Založ si blog

Robert Fico na RTVS ! alebo Záujem koalície aj opozície, všetkých občanov

Vzhľadom na iné povinnosti som včera iba letmo postrehol informáciu, že premiér Robert Fico, na ktorého bol spáchaný atentát v polovici mája v Handlovej, pravdepodobne sa chystá už dnes na vyjadrenie vlastného stanoviska k tragickej udalosti, vrátane zhodnotenia politicko-ekonomického vývoja v spoločnosti, na posolstvo občanom s pohľadom do budúcnosti.

Pokiaľ to je pravda, verejnosť by to vrelo uvítala. Aj vzhľadom na to, že štát je trochu osirelý, ak prezidenti sú vlastne dvaja, ale ani jeden už a ešte nie je „v plnom švungu“, ani predseda parlamentu po odchode Pellegriniho nie je zatiaľ zvolený a výkonná moc v štáte je fakticky oslabená, aj keď kompetencie sú dané a realizované.

Slovenská republika, náš spoločný domov, ako soľ potrebuje vidieť a počuť Roberta Fica a podľa môjho názoru nielen koalícia, ale rovnako aj opozícia a všetci občania. Prečo aj opozícia ? Ak panuje všeobecná zhoda, že musí dôjsť k celospoločenskému zmiereniu, práve opozícia sa musí cítiť ohrozená, lebo dosť sa toho na ňu valí, keď stačí prehrávať videá s hrubými urážkami a vyhrážkami. Toto podľa prieskumu väčšina ľudí vidí ako podnecovanie s pomaly fatálnymi následkami.

Robert Fico povie svoje. Ak značná časť spoločnosti ešte nepochopila hĺbku a šírku tragickej udalosti i potrebu prípadnej účinnej ľútosti ako nevyhnutného predpokladu nápravy, práve prejav premiéra by mohol určiť mantinely na základe prežitej traumy. A napokon aj istého poníženia symbolu vrcholnej moci konštituovanej ústavou a demokratickými voľbami.

Ak som kdesi zachytil, že Ficovo vystúpenie má byť kdesi na internete, prikláňam sa k názoru mnohých občanov, že keď toto premiérov zdravotný stav dovolí, kde sú prekážky, aby požiadal o možnosť vystúpiť vo verejnoprávnej televízii ? Práve na takýto účel máme túto inštitúciu, ktorá si to v mnohom pošramotila, ale premiéra by pred kamery musela „pustiť“.

Alebo v tom niekto vidí problém ?

RTVS sa na to ešte „nepozrela“ alebo Opýtajte sa Dlugolinského

22.06.2024

Ak do dnešného dňa som prípadne pochyboval o nevyhnutnosti odchodu generálneho riaditeľa RTVS Machaja, už si nemyslím, že by mal zotrvať na tomto poste. Svoju nespôsobilosť, podľa mňa, nepreukázal len vo vlastnej televízii, ale aktuálne na počudovanie v inej, komerčnej, t. j. TA3. Prečo generálny súhlasil s účasťou v konkurenčnom médiu, keď lúsknutím prsta sa mohol [...]

Zhovadilosť zhovadilých alebo Prečo toľká zloba v mediálnom priestore

18.06.2024

Ak administrátor nedajbože vymaže tento príspevok s ohľadom na neslušný titulok, budem to pokladať za nepriamy súhlas s tým, voči čomu ako bloger vytrvalo už dlho bojujem. Totiž, že o blogeroch, aj keď sa spravidla nepodpisujú občianskym menom a priezviskom, sa dá vystopovať všetko až po čísla topánok, anonymní komentátori pod príspevkami majú neoprávnenú výsadu. [...]

Prezident Pellegrini prišiel, videl – a zvíťazili sme !

17.06.2024

Kam to dnes pricestoval náš nový prezident Pellegrini ? Do Bruselu a teda do Belgicka ? Reprezentovať Slovensko pri rokovaniach o najdôležitejších funkciách v inštitúciách Európskej únie ? Je to tak a aj keď únia by mala fungovať na princípoch rovnosti, nik nepochybuje o tom, že tá rovnosť je iba platonická, napr. keď my máme pätnásť poslancov a iní aj mnohonásobne [...]

Matúš Šutaj Eštok, Andrej Danko, Boris Susko

Bude sa voliť inak? Hlas chce meniť „Mečiarov zákon“, SNS je proti. Experti: Odbornú debatu vytláča upevnenie moci

26.06.2024 06:00

„Každá zmena volebného systému, ktorú presadzujú politici, sleduje vždy rovnaký cieľ – posilniť svoje politické preferencie,“ uviedol bývalý sudca Orosz. Experti sa však zhodujú na otvorení debát.

Biden, Trump

Nevídaný televízny súboj: Biden viac riskuje, ale Trump je poslabší diskutér

26.06.2024 06:00

Zajtra sa v televíznej diskusii stretnú demokratický prezident Joe Biden (81) a jeho republikánsky súper v boji o post šéfa Bieleho domu Donald Trump (78).

Julian Assange

Assange priznal vinu pred americkým súdom, je voľný. Odletel domov do Austrálie

26.06.2024 05:50

Zakladateľ WikiLeaks Julian Assange (52) priznal vinu pred americkým súdom na súostroví Severné Mariany, odmietol ísť na americkú pevninu.

vodná nádrž, Nová Bystrica, mReportér

Zábery na vodnú nádrž a okolie zo severu Slovenska sú pastvou pre oči. Takúto prírodu stojí za to vidieť

26.06.2024 05:00

Krásne zábery zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 116
Celková čítanosť: 222419x
Priemerná čítanosť článkov: 1917x

Autor blogu

Kategórie