Založ si blog

Král nebodaj v keli ? alebo Radšej Attila a Karlos /v klietke/

Presne pred týždňom som sa stavil s priateľom o kilo banánov tvrdením, že zjavne populárna relácia na TA3 s názvom Král na ťahu už dlho nevydrží v tejto podobe. Priateľ argumentoval, že veď má dobrú úroveň a ľudí zaujíma, najmä šikovný moderátor robí všetko, aby nenadŕžal žiadnej strane politického spektra.

A tu zrazu bác. Po tej poslednej časti včera v utorok večer sa diváci v štúdiu i pred televíznymi obrazovkami dozvedeli nemilú zvesť, že politika a politici majú utrum. Nahradia ich nepochybne príťažliví hostia, akí nebývajú často v štúdiu, ale radšej sú v klietke.

NIč v zlom a nech mi každý prepáči hrubú nevedomosť, ale pozvaní súperi Attila a Karlos vraj produkujú bitku práve v tej spomínanej klietke. Ak je to tak, Slovensko je znova na špici vynaliezavosti, lebo určite nič tak nevzrušuje národ, ako inovácia televíznej publicistiky v uvedenom modifikovanom formáte.

Mal by som sa tešiť vo veci výhry kila banánov, ale čosi mi vŕta v hlave. Sledujúc všetky diely Krála na ťahu sa dalo ľahko vypozorovať, že hodnotenie účastníkov divákmi TA3 vždy vyhral vládny politik. A s prevahou, lebo mal viac hlasov ako dvaja opozičníci dohromady. Žeby naozaj toto bol dôvod, že Královi sa to prestalo páčiť a rozhodol sa s tým praštiť ? Prestať nevdojak so zvyšovaním popularity a sympatií k politikom vládneho tábora ?

Alebo Královi niekto „zhora“, myslím z televízneho prostredia povedal, že dosť, za toto ťa neplatíme ? To druhé je viac logické, lebo moderátor nemôže za to, že koalícia zjavne má oveľa viac šikovnejších, múdrejších, argumentačne zdatnejších reprezentantov.

Ak by to mala byť nebodaj labutia pieseň Krála na ťahu, neodpustím si aspoň vyjadriť zlosť na zástupcov KDH v ostatnej relácii. Pani neopozeraná poslankyňa Holečková, ak vyjadrujete obavy, že o 10 až 15 rokov nebude na dôchodky, hlasujete už teraz proti trinástym dôchodkom a je vám ľúto „rozdávať“ po cca 600 eur ročne, v čomsi veľmi účelovo tápete.

Vzdajte sa radšej tak po kresťansky vašich 6 000 eur. Mesačne. To, že ich dostávate, je najmä zásluha penzistov, lebo mali deti, tí kresťanskí aj viac ako dve – tri. A prispievali celý život, aby bolo nielen na dôchodky.

To nie je zlomyseľnosť voči vám, čo napíšem. Dôchodcovia sa už nemôžu zúčastňovať na tom, aby zvyšovali počet ľudí v produktívnom veku, s prepáčením, plodením detí. Keď som sa pozeral na vás, vyzeráte mlado a sviežo. Pričiňte sa, a spolu s vami aj ďalší produktívni, aby bolo viac prispievateľov do Sociálnej poisťovne. A nemusíte sa báť, že raz nebude na vašu penziu.

Ak vám nebráni nič závažné, v opačnom prípade prijmite hlboké pardon, začnite s tým už dnes večer. A nenavážajte sa do tých, ktorým ležia na srdci dôchodcovia, totiž tí, bez ktorých by nič nebolo.

Kapišto ?

Ja som doktor, kto je viac alebo Všetci utekajme…

27.09.2024

Už dávno som s takou nechuťou nepristupoval k napísaniu príspevku ako teraz. Venovať sa lekárom a ich platom vo chvíli, keď máte matku v nemocnici, asi nie je prezieravé. A keď to navyše možno vyznie ako „útok“ na mužov a ženy v bielych plášťoch, asi len ťažko sa to bude doma vysvetľovať. Iba podotýkam, že doktorom a najmä sestričkám nič nezávidím. [...]

Kto si to myslí okrem Plavákovej alebo Huliak sa nebojí ani medveďov

26.09.2024

Nech nasledujúce riadky nik z poslancov veľaváženej Národnej rady SR nevzťahuje na seba. Avšak ak niekto porovnáva zákonodarné procesy u nás s nacistickými Norimberskými zákonmi priamo alebo len marginálne, taký poslanec si kráľovský plat nezaslúži. Mám tentoraz na zreteli poslankyňu NR SR za Progresívne Slovensko Luciu Plavákovú. Nešlo len o toto vyjadrenie. Pozorne a [...]

Ako zefektívniť Svätoplukove prúty alebo Nájdu sa aspoň traja múdri „synovia“ ?

24.09.2024

Dosť pochybujem, že súčasná mladá generácia so slúchadlami na ušiach, mobilmi a perspektívou umelej inteligencie vôbec vie alebo aspoň čosi tuší o Svätoplukovi a jeho povestných prútoch. Podľa povesti staručký kráľ z čias Veľkej Moravy mal troch synov a názorne ich poučil, kedy budú neporaziteľní. Zväzok prútov nepolámali, po jednom to išlo hravo. Tí synovia sa [...]

Miloš Zeman, Robert Fico

Zeman vítal gratulantov k svojej osemdesiatke, medzi prvými boli Fico s Kaliňákom

28.09.2024 16:14

Bývalý český prezident Miloš Zeman, ktorý bol ako v Česku prvý zvolený v priamej voľbe, oslavuje v sobotu 80 rokov.

Medveď hnedý

Medveď behá v parku v Trenčianskych Tepliciach, upozorňuje polícia

28.09.2024 15:46

"V miestnom parku v Trenčianskych Tepliciach bol oznámený výskyt medveďa hnedého, ktorý mal vybehnúť z lesa do potoka," uvádza polícia.

nádcha, chrípka, choroba, prechladnutie, vreckovky, covid, muž

Nemocnice a lekári sa pripravujú na chrípkovú sezónu, situáciu zhoršuje covid. Kde sa dá zaočkovať a ako kombinovať vakcíny?

28.09.2024 15:00

V októbri sa "oficiálne" začína chrípková sezóna, ale nárast prípadov respiračných ochorení lekári a nemocnici evidujú už od začiatku septembra

Andrej Danko

Tomáš: Danko bude útočiť na Hlas, kým nedostane funkciu. SNS tvrdí, že len kritizuje Tomášovu zlú legislatívu

28.09.2024 14:50

Erik Tomáš označil stupňujúce sa útoky SNS smerom k Hlasu za dôsledok urazenosti Andreja Danka, že nedostal post predsedu NR SR.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 145
Celková čítanosť: 284238x
Priemerná čítanosť článkov: 1960x

Autor blogu

Kategórie