Založ si blog

Mali sme Gudiaka aj Šurana alebo Ešteže máme /dobrého/ prezidenta

Po ére Jančkárovej a Makaru v nasledovanejšej politickej debatnej relácii O minút 12 sa s napätím čakalo, ako modifikovaná SRTV sa vysporiada s obsadením kresla moderátora. Hneď po prázdninách sa na obrazovke objavil redaktor Gudiak, lenže ohlasy divákov upozorňovali na markizácku minulosť a aj na jeho výkon sa zniesla spŕška kritiky.

Túto poslednú nedeľu už Gudiaka nebolo. Či to je len náhoda, nevedno, ale v prvej časti o päť dvanásť v debate s prezidentom Petrom Pellegrinim televíziu zastupoval redaktor Alfonz Šuran. A zdá sa, že tu sa mu ako tak darilo. Uľahčilo mu to solídne vystupovanie pána prezidenta, ktorý sa verejnosti po letnom zaslúženom oddychu predstavil v tom najlepšom svetle. Najmä starší diváci, ktorí si viac pamätajú, možno mali pocit, že konečne máme „tatíčkovský“ typ hlavy štátu, najmä ak sa očakávajú aj filozoficky podložené posolstvá, čo Česi pripisujú svojmu Masarykovi.

Ak vystúpenie Petra Pellegriniho znesie, aspoň podľa môjho názoru, najvyššiu mieru uznania, drobné výhrady asi niekto mal po jeho slovách o stoličkách a s tým spojenými ambíciami. Pravdaže, nejde o Drličku. Žiadne tajomstvo – vykúkala z toho Dankova predstava o predsedníckej stoličke v parlamente. Ak po podpise koaličnej zmluvy predsedom parlamentu bol zástupca Hlasu a stal sa aj vďaka hlasom koalície prezidentom, nečudujme sa, že /aj vďaka Ficovej podpore/ sa šéf SNS uchádza o vedenie NR SR.

Pravdaže, koalícia má niekoľko možností. Takmer to vyzerá tak, že kandidát Hlasu Raši ostane „naveky“ na čakačke a k žiadnej voľbe nedôjde ani do konca funkčného obdobia. Zastupujúci Žiga to zvládne. Čo to urobí s koalíciou ? Možno nič. Preferenčné prekáračky s často pochybnou hodnotou nič nezmenia na tom, že bez SNS by sa to v koaličnom košiari zrejme muselo zabaliť.

Ale poďme naspäť k veľmi sledovanej televíznej relácii. Pri moderovaní debaty Grohlinga so Šutajom Eštokom sa aj možno ďalší kandidát presvedčil, že niet čo závidieť. Alfonz Šuran si zrejme sám uzná, že to nezvládol. Najmä ten záver bol trápny.

Ozaj, čo si tak veľmi vehemetne vysvetľoval minister vnútra so Šuranom, keď kamery ešte išli, ale zvuk už bol vypnutý ? Možno toto by napokon bola najzaujímavejšia časť debaty.

Rovnako ako v SRTV, to zlovestne iskrilo aj na „neverejnej“ TA3, kde poslankyňa za SAS Kolíková sa správala, s prepáčením, ako manželka v kuchyni v spore s miernym a inteligentným manželom, v tomto prípade s ministrom Suskom. Skákala tak, že už len chýbal hod mikrofónom alebo rovno bitka v priamom prenose…

Niečo sa musí zmeniť. Možno treba namontovať hodiny ako v šachu. Inak ten, kto je drzejší a má väčšie ústa, bude valcovať a aj skúsený a inak osvedčený moderátor TA3 Král s tým nepohne.

Opäť mnohým občanom nechutila nedeľná polievka. To naozaj nevygenerujeme v tomto národe niekoho, kto by sa úrovňou a autoritou aspoň priblížil americkej moderátorskej legende menom Larry King ?

Ktovie…

P.S. A čo tak Anka Žitná? Nič lepšie nepoznám.

Aby hlúposť opäť nenadnášala alebo Už nie holubička, ale holubník

14.09.2024

Chcem sa zmieniť o Sobotných dialógoch vysielaných verejnoprávnym rozhlasom. Redaktor Baránek si pozval ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka a oproti nemu sedel podpredseda parlamentu Michal Šimečka. V blogu nikdy nemám problém sa kriticky vyjadriť bez výnimky ku každému. Svojho času som napr. uverejnil nie celkom lichotivý príspevok s titulkom Keď Šutaj nevie, čo chce [...]

Veronika, preboha, hamujte alebo Keby hlúposť nadnášala

09.09.2024

Hneď na úvod sa patrí naliať čistého vína. Ten titulok sa v prvej časti naozaj týka šéfky aktivitami mohutnej strany Za ľudí a poslankyne NR SR Veroniky Remišovej. Druhá časť rozhodne nie je adresná a len Pánboh vie, prečo pri písaní týchto riadkov prišiel na um geniálny Dietl, keď vložil Kopeckému do úst známu a dosahom všeobjímajúcu myšlienku. O hlúposti a [...]

Svetový poriadok pod psa alebo Odkukali to odo mňa ?

08.09.2024

Najprv upresnenie pojmov. Čiže, skratka CIA znamená Central Intelligence Agency a po slovensky to je Ústredná spravodajská služba Spojených štátov /USA/. Niečo ako kedysi u nás ŠTB alebo teraz SIS. Čiže, tajná služba. Šéfovia v Amerike si včera sadli s britskými a inými kolegami a uverejnili správu, že svetový poriadok je ohrozený spôsobom nevídaným od čias studenej [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 137
Celková čítanosť: 265627x
Priemerná čítanosť článkov: 1939x

Autor blogu

Kategórie