Založ si blog

Pán Šimečka, no veď nebláznite alebo …a máme tu despotizmus, tyraniu, hrôzovládu ?

Keď ráno vstanete, očakávate milé slová od vašich blízkych, ktorí vám želajú prežitie pekného dňa. Lenže, zapnete televíziu TA3, /možno/ to bolo aj v ďalších médiách s celoštátnou pôsobnosťou – a padáte zo stoličky. Z úst nie hocikoho, ale zatiaľ najpoprednejšieho predstaviteľa opozície, sa dozvedáte, že „vláda /Ficova/ priznala hlúpu, necitlivú a krutú chybu„.

Či hlúpu a necitlivú, dá sa debatovať. Krutosť je v slovníkoch spájaná s despotizmom, tyraniou, krutovládou. Nuž, ďakujem pekne. Ani sme netušili, kde sa ako národ potácame, kým nám to Šimečka neozrejmil. On to nepovedal na nejakom mítingu, kde stačí, aby v reakcii nejaký študent zakričal, že „to je ono“ a celé námestie to potvrdí. On to povedal v masovom médiu.

Ten popredný predstaviteľ opozície, predseda najsilnejšej časti tohto spektra, ktorý takto ohúril slovenský národ, je Šimečka najml. Začnete gúgliť, o koho ide. Jeho dedko Edo Friš podľa starších kolegov novinárov, v časoch Milady Horákovej, patril vraj k najkrutejším šéfredaktorom komunistickej Pravdy. Tak za toto Michal naozaj nemôže, to by sme mu krivdili.

Otec Michala označil slovenský národ za národ zbabelcov, ktorý nikdy nebojoval. Pravdaže, syn nemôže za otca, ale aspoň sa mohol dištancovať, inak logicky platí, že čo s takým nepodareným národom. Nezaslúži si nič, len tyraniu, despotizmus a krutovládu. Takto sa to myslí ?

Priznávam, že Michal Šimečka ako politik si zaslúži aj nejaké tie sympatie. Je mladý, odvážny, nebojí sa ani /tyranskej/ vlády, ovláda reči, bol podpredsedom v Bruseli. Nejakým ženám sa výzorovo určite páči a teraz, keď tak bojoval, aby slabšie kruto poznačené pohlavie mohlo počkať až 20 rokov, kým sa pôjde na políciu, nič lepšie sa nemohli dočkať. Traste sa všetci muži, ak sa dožijete, máte po vtákoch…

Lenže, chyba lávky, ako sa hovorí. Ak koalícia najprv schválila skrátenie premlčania vo veci tých ohavností na 10 rokov, čo bola zrejme tá „hlúpa chyba, necitlivosť, krutosť“, niečo mi nesedí. Dobre, keď to takto vidí Šimečka a jemu podobní, či podobné. Koalícia však tú spomínanú chybu napravila, aby ženská časť opozičného spektra nevyplakávala, a opäť to bude dvadsať rokov čakania, kým sa žena odhodlá to zrátať násilníkovi. Aj tak je krutá tá koalícia, už len krk im vykrútiť, však ?

Bolo by treba hamovať. Vážiť slová, keď som už tým politikom. Nie je nič ľahšieho ako živiť v skutočnosti krutú nenávisť a prikladať polienka, aby to čo najskôr všetko vybuchlo. Ešte nejaký ten benzín a je to isté.

Po tomto naozaj túži ten „zbabelý“ slovenský národ ? Alebo kto ?

Šurany a Bánov príkladom alebo Ako na Rely Monte Meder

07.09.2024

Niekto si povie, načo sa venovať lokálnym problémom, keď tých celospoločenských je nadostač. Jedna z najväčších investícií, ktorou má byť fabrika na výrobu elektrobatérií v blízkosti mesta Šurany a obce Bánov, sa dá chápať lokálne či regionálne, ale v skutočnosti to má oveľa širšie dimenzie. Ide totiž o to, čo s tým, ak miestne záujmy sa „bijú“ s [...]

Treba vypnúť internet a emaily alebo Pokoj s tebou, aj v parlamente

06.09.2024

Po správach z dnešného rána, že školy sú opäť v „bombovej“ pohotovosti a dokonca kresťanské heslo o pokoji a bratskej láske tiež dostalo na frak, keď policajti so psami prehľadávali z toho istého dôvodu košickú katedrálu, každému človeku muselo zatrnúť. A do toho vzápätí prišlo tak trochu /pochopiteľne/ bezradné vyjadrenie premiéra Roberta Fica po [...]

Škaredé jahody na torte alebo Treba to zastaviť

03.09.2024

Nebudem veľmi mudrovať. Jednak v tejto nebývalej horúčave sa človeku akosi nechce rozmýšľať a okrem toho možno na to ani nemám. Ak školení sudcovia majú problém pochopiť, prečo rozvod a svet nevie, prečo dva národy neďaleko od nás sa nevedia zmieriť, čo povedať o našej rozpoltenej spoločnosti, v ktorej žijeme, ak nemám sociologické vzdelanie ? A ani to by nestačilo. [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 133
Celková čítanosť: 257144x
Priemerná čítanosť článkov: 1933x

Autor blogu

Kategórie