Založ si blog

Nie je rúra ako rúra alebo Keby Danko inde trafil

Už to začína byť televíznym folklórom, keď markizácky moderátor Na telo vytrvalo opakuje, že do svojej nedeľnej relácie tentoraz pozýval Fica, Pellegriniho i Danka, ale ich stolička ostala prázdna, hoci koaličníci sú ako predtým „vždy vítaní„.

Nič proti, aj tak sa dá. Lenže, načo je moderátor ? Ak Kovačič dnes debatoval iba s predsedom progresívcov Šimečkom, opäť nevyužil príležitosť, keď sa mohol prezentovať ako aspoň jemný oponent, keď tí „vítaní“ oponenti zo známych dôvodov neprišli.

Vyhnem sa komentovaniu obsahu v podaní Šimečku ml. Niečo nové pod Slnkom ? Mladý politik ako vychádzajúca hviezda sa ešte má veľa učiť. Nič v zlom, jeho slovný prejav je akoby naprogramovaný, chýba tam čosi, čomu sa hovorí, že človek je z mäsa a kostí. A možno práve to vyhovuje jeho publiku v súčasnej často odľudštenej dobe. Uvidíme.

Ide o niečo iné. Politik nachádzajúci sa pred kamerami najsledovanejšej televízie by mal úzkostlivo dbať, aby okato a účelovo neklamal. Keď už, aby sa nedal prichytiť. Stalo sa to už v prvých minútach rozhovoru, čo si Kovačič nevšimol. Na ospravedlnenie šéfa progresívcov – pripúšťam, že sa zrejme oveľa viac zdržuje v Bratislave, či v Prahe, predtým v „Európe“, a Slovensko pozná oveľa menej. Preto jeho argumentácia vo veci šoférskeho priestupku Danka v Dúbravke kríva na obidve nohy.

Ak dramaturgia Na telo zaradila na prvé miesto Dankovu nehodu a venovala jej viac času ako povedzme desiatkam tisícov mŕtvych v pásme Gazy, o čomsi to svedčí, ale čo už. Horšie je to, že Šimečka prejavil hlboké neznalosti z logiky a na základe toho vraj spoznal Dankov papalášizmus. A Kovačič mu to spapkal.

Šimečka totiž postavil tvrdenie o konaní alebo nekonaní Danka v prípade semaforu na tom, že keby sa niečo podobné stalo inému, to zn. bežnému občanovi Slovenska, keby ten občan za volantom rovnako vyvalil stĺp, či rúru, ako o tom hovorí predseda SNS, to by bolo čóro-móro. Aj by sa ihneď dýchalo, možno zatváralo, vodičský preukaz odobratý až do aleluja, platila by sa náhrada škody, nestačilo by dve hodinky zametať.

A naozaj to je tak, ako si to myslíte, vážený pán Šimečka ? Nie je vaše tvrdenie o papalášizme v tomto prípade iba trikom pre istú menej skúsenú skupinu obyvateľstva ?

Uvediem príklad. Ak by hocikto chcel spoznať podrobnosti, bez problémov doručím. Ak teraz neoznačím obec, kde sa analogická udalosť stala, to len preto, aby poctiví obyvatelia päťtisícovej dediny na juhu Slovenska neutrpeli ujmu na dobrej povesti.

Tak teda. V decembri minulého roku obecný úrad, tak ako už dlhé roky, zabezpečoval montáž slávnostného osvetlenia k Vianociam. Na vybraných elektrických stĺpoch. Pracovník na multikáre s vysokozdvižným zariadením cúval do dvora pred rodinným domom 95-ročnej miestnej občianky. Lenže tak nešikovne, že vyvalil oporný stĺpik alebo rúru, ktorá na pántoch drží bránku a celú bránu. Tie pánty sa odlomili. Majiteľka to pozorovala z okna, montážnik odjachal s pozdravom dovidenia.

A čo nasledovalo ? Okamžite putovalo hlásenie o škode obecnému vedúcemu technických služieb. Prisľúbil opravu. Keď sa celý mesiac nič nedialo, intervencia smerovala k poslancovi, ktorý v komunálnych voľbách získal najväčší počet hlasov. Aj ten sľuboval a čudoval sa. Majiteľka sa tiež čoraz viac začala čudovať a rozčuľovať, keďže už skoro pol roka má vyvalenú bránku a bránu a zlodeji, či násilníci, majú voľnú cestu.

Šimečkovi by sa možno zišla upresňujúca informácia, že do veci už bola zainteresovaná aj prednostka obecného úradu a napokon aj starostka, opakovane aj vedúci technických služieb – a stále nič. A policajti ? Či o tom vôbec tušia, treba sa opýtať tých vyššie menovaných.

Kto je tu teraz ten papaláš ? Alebo čo to je papalášizmus ? Možno keby politik pán Danko vyvalil rúru u tej starej pani, určite by nič nemusel zametať. A je isté, že ten oporný stĺpik, či ako to nazvať, by bol jeho pričinením dávno opravený a Šimečka by sa obišiel bez účelového, sileného a trápneho útoku na svojho politického protivníka.

Klamstvo či šírenie poloprávd asi už dávnejšie patrí do politiky. Treba však rozlišovať medzi tými, pre ktorých je klamstvo prirodzené, a tými druhými.

Ak toto ako baránkovia veselo produkujú televízie, to radšej tie prázdne stoličky…

Nápad za milión pre NR SR /2/ alebo Nerozmazávať, radšej sa modliť ?

12.05.2024

Ak vo včerajšom príspevku som otvorene poukázal na nízku krčmovú úroveň niektorých poslancov NR SR /pardon, ospravedlňujem sa väčšine krčmárov a poslancov/, veru som netušil, že narazím na odpor aj vo svojom blízkom okolí. Vraj, načo nosiť odpad z celej dediny do domácnosti, obrazne povedané, prečo verne a verejne publikovať najhorší slovník ústavného činiteľa, [...]

Nápad za milión pre NR SR – a zadarmo alebo Danko poďakuje

11.05.2024

Ani by som sa nečudoval, keby administrátor už po prečítaní prvých riadkov tohto príspevku bdelo zakročil a vymazal by ma. Nasledovné bohumilé výrazy totiž musia evokovať odpor a hnus. „Špinavý sociopat, zaslúžil by si po papuli, zaslúžil by si po papuli, ty prašivý sociopat so špinavou papuľou…“ Keby tieto ušľachtilé výrazy s jednoznačnou [...]

Ako /ne/naháňať so stoličkou alebo Keď súd /rád/ uverí hlúpostiam

11.05.2024

Mnohí upozorňujú, že okrem reálne hroziacej jadrovej katastrofy veľkým nebezpečenstvom je otupievanie ľudstva. Čo tam po Ukrajine alebo pásme Gazy. Čo tam po desaťtisícoch mŕtvych, kým nás sa to priamo netýka. Čo tam po „drobných“ ľudských tragédiách, ktoré denno-denne prežívame. V porovnaní s globálnymi problémami to nestojí ani za mávnutie rukou. A [...]

nehoda

Pri Senici zrazil traktorista cyklistu, ratoval ho vrtuľník. Vodič s doživotným zákazom sadol za volant opitý

13.05.2024 12:57

Ďalšia dopravná nehoda, pri ktorej zase asistoval alkohol, sa skončila zranením dvoch osôb.

kanada, požiare, dym, edmonton

Na západe Kanady vypukli lesné požiare, evakuovali tisíce ľudí

13.05.2024 12:40

Prvé veľké lesné požiare tejto sezóny sa rozhoreli na ploche vyše 10 000 hektárov.

Gordana Siljanovská-Davkovová

Nová prezidentka Severného Macedónska rozhnevala inauguračným prejavom Grécko

13.05.2024 12:10

Gordana Siljanovská-Davkovová pri slávnostnej prísahe odmietla vysloviť nový oficiálny názov svojej krajiny.

Litva, Nauséda

O budúcom prezidentovi Litvy sa rozhodne v druhom kole volieb

13.05.2024 11:36

Víťazom prvého kola prezidentských volieb sa stal s výrazným náskokom Nauséda, ktorého podporilo viac ako 44 percent voličov.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 91
Celková čítanosť: 175171x
Priemerná čítanosť článkov: 1925x

Autor blogu

Kategórie