Založ si blog

Keď jeden kôň ťahá a druhého treba ťahať alebo Komu pomohol škrob

Všetko sa dá hodnotiť s podceňovaním, preceňovaním alebo triezvym pohľadom na vec. V kontexte s voľbami do európskeho parlamentu, keď v tejto chvíli ešte nepoznáme oficiálne výsledky, ale tie neoficiálne sa asi potvrdia, zrejme platí tá triezvosť. Niekto povie, že veľkým úspechom je 30-percentná účasť voličov, keďže sme zažili aj 13-percentnú. Je to naozaj tak ?

Patrím k tým, ktorí si myslia, že možno by stálo za úvahu zakotviť povinnú účasť voličov vo všetkých voľbách. Áno, je to ilúzia a má háčiky. Ani nie tretinová prítomnosť voličov pri urnách je veľmi skresľujúca. A čo tie dve tretiny ? Žijú a budú žiť v tomto štáte, ale nevolia. Rozhodujú o niečom ? Pravdaže, aj ich absencia je istou „voľbou“, ale s náznakmi alibizmu.

Dosť bolo filozofovania a poďme k včerajšku. V tomto príspevku chcem poukázať na to, ako málo stačí, aby „víťaz“ mal silený úsmev a „porazení“ sa môžu cítiť víťazmi, ak sa to berie zo širšieho pohľadu. Progresívci síce majú o jedného poslanca viac ako SMER SSD, ale ich súputníci v opozičnom košiari obišli naprázdno. Ak k smerákom pokojne možno prirátať Ondruša z Hlasu, už to je remíza.

A sú tu dvaja z Republiky. Uhrík a Mazurek sa v európskom parlamente nestratia a určite sú ďaleko od šimečkovcov, čo pomaly platí aj o Lexman z KDH. Ak sa rozpačitý Dubéci v televíznej debate pozastavoval nad údajným „spojenectvom“ Smer-u s „fašistami“, mnohým prišlo na um, že po parlamentných voľbách v roku 2023 sa nezaznamenalo čosi mimoriadne dôležité.

Totiž, že Uhríkova strana by organizovala protestné mítingy proti koalícii, hádzala polená pod nohy Ficovi a jeho vláde, ako sa tým prezentoval z tribún Šimečka ? A atentátnik nebol priaznivec Republiky. Veru, účastník opozičných mítingov, ktorý strieľal na premiéra. To je viac veľavravné, ako si niekto myslí.

Aký je teda uhol pohľadu na predbežné výsledky sobotných volieb ? Realita je taká, že PS získalo najviac hlasov, ale do istej miery je to z koláča diera. PS je opozičnou stranou a sulíkovci i matovičovci aj demokrati pohoreli skoro do tla. Pripomína to „opozičný“ záprah, keď jeden kôň ťahá a druhého treba ťahať…

A ako sa volilo ? Ono to vyzerá ako hlúpa banalita, keď v obci Palárikovo namiesto možnej nebezpečnej látky našli škrob. Prášok ako prášok … Lenže, ak televízia JOJ, jediná pri ZŠ, kde sa konali voľby, tvrdila, že ten pochybný prášok bol v obálke a iné správy hovorili o prášku medzi prázdnymi lístkami, to je z hľadiska vyšetrovania problém. Kto a kde nasypal prášok ? V tlačiarni, na obecnom úrade, kde obálky boli celú noc alebo vo volebnej miestnosti ?

Kriminalisti sa s tým určite „pohrajú“. Nájdu vinníka, treba dúfať. Aj preto, aby poctivá dedina Palárikovo neostala v hanbe, dokonca v celoeurópskom rozmere. Člen volebnej komisie do kamery povedal, že ich vyhnali z budovy a nepustili „núter“ tri hodiny. To núter je v nárečí dnu. Sedeli hodiny vonku na schodoch, v horúčave, bez minerálky, či kávy, a ani domov nemohli odbehnúť. A za „odmenu“ ešte aj hodinu po polnoci museli trpezlivo čakať, kým otvoria urny.

