Založ si blog

Nápad za milión pre NR SR – a zadarmo alebo Danko poďakuje

Ani by som sa nečudoval, keby administrátor už po prečítaní prvých riadkov tohto príspevku bdelo zakročil a vymazal by ma. Nasledovné bohumilé výrazy totiž musia evokovať odpor a hnus. „Špinavý sociopat, zaslúžil by si po papuli, zaslúžil by si po papuli, ty prašivý sociopat so špinavou papuľou…“

Keby tieto ušľachtilé výrazy s jednoznačnou výpovednou hodnotou o autorovi i adresátovi zazneli v najposlednejšej krčme, určite by nebolo ďaleko od slov k činom. Až ma striasa, keď krčmu prirovnávam k inému zariadeniu. Čitateľ už tuší, že asi pôjde o slovutný slovenský parlament. A určite je v hre ústavný činiteľ Pročko.

Postarší občania si pamätajú, že nešlo o prvý podobný prípad na vŕšku nad Bratislavou. Nezabudnuteľný Slota ešte horšími vyjadreniami častoval poslanca Mikloška, keď si bral na pomoc aj diabla s Kristom. Slota je už dávno ta-tam a málokto očakával, že sa opäť nájde učeň síce s obmedzenejšími jazykovými prostriedkami, ale naozaj s besnejším pohľadom. Už chýbalo málo, aby doslova išiel po krku svojmu politickému oponentovi.

Predsedajúci schôdze parlamentu Andrej Danko vzápätí sľuboval zvolanie grémia a použitie akéhosi paragrafu. Nuž hej, možno to bude v rámci zákona o rokovacom poriadku, lenže riskuje, že Pročko s Matovičom to poženú až do OSN.

Ani som netušil, akým ľahkým oblúkom sa možno dostať od hokeja k takej demokratickej vymoženosti, akou je práve parlament. Toť nedávno som písal, ako chcem protestovať formou nesledovania MS v hokeji, pokým sa neurobí poriadok s odporným bitím do hlavy. Dokonca aj súpera, ktorý je dokonca už na lopatkách. Možno to bodrý divák na košickej stanici pred odchodom plného vlaku do Ostravy tak nemyslel, ale slová, citujem, „vyprášime Nemcoch a pujdzeme domu“, tiež nezneli mierovo. Napokon nás vyprášili oni a trochu schladili počiatočné nadšenie.

K tomu bitiu do hlavy – jeden bloger v reakcii na môj príspevok poskytol poučenie, že takéto bitie je chlapská záležitosť, ide o historickú tradíciu, lebo voľakedy odvážni rytieri sadli na kone, pohnali ich proti sebe a kopijami sa snažili zhodiť, najlepšie hneď aj zabiť súpera. Aj iné múdre vysvetlenia vyriekol neznámy dobrodinec, aby rozšíril môj obmedzený a útlocitný obzor.

A nečakal som, že sa dozviem aj ďalšiu novotu. V NHL sa včera pobili a skúšali tvrdosť lebiek Čech Pastrňák s Tkachukom /nie, nie je to Rus, žiadny Nikita, ale Mathews/ a tréneri bitku schválili ! Vraj bitky sú súčasťou kultúry NHL. Nuž, ďakujem neprosím si.

Aj náš megatalent Slafkovský má rodičov a určite sa tešia z úspechov svojho miliónového syna. Len či vedia, že výskumy aj za morom ukazujú, že takéto bitie do hlavy prispieva k doživotnému poškodeniu mozgu. Nuž ale čo, keď toto je tá kultúra…

A už len k tomu nápadu pre parlament, za čo Danko poďakuje, lebo by mal po starostiach. Zakazovať krčmovú úroveň v zákonodarnom orgáne, aj keď existuje riziko, že od slov sa prejde k činom, podobne ako v milovanom hokeji ? Každý vie, že zákazy nie sú ideálnym riešením. Viď prohibícia v Amerike alebo fajčenie maloletých.

Práve naopak, uzákoňme to, v rámci pravidiel, nech sa bijú. Ani rukavice nepotrebujú zhadzovať. Taký Hlina by na počkanie mohol demonštrovať. A zurvalcov to prestane baviť. Čo tak postaviť proti Pročkovi Očovanca Huliaka a pridať aj podobnú váhovú kategóriu Šimečku. Staviam na Huliaka. Medzi ženami – poslankyňami by asi veľa vody nenamútila drobnučká Biháriová, ale taká Plaváková, síce určite vie byť aj primerane nežná, ale keby niekomu uvalila, hlava by sa možno krútila až do polnoci.

Slovom, pohnúť rozumom a budeme svetoví.

Pán Danko, kedy je to grémium ?

…a máme prezidenta alebo Kedy aj kardinála

15.06.2024

Pi príležitosti inaugurácie prezidenta Slovenskej republiky Petra Pellegriniho mnohým občanom prišla na um myšlienka, prečo tak dlho po voľbách bolo treba čakať na výmenu v prezidentskom paláci. Viacerí komentátori to vysvetlili a zdá sa, že to viactýždňové obdobie je naozaj opodstatnené. Bez potreby ísť do podrobného zdôvodňovania azda si stačí suvedomiť, že nejde [...]

Osobnosti európskeho formátu alebo Poďme bojovať, porážať ?

10.06.2024

Novinári to majú dnes ťažké. Sú, ako sa hovorí, chudáci s mašľou. Mali by písať a hovoriť pravdu a nič nezatajovať. Nie je to ľahké. Bez potrebnej istoty sú aj na pohľad pevne zakotvení matadori ako Dibáková, Dírer či Kovačič, lenže ani ostatní. Ak majú pracovný pomer. Ono sa už nechodí každý pondelok na jeden ústredný výbor, kde dostávali [...]

Smer uspel aj bez Fica a kampane alebo S Ficom ešte silnejší

10.06.2024

Ako sa dalo očakávať, po voľbách sa vyrojilo množstvo analytikov, najmä tých, ktorí sa už dlho pred voľbami jasne zaradili na jednu stranu vnútropolitického súboja. Tých druhých je menej, dominuje politológ Chmelár a zopár jednotlivcov na sociálnych sieťach. Aký je hlavný poznatok ? Smer SSD uspel aj bez premiéra a kampane, čo bolo ovplyvnené tragickou udalosťou v [...]

stíhačka, stíhačky, stíhačky na diaľnici

Na švajčiarskej diaľnici pristáli a štartovali stíhačky

16.06.2024 07:00

Aj keď je Švajčiarsko neutrálne a nie je členom NATO, chce byť bojaschopné. Po napadnutí Ukrajiny má obavy zo zhoršujúcej sa bezpečnostnej situácie v Európe.

Rochester Hills, streľba

Strelec na predmestí Detroitu zranil osem ľudí, potom sa zabil

16.06.2024 06:30

Osem ľudí, vrátane najmenej dvoch detí, utrpelo zranenia pri streľbe na predmestí Detroitu Rochester Hills.

biden, trump

Predvolebná debata Biden - Trump na CNN ráta aj s vypínaním mikrofónov

16.06.2024 06:00

Prvá americká predvolebná debata medzi Joeom Bidenom a Donaldom Trumpom sa uskutoční 27. júna,

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Šiestym prezidentom je Pellegrini: Venoval sa Gerymu, zložil sľub a stihol aj prvý prešľap. Niektorí očakávajú veľa, niektorí nič

16.06.2024 06:00

Aj keď je v jeho príbehu viacero kontroverzií i káuz, 6. apríla 2024 presvedčil 1,4 milióna ľudí o tom, že je spomedzi všetkých kandidátov najlepšou voľbou.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 214739x
Priemerná čítanosť článkov: 1900x

Autor blogu

Kategórie