Založ si blog

Pokrytectvo šéfredaktorov alebo Na koho treba číhať

Na začiatku sa sústredím na slovo „číhať“. V ďalšom poukážem na to, prečo treba aspoň stručne analyzovať toto slovo. A tak najprv, čo to číhanie znamená. Podľa synonymického slovníka ide o „pozorné čakanie na vhodnú príležitosť, na zaútočenie“, alebo „striehnutie“ , keď „šelma číha, strežie na korisť…“

A teraz k meritu veci. Šéfredaktori slovenských médií, v počte asi dvadsať, spísali list k 6. výročiu vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Obsah šokuje a je vrcholom pokrytectva a jednostrannosti, či nenávisti proti jednej časti politickej moci, zrejme len náhodou tej vládnucej. „Vražda novinára otriasla celou spoločnosťou“, píšu ďalej. Áno, je to tak. Lenže, hneď obrovský oblúk smerom k Smeru a Ficovi. Vraj, „Robert Fico musel odísť“. A keď mu už treba riadne naložiť, ako bezbrannému koňovi, nuž tu to máte : „Dnes je späť/ten Fico/ a znovu útočí na novinárov“. Hrozné.

Aj ja urobím oblúk a ponechám bez ďalšej pozornosti štylistické cvičenia podarených šéfov redakcií. Pravdaže, iba podaktorých, lebo vždy sa patrí poskytnúť česť výnimkám. Takže, o čo ide ? Vraj, „ak má pre vás práca našich novinárov a novináriek /nemalo byť novinárok, neviem/, väčšiu hodnotu ako cena predplatného, môžete prispieť na ich prácu a obranu v sporoch darom, vopred ďakujeme“.

Čiže, načo zavádzať, až na prvom mieste sú opäť peniaze. A aby sa ušľachtilý darca, najlepšie masy darcov dobre zorientovali, generáli našich médií úprimne informujú, že „Erik Kaliňák po večeroch číha na Leška, Smer žaluje Martina Šimečku.“ Áno, majú na mysli to hnusné Šimečkovo /zbabelé/ pokĺznutie, ktoré niektorí označujú, že je na hrane fašizmu.

No, povedzte. Nie je to to najhoršie. co postihlo našu milovanú krajinu? Ukrajina šuviks.

Iné podobné otrasné prípady, ktoré by otvorili priehradnú hrádzu na bohaté dary, zatiaľ neuvádzajú. Možno len zabudli na Ostrihoňovú, ktorá na spôsob rovnako podarenej kolegyne Jančkárovej, poslanca Blahu hrdinsky nepustila do svojej „nezávislej“ relácie, s odôvodnením, že pozýva iba ženy, teda osoby ženského pohlavia. Vzápätí však s nehou privítala „medzi nami ženami“ muža, pričom sa možno presvedčila, aké má pohlavie, ale ako žena nevyzeral.

Na Ostrihoňovú, ktorá „nezávisle“ a bezočivo klamala verejnosť vo verejnoprávnom médiu, trestné oznámenie tou zlou vládnou mocou podané nebolo, naopak, môže sa tešiť na voľby do európskeho parlamentu na kandidátke progresívcov, rovnako ako tiež úradník Ódor.

A už len na záver – nedá mi spávať ten Leško. Ako ideológ komunistického Nového Slova písal presvedčivo o úspechoch komunistického a robotníckeho hnutia a nehynúcej sláve komunistickej strany. Dnes by mal presvedčivo a bez plytkej propagandy, na faktoch ukázať, ako naňho ten Kaliňák, človek mladší, ale možno menej zdatný naozaj číhal a prečo nevyužil vhodnú príležitosť na zaútočenie, resp. keď ako šelma číhal, prečo sa na korisť rovno nevrhol.

Najlepšie by bolo, keby Leška pozvali do tej výlučne ženskej relácie, kde by sám mohol úspešne číhať na to, ako sa na slabšie pohlavie vo vhodnej chvíli /aspoň argumentačne/ vrhnúť…

Absurdné ?

Otvorený list generálnemu riaditeľovi O2 alebo Hľadá sa právnik

07.07.2024

Vážený pán generálny riaditeľ spoločnosti O2 Slovakia, Einsteinova ul. 24, Bratislava, vzhľadom na márne pokusy domôcť sa spravodlivosti mimosúdnym spôsobom vyriešenia smutného prípadu poškodzovania zákazníka, dovoľte obrátiť sa na Vás touto formou. Ako vyplýva z listu od Vášho Centra služieb zákazníkom zo dňa 19. 03. 2024, Vaša spoločnosť dňa 12. 11. 2020 [...]

RTVS sa na to ešte „nepozrela“ alebo Opýtajte sa Dlugolinského

22.06.2024

Ak do dnešného dňa som prípadne pochyboval o nevyhnutnosti odchodu generálneho riaditeľa RTVS Machaja, už si nemyslím, že by mal zotrvať na tomto poste. Svoju nespôsobilosť, podľa mňa, nepreukázal len vo vlastnej televízii, ale aktuálne na počudovanie v inej, komerčnej, t. j. TA3. Prečo generálny súhlasil s účasťou v konkurenčnom médiu, keď lúsknutím prsta sa mohol [...]

Zhovadilosť zhovadilých alebo Prečo toľká zloba v mediálnom priestore

18.06.2024

Ak administrátor nedajbože vymaže tento príspevok s ohľadom na neslušný titulok, budem to pokladať za nepriamy súhlas s tým, voči čomu ako bloger vytrvalo už dlho bojujem. Totiž, že o blogeroch, aj keď sa spravidla nepodpisujú občianskym menom a priezviskom, sa dá vystopovať všetko až po čísla topánok, anonymní komentátori pod príspevkami majú neoprávnenú výsadu. [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 117
Celková čítanosť: 228836x
Priemerná čítanosť článkov: 1956x

Autor blogu

Kategórie