A koľko ľudí, zistiac, že budova je obohnaná páskami, policajnými a hasičskými autami, mávli rukou a vrátili sa domov ? Dosť ich bolo. Sú aj takí, čo sa zľakli. Veď ani s atentátom na premiéra nik nerátal. A správa o „atentáte“ na voľby sa okamžite rozletela na celé Slovensko… Komu toto pomohlo, nevedno. V každom prípade to o niečom svedčí. Keby percento účasti bolo normálne, jedna dedina sa stratí.

Máme to za sebou. Vnútropoliticky sa nič nemení, europoslanci odídu za lepším a budeme očakávať, ako budú za nás bojovať.

Chceli sme viac ?

A len tak mimochodom, kto prvý zverejnil to tzv. neoficiálno, aj v tom je, s prepáčením, bordel?

RTVS sa na to ešte „nepozrela“ alebo Opýtajte sa Dlugolinského

22.06.2024

Ak do dnešného dňa som prípadne pochyboval o nevyhnutnosti odchodu generálneho riaditeľa RTVS Machaja, už si nemyslím, že by mal zotrvať na tomto poste. Svoju nespôsobilosť, podľa mňa, nepreukázal len vo vlastnej televízii, ale aktuálne na počudovanie v inej, komerčnej, t. j. TA3. Prečo generálny súhlasil s účasťou v konkurenčnom médiu, keď lúsknutím prsta sa mohol [...]

Zhovadilosť zhovadilých alebo Prečo toľká zloba v mediálnom priestore

18.06.2024

Ak administrátor nedajbože vymaže tento príspevok s ohľadom na neslušný titulok, budem to pokladať za nepriamy súhlas s tým, voči čomu ako bloger vytrvalo už dlho bojujem. Totiž, že o blogeroch, aj keď sa spravidla nepodpisujú občianskym menom a priezviskom, sa dá vystopovať všetko až po čísla topánok, anonymní komentátori pod príspevkami majú neoprávnenú výsadu. [...]

Prezident Pellegrini prišiel, videl – a zvíťazili sme !

17.06.2024

Kam to dnes pricestoval náš nový prezident Pellegrini ? Do Bruselu a teda do Belgicka ? Reprezentovať Slovensko pri rokovaniach o najdôležitejších funkciách v inštitúciách Európskej únie ? Je to tak a aj keď únia by mala fungovať na princípoch rovnosti, nik nepochybuje o tom, že tá rovnosť je iba platonická, napr. keď my máme pätnásť poslancov a iní aj mnohonásobne [...]

Ivan Korčok, prezidentské voľby, Mária Kolíková

Poslanci odvolali šéfov výborov Šipoša a Kolíkovú

27.06.2024 19:02

Návrhy na odvolanie podali koaliční poslanci. Oba návrhy podporilo 76 zo 79 hlasujúcich poslancov.

tibor gašpar

Novým podpredsedom Národnej rady SR bude Tibor Gašpar

27.06.2024 18:58

Post sa uvoľnil po odchode poslanca Blahu, ktorý sa funkcie vzdal po zvolení do Európskeho parlamentu.

Nitra, centrum, záplava

Dažďová smršť zatopila centrum mesta aj nemocnicu. Výťahy nefungovali, pacientov vynášali na poschodia ručne

27.06.2024 18:05

Mesto pod Zoborom ráta škody na státisíce eur. Novozámockú nemocnicu museli zatvoriť, operácie tam „stopli“. Hrozil jej dokonca energetický blackout.

SR nehoda zrážka autobus vlak mŕtvi NRX

Päť mŕtvych po tragickej nehode pri Nových Zámkoch. Náraz autobus roztrhol, rušeň zachvátili plamene

27.06.2024 17:56, aktualizované: 19:30

Nehoda sa stala v smere na Dvory nad Žitavou.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 116
Celková čítanosť: 222695x
Priemerná čítanosť článkov: 1920x

Autor blogu

Kategórie