Založ si blog

Keď aj Král prestáva byť kráľom alebo Hlupákov z nás nerobte

Keď sa šíria výzvy, aby v tejto ťažkej dobe každý začínal od seba, možno je správny aj spôsob, aby aj ten, kto má zmierlivú povahu, sa neokúňal vysloviť pravdu, ak cíti, že v opačnom prípade ostane on sám aj značná časť spoločnosti v nemilej pozícii hlupákov.

Podľa mňa pravda je to, že v tom jančkárovsko-makarovsko-dírerovsko a kovačičovskom televíznom marazme v poslednom období sa trochu vymykal , niekedy až z tohto profesionálneho a morálneho dna, mladý moderátor TA3 Král. Ako jednooký kráľ?

Ak to takto hodnotím, prosím, aby sa vzal to úvahy preukázateľný fakt, že mám za sebou dlhoročnú novinársku skúsenosť.

Toto neuvádzam, aby som sa, božechráň, povyšoval, to figu borovú, ako sa vraví. Chcem tým len akcentovať, že niečo o tom, o čom píšem, hádam viem, hoci rád sa poučím aj od mladších. Aj keď musím odmietnuť prívlastky od ctenej kolegyne luna5, že som nešikovný a lenivý, ak sa neviem registrovať do komentárov pod blogmi. Vysvetlenie už existuje a mladšej alebo staršej mentorke to rád súkromne priblížim. To len mimochodom.

Ten odsek o tom moderátorskom marazme som dlho zvažoval, ale nie je to nič osobné. Dokonca z hľadiska mimo profesionálneho som pripravený na ospravedlnenie. Avšak, byť šéfredaktorom, pôjdu kade ľahšie. Ak niekto chce podrobné a odborné zdôvodnenie, rád sa toho zúčastním a predpokladám, že nie som sám.

A teraz konkrétne k moderátorovi Královi. V pondelok najprv pozval Šimečku. Relácia Téma poslúžila šéfovi progresívcov, aby možno dvadsať minút rozprával, čo sa mu zachcelo. Aj to, že budú protesty. Skoro to vyzeralo tak, že chce presvedčiť, že teraz je čas, aby vláda síce vládla, ale podľa progresívnych nôt.

Keď sa verejne vyjadroval a prípadne klame, či zatajuje, ako vraj vôbec nehádzal polená pod nohy vláde a Ficovi, že nehecoval dav, že dosť bolo Fica, nevidí, že niekto to po ňom doslova zopakoval, to je len to najmiernejšie, aby som nejatril vášne. Ak nevysvetlí, kde bolo tých sto dní, čo sa dáva každej vláde a až teraz to objavil, v mojom povedomí jednoducho skončil.

A rovnako by som to vyhodil na oči aj každému z koalície, keby zjavná neúprimnosť, faloš a lži mali byť očividné.

Vzápätí po nevydarenej relácii so Šimečkom sa Královi ponúkala možnosť trochu to vyvážiť. Zaujímavý hosť Ľubomír Ščasný, poradca politikov, bol šťastnou voľbou a Král mal úctivo najmä mlčať, lebo nikto nie je a priori zvedavý na moderátorské hodnotenia, keď pred kamerou je „eso“.

Ako „useknutý“ Ľubomír Ščasný označil vyjadrenia Šimečku, čo produkoval pár minút predtým, nebudem analyzovať, nech si to ľudia pozrú v archíve TA3. Nech si najmä všimnú, že moderátora to nezaujímalo, zjavne sa mu to zle počúvalo a priklincoval to tým, že veď „dobre“, vraj Šimečka to všetko vysvetlil.

Takže dobre. Myslím si, že nastala doba, aby verejnosť bez ohľadu na to, ktoré politické zafarbenie je jej bližšie, konečne zvolila kritický a rozumový prístup k propagandistickým manévrom. Tie nás tiež priviedli k tomu bodu, ktorý je v spoločnosti zlomový a vlajkové lode sa už nezbavia zodpovednosti.

Nech si z národa nerobia žarty a neohlupujú mediálni manipulátori, ich mecenáši, politici. Najmä ak ešte nevyrástli /tí manipulátori/ obrazne povedané z krátkych sukničiek a šortiek.

Pre úplnosť, Krála nemám na zreteli v tomto príkrom hodnotení, ale aj jemu prospeje, ak bude viac rozmýšľať.

Otvorený list generálnemu riaditeľovi O2 alebo Hľadá sa právnik

07.07.2024

Vážený pán generálny riaditeľ spoločnosti O2 Slovakia, Einsteinova ul. 24, Bratislava, vzhľadom na márne pokusy domôcť sa spravodlivosti mimosúdnym spôsobom vyriešenia smutného prípadu poškodzovania zákazníka, dovoľte obrátiť sa na Vás touto formou. Ako vyplýva z listu od Vášho Centra služieb zákazníkom zo dňa 19. 03. 2024, Vaša spoločnosť dňa 12. 11. 2020 [...]

RTVS sa na to ešte „nepozrela“ alebo Opýtajte sa Dlugolinského

22.06.2024

Ak do dnešného dňa som prípadne pochyboval o nevyhnutnosti odchodu generálneho riaditeľa RTVS Machaja, už si nemyslím, že by mal zotrvať na tomto poste. Svoju nespôsobilosť, podľa mňa, nepreukázal len vo vlastnej televízii, ale aktuálne na počudovanie v inej, komerčnej, t. j. TA3. Prečo generálny súhlasil s účasťou v konkurenčnom médiu, keď lúsknutím prsta sa mohol [...]

Zhovadilosť zhovadilých alebo Prečo toľká zloba v mediálnom priestore

18.06.2024

Ak administrátor nedajbože vymaže tento príspevok s ohľadom na neslušný titulok, budem to pokladať za nepriamy súhlas s tým, voči čomu ako bloger vytrvalo už dlho bojujem. Totiž, že o blogeroch, aj keď sa spravidla nepodpisujú občianskym menom a priezviskom, sa dá vystopovať všetko až po čísla topánok, anonymní komentátori pod príspevkami majú neoprávnenú výsadu. [...]

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 117
Celková čítanosť: 228899x
Priemerná čítanosť článkov: 1956x

Autor blogu

Kategórie