Založ si blog

Nežný šepot ministra alebo Keď Šimečku lepšie počuť

O manipulácii verejnej mienky sa toho hodne popísalo a ešte aj popíše. Na programe dňa nie sú náhodné spôsoby, ale výsledky vedeckých poznatkov. Ostaňme pri našej slovenskej realite a zistíme, že niekto sa spolieha na zníženú inteligenciu národa pod Tatrami a stačí málo.

Napríklad, už neraz zazneli upozornenia, že moderátori v televíziách si dovoľujú viac ako je zdravé. Všímajme si tie slávne prológy. Kto to vymyslel a kto dovoľuje redaktorovi sa niekedy aj hlúpo a dôležito predvádzať ešte pred politickou diskusiou s ľuďmi, ktorí sedia pred obrazovkami preto, lebo v demokratických voľbách získali státisíce preferenčných hlasov. A musia mlčať, lebo chcú byť slušní a nekonfrontační, a spravidla ani nereagujú na to prológové Písmo sväté podľa Dírera v TA3 a ďalších jemu podobných.

Ono to potom vyzerá tak, ako aj počas dnešnej nedele, že moderátor, ktorý si mýli svoju úlohu, udáva tón nielen ďalšej diskusii, ale vlastne „usmerňuje“ myslenie a chápanie divákov. Podľa toho, ako sa vyspal. Ako sa mu to páči alebo ako mu to ktosi nadirigoval. Nebolo by načase to zastaviť ?

Ide najmä o to, že naše televízie, vrátane tzv. verejnoprávnej, viac alebo menej okato nadŕžajú jednej strane politického spektra. O tom azda už nepochybuje ani len náhodný divák, ktorý si zapne televízor, lebo mu nechutí nedeľná polievka. A hoci len letmo vníma to, čo vidí a počuje. A už ho to rýchle prestane baviť.

A ozaj, teraz možno nasmerujem na seba kopu rozhorčených blogerov, ktorí budú tvrdiť, že zle počujem. Nemám takýto poznatok o svojom sluchu, ale nikomu neberiem právo si to myslieť.

A preto sa pýtam, či sa mi to len zdalo, že v dnešnej Dérerovej relácii V politike na TA3 nefungovali mikrofóny rovnako v prípade ministra vnútra Šutaja Eštoka a oponenta, t. j. predsedu progresívcov Šimečku ml. Som presvedčený, že obaja disponujú rovnako zvučným hlasom. Keď hovoril jeden, bolo ho počuť bez problémov. To isté platí, keď hovoril druhý.

Lenže, ako to v tých debatách často býva, súperi si skáču do reči. Nemalo by sa to, ale emócie niekedy prevládnu, najmä keď z úst oponenta zaznievajú – mierne povedané – nepravdy. Napr., keď Šimečka tvrdil, že Ódorová úradnícka vláda /podľa Šutaja Eštoka progresívna/, vykonala viac /dobrého/ ako Ficov kabinet počas šiestich mesiacov.

Niečo na tom nesedí a ani politický analfabet neuverí, ak porovná počet opatrení od tých jedných i druhých. Minister to už nevládal v pokoji vnímať a čosi hovoril. Lenže, nebolo ho takmer počuť. Žeby len nežne šepkal ? Kde sa podel ten jeho inak naozaj zvučný hlas ? Podozrenie, že mu len stíšili mikrofón, hoci Jančkárová v RTVS to Blahovi rovno vypla, aby bolo po vtákoch, sa tu asi konalo, alebo niečo na ten spôsob.

Pravdaže, toto je okrajová záležitosť, dôležitejší je obsah, hoci čert nespí a možno sa ešte všeličoho dožijeme.

Ak by naozaj nastali časy aj iných bezočivostí, ľudia to prestanú sledovať a naozaj uprednostnia nedeľné obedy a nie skrytú alebo otvorenú manipuláciu.

Pánboh s nami a zlé preč, možno si už povedali kádeháci…

Mr. Fico má pravdu a vlastný názor alebo A čo za to ?

19.05.2024

Určite by nebolo dobré, keby v obrovskej záplave informácií, postojov, komentárov a vysvetlení o tragickej udalosti v Handlovej zapadlo to najpodstatnejšie – hrozba nespôsobilosti väčšiny z nás, pravdaže, najmä všetkých politikov, odhaliť úplnú pravdu o príčinách zločinu proti premiérovi, demokracii a Slovensku. A ďalej, je tu reálne nebezpečenstvo [...]

Robo Robovi ako človek človeku alebo „Umelci“ do kúta

18.05.2024

Keďže zo záhadného dôvodu sa stále neviem zaregistrovať pre komentovanie príspevkov na blogu Pravda, využívam túto možnosť ako bloger na aktuálnu a dôležitú výpoveď. Na inom mieste som chcel reagovať na tlačovú konferenciu ministra R. Kaliňáka z nemocnice v Banskej Bystrici, pripojiť sa k pozdravom p. premiérovi a niečo sa opýtať. Žiaľ, komentovanie je zakázané. [...]

Chcem Nobelovu cenu alebo Geniálne riešenie – kúzlo jednoduchosti

18.05.2024

Už len dúfať, že sa nenájde niekto, kto nepochopí účelovú preexponovanosť titulku v snahe, aby niečo, ako sa hovorí, naozaj zarezonovalo. Kým sa dostanem k podstate veci, dovoľte, vážení čitatelia, jedno zásadné vyhlásenie, na ktoré mám právo ako svojprávny občan, ako občan, ktorý spolurozhoduje o osudoch nášho štátu v demokratických voľbách. Ak sa po [...]

majský

Zomrel známy slovenský podnikateľ Jozef Majský

19.05.2024 19:38, aktualizované: 20:58

Spája sa najmä s kauzami tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia.

atentát Fico nemocnica rooseveltova

Padli prvé tresty. Jeden muž schvaľoval atentát na premiéra, druhý sa vyhrážal ministrovi a poslancom

19.05.2024 18:19, aktualizované: 20:19

Polícia zatiaľ identifikovala takmer 50 vyjadrení na sociálnych sieťach, z ktorých vyplýva podozrenie z verejného schvaľovania trestného činu.

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

Irán, Ebráhím Raísí

Zrútil sa vrtuľník s iránskym prezidentom, záchranári po ňom ďalej pátrajú

19.05.2024 16:04, aktualizované: 21:49

Vrtuľník viezol i ministra zahraničných vecí. Pátranie komplikuje zlé počasie a príchod noci.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 188935x
Priemerná čítanosť článkov: 1908x

Autor blogu

Kategórie