Založ si blog

Studená vojna proti vláde alebo Schizofrénia ako jediná cesta ?

Keď niečo podpíšem, súhlasím a prijímam záväzok, s vedomím, že musím znášať prípadné následky. Ak znásilnená podpíše protokol o výsluchu na polícii, v ktorom sa jasne vyjadrí, že súhlasila s aktom /aj keď jej to nebolo milé/ a na druhý deň alebo o 15 rokov, to je jedno, zabehne dokonca na prokuratúru a podá trestné oznámenie o znásilnení, prokurátorom zabehne v krku a spadnú zo stoličky.

Ak prezidentka SR podpíše novelu trestného zákona, to nie je podpis nejakej Marky z trhoviska, ale závažný akt vrcholného štátneho predstaviteľa, s právnymi následkami. Aj obyčajná zmluva o dodávkach zeleniny spolu s podpisom obsahuje klauzulu o slobodnom, vážnom, určitom a zrozumiteľnom konaní, bez nátlaku. Bez toho zmluva nie je platná. Bude tomu rozumieť ústavný súd? Nepochybne.

Lenže, čo ak ústavný súd začne skúmať okolností vzťahu podpisu prezidentky a jej slobodnej vôle? To sa smiechu nezdržíme…

Čo si má však občan myslieť o konaní hlavy štátu, keď na jednej strane podpíše zákon, ktorý už predtým podpismi odobrili ďalší dvaja najvyšší štátni predstavitelia, t. j. predseda parlamentu a predseda vlády, odhlasovala väčšina v NR SR, pričom tá väčšina reprezentuje výsledok volieb.

Ukazuje sa, že tu už nejde o nejaký zákon, veď znásilnenie a podobné násilnosti, či doby premlčania nie sú niečo, z čoho sa najeme. Ide o prejav vojny, našťastie nie horúcej, ale studenej, medzi prezidentkou a opozíciou na jednej strane a vládou a väčšinou v parlamente. A to je hrôza.

Postup prezidentky republiky vyzerá ako neospravedlniteľná schizofrénia. Všetko sa dá zdôvodniť, dokonca aj „národná zbabelosť“, ale ak bývalá ministerka spravodlivosti, ktorá by o tom niečo mala vedieť, sa ihneď po vyhlásení z paláca poponáhľa národu prezradiť, že všetko je fajn, že ona o tom vníma presvedčenie /o veciach, ktoré nie sú pravdivé/, takže ďakujeme. Len treba dúfať, že jej sa spravodlivosť nebude vyhýbať, ale ona by mala utekať čo najďalej.

A čo my, občania ? Poviem otvorene – ak si prezidentka vyžiada priestor v televízii a obráti sa k milým občanom a občiankam, presne to isté by mal urobiť aj predseda vlády. Ešte dnes. Prezidentka kope už len pár týždňov a mesiacov, vláda len začína a má pred sebou roky. To len pre poriadok, kto zabuchne za sebou dvere a kto bude mať aj potom zodpovednosť za osudy národa a štátu.

Inak by to bol prejav slabosti.

Pravdu má Šutaj, aj Eštok ? alebo