská opozícia burcuje národ a Európu o niečom strašnom, čo si dovolila súčasná koalícia vo vzťahu k verejnoprávnemu médiu, je iba fraškou. A to je slabý výraz.

Už len čakať, či sa koaličný zločin stane aj súčasťou pripravovaného opozičného protestného mítingu. A bude zaujímavé, ako o tejto určite veľkolepej udalosti bude informovať práve spomínaná a koalíciou vraj „znásilnená“ verejnoprávna televízia.

Aby bolo jasné – z predchádzajúcich riadkov možno nadobudnúť dojem, že ich píše smerácky priaznivec alebo dokonca člen jednej z koaličných strán. Nič také – jednoducho ako občan, ktorý sa chce dozvedieť, čo sa deje u nás a v zahraničí, vrátane slávnej olympiády pre ČR a SR, si zapnem televízor.

Kdesi na internete sa dnes vyskytuje video s premiérom slovenskej vlády Robertom Ficom. Kdesi na internete… Veď o to ide. Rád by som vedel, koľko percent občanov Slovenska sa oboznámilo s mimoriadne závažnými myšlienkami, ktoré hýbu a ešte len budú hýbať „krajinou“. Krajinou v úvodzovkách preto, lebo slovo štát je u nás len s prežehnaním a asi aj spoveďou.

Ale tie percentá. Promile, desatiny, stotiny ? Určite nie počty, ktoré by sa mohli rovnať dosahu verejnoprávnych médií. Lenže, ak premiér SR hovoril zásadne o Ukrajine, divák sledujúci poludňajšie správy, sa o tom nedozvedel. A vlastne načo ? Volodymyr to povedal a čosi aj naznačil o podmienkach mieru. Čo tam po Ficovi, nech rehabilituje. Však, STVR ?

Nemám chuť podrobne rozoberať štátnické vyhlásenia Roberta Fica o situácii v polícii, oznámenie, že na jeseň možno očakávať oficiálnu správu o atentáte na jeho osobu, o zodpovednosti Kolíkovej v prípade smrti advokáta Krivočenka, odmietnutí vlády vo veci nepravdivých tvrdení Bruselu, či o nebezpečenstve ďalších atentátov. Ale aj o pripravovanej ceste do Južnej Kórey, Číny a južnej Ameriky.

Čo tam po podobných hovadinách, prepáčte kolegovia, ktorí držíte perá a mikrofóny, možno by vám skôr svedčali motyky a varešky. Podľa vás v tých správach okrem „božského“ Volodymyra bolo treba vypichnúť otrávené ryby v rieke Slaná, o tom, kde sa práve nachádza katalánsky vodca, o oprave cesty na Ukrajinu a podobných „trhákoch“.

Jedno je isté – našich majstrov sveta v oblasti demokratickej a nezávislej žurnalistiky nemožno vyhodiť. To by v európskej komisii zaznamenali sériové bolenie brúch. Madame, ktorá tomu spolku šéfuje, by to asi zvládla, veď je lekárka. Hoci to nie je celkom v portfóliu gynekologičky.

Ale vážne, tuším bez názorov p. Chmelára tiež len na internete by sme boli informačne a analyticky na dne. Jeho do verejnoprávnej inštitúcie nepustia, lebo radí premiérovi. A premiéra /ne/pustia, lebo je premiér…

Nie je to Kocúrkovo ?

Kde sa podel „ten“ Edo Chmelár alebo Nebodaj od mantinelu k mantinelu ?

18.09.2024

Z dávnejších čias, keď som paberkoval, teda zbieral skúsenosti ako mladý začínajúci novinár, mi utkvelo v pamäti poučenie, že neradno sa doťahovať s pomocou „svojich“novín s inými novinármi v iných novinách alebo redakciách. Hoci sa to občas stalo, platila akási gentlemanská dohoda. Či aj v dnešných časoch, nie som si istý a tak mi zaťažko padlo [...]

Kto koho odvolal alebo Prečo médiá ohlupujú

17.09.2024

A máme za sebou odvolávanie podpredsedu parlamentu. Zatiaľ to nevyzerá tak, že by sa zatriasla zem, stačí veľká voda, ale to azda spolu nesúvisí. Skôr ide o to, čo sa o tom dozvedá verejnosť, ako o tom informujú médiá. Pri tej potope ťažko krivo obviňovať vládu, veď rovnaké, ba aj väčšie problémy majú susedné štáty. Moji mladší kolegovia v žurnalistickej [...]

Aby hlúposť opäť nenadnášala alebo Už nie holubička, ale holubník

14.09.2024

Chcem sa zmieniť o Sobotných dialógoch vysielaných verejnoprávnym rozhlasom. Redaktor Baránek si pozval ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka a oproti nemu sedel podpredseda parlamentu Michal Šimečka. V blogu nikdy nemám problém sa kriticky vyjadriť bez výnimky ku každému. Svojho času som napr. uverejnil nie celkom lichotivý príspevok s titulkom Keď Šutaj nevie, čo chce [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 139
Celková čítanosť: 269986x
Priemerná čítanosť článkov: 1942x

Autor blogu

Kategórie