Založ si blog

Nápad za milión pre NR SR – a zadarmo alebo Danko poďakuje

Ani by som sa nečudoval, keby administrátor už po prečítaní prvých riadkov tohto príspevku bdelo zakročil a vymazal by ma. Nasledovné bohumilé výrazy totiž musia evokovať odpor a hnus. „Špinavý sociopat, zaslúžil by si po papuli, zaslúžil by si po papuli, ty prašivý sociopat so špinavou papuľou…“

Keby tieto ušľachtilé výrazy s jednoznačnou výpovednou hodnotou o autorovi i adresátovi zazneli v najposlednejšej krčme, určite by nebolo ďaleko od slov k činom. Až ma striasa, keď krčmu prirovnávam k inému zariadeniu. Čitateľ už tuší, že asi pôjde o slovutný slovenský parlament. A určite je v hre ústavný činiteľ Pročko.

Postarší občania si pamätajú, že nešlo o prvý podobný prípad na vŕšku nad Bratislavou. Nezabudnuteľný Slota ešte horšími vyjadreniami častoval poslanca Mikloška, keď si bral na pomoc aj diabla s Kristom. Slota je už dávno ta-tam a málokto očakával, že sa opäť nájde učeň síce s obmedzenejšími jazykovými prostriedkami, ale naozaj s besnejším pohľadom. Už chýbalo málo, aby doslova išiel po krku svojmu politickému oponentovi.

Predsedajúci schôdze parlamentu Andrej Danko vzápätí sľuboval zvolanie grémia a použitie akéhosi paragrafu. Nuž hej, možno to bude v rámci zákona o rokovacom poriadku, lenže riskuje, že Pročko s Matovičom to poženú až do OSN.

Ani som netušil, akým ľahkým oblúkom sa možno dostať od hokeja k takej demokratickej vymoženosti, akou je práve parlament. Toť nedávno som písal, ako chcem protestovať formou nesledovania MS v hokeji, pokým sa neurobí poriadok s odporným bitím do hlavy. Dokonca aj súpera, ktorý je dokonca už na lopatkách. Možno to bodrý divák na košickej stanici pred odchodom plného vlaku do Ostravy tak nemyslel, ale slová, citujem, „vyprášime Nemcoch a pujdzeme domu“, tiež nezneli mierovo. Napokon nás vyprášili oni a trochu schladili počiatočné nadšenie.

K tomu bitiu do hlavy – jeden bloger v reakcii na môj príspevok poskytol poučenie, že takéto bitie je chlapská záležitosť, ide o historickú tradíciu, lebo voľakedy odvážni rytieri sadli na kone, pohnali ich proti sebe a kopijami sa snažili zhodiť, najlepšie hneď aj zabiť súpera. Aj iné múdre vysvetlenia vyriekol neznámy dobrodinec, aby rozšíril môj obmedzený a útlocitný obzor.

A nečakal som, že sa dozviem aj ďalšiu novotu. V NHL sa včera pobili a skúšali tvrdosť lebiek Čech Pastrňák s Tkachukom /nie, nie je to Rus, žiadny Nikita, ale Mathews/ a tréneri bitku schválili ! Vraj bitky sú súčasťou kultúry NHL. Nuž, ďakujem neprosím si.

Aj náš megatalent Slafkovský má rodičov a určite sa tešia z úspechov svojho miliónového syna. Len či vedia, že výskumy aj za morom ukazujú, že takéto bitie do hlavy prispieva k doživotnému poškodeniu mozgu. Nuž ale čo, keď toto je tá kultúra…

A už len k tomu nápadu pre parlament, za čo Danko poďakuje, lebo by mal po starostiach. Zakazovať krčmovú úroveň v zákonodarnom orgáne, aj keď existuje riziko, že od slov sa prejde k činom, podobne ako v milovanom hokeji ? Každý vie, že zákazy nie sú ideálnym riešením. Viď prohibícia v Amerike alebo fajčenie maloletých.

Práve naopak, uzákoňme to, v rámci pravidiel, nech sa bijú. Ani rukavice nepotrebujú zhadzovať. Taký Hlina by na počkanie mohol demonštrovať. A zurvalcov to prestane baviť. Čo tak postaviť proti Pročkovi Očovanca Huliaka a pridať aj podobnú váhovú kategóriu Šimečku. Staviam na Huliaka. Medzi ženami – poslankyňami by asi veľa vody nenamútila drobnučká Biháriová, ale taká Plaváková, síce určite vie byť aj primerane nežná, ale keby niekomu uvalila, hlava by sa možno krútila až do polnoci.

Slovom, pohnúť rozumom a budeme svetoví.

Pán Danko, kedy je to grémium ?

RTVS sa na to ešte „nepozrela“ alebo Opýtajte sa Dlugolinského

22.06.2024

Ak do dnešného dňa som prípadne pochyboval o nevyhnutnosti odchodu generálneho riaditeľa RTVS Machaja, už si nemyslím, že by mal zotrvať na tomto poste. Svoju nespôsobilosť, podľa mňa, nepreukázal len vo vlastnej televízii, ale aktuálne na počudovanie v inej, komerčnej, t. j. TA3. Prečo generálny súhlasil s účasťou v konkurenčnom médiu, keď lúsknutím prsta sa mohol [...]

Zhovadilosť zhovadilých alebo Prečo toľká zloba v mediálnom priestore

18.06.2024

Ak administrátor nedajbože vymaže tento príspevok s ohľadom na neslušný titulok, budem to pokladať za nepriamy súhlas s tým, voči čomu ako bloger vytrvalo už dlho bojujem. Totiž, že o blogeroch, aj keď sa spravidla nepodpisujú občianskym menom a priezviskom, sa dá vystopovať všetko až po čísla topánok, anonymní komentátori pod príspevkami majú neoprávnenú výsadu. [...]

Prezident Pellegrini prišiel, videl – a zvíťazili sme !

17.06.2024

Kam to dnes pricestoval náš nový prezident Pellegrini ? Do Bruselu a teda do Belgicka ? Reprezentovať Slovensko pri rokovaniach o najdôležitejších funkciách v inštitúciách Európskej únie ? Je to tak a aj keď únia by mala fungovať na princípoch rovnosti, nik nepochybuje o tom, že tá rovnosť je iba platonická, napr. keď my máme pätnásť poslancov a iní aj mnohonásobne [...]

ATACMS, rakety

Západné zbrane zmenili hru: Ukrajinci zatlačili Rusov. Uvoľnite nám ruky, vďaka ATACMS vyhráme, odkazujú z frontu

23.06.2024 00:00

Vojenskí velitelia volajú po zrušení obmedzení pre strely dlhého doletu.

potopenie, utopenie, plávanie, smrť, more, voda, ruka

V rybníku pri Hrušove sa topila dvojica, ženu vytiahli, muža sa nepodarilo zachrániť. Zrejme účinkoval alkohol

22.06.2024 20:44

Na miesto prišli aj hasiči - potápači z Rimavskej Soboty.

USS Theodore Roosevelt

Americká lietadlová loď priplávala do Soulu na trojstranné vojenské cvičenie

22.06.2024 19:45

Japonskom zintenzívnilo vojenský výcvik po tom, čo Rusko podpísalo zmluvu o strategickom partnerstve s KĽDR.

Nigel Farage

Farage: Putinovu inváziu vyprovokovali EÚ a NATO. Hanebný krčmový povaľač, nešetrili ho kritici

22.06.2024 17:20

Šéf pravicovo populistickej strany Reform UK zožal kritiku naprieč politickým spektrom.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 116
Celková čítanosť: 221477x
Priemerná čítanosť článkov: 1909x

Autor blogu

Kategórie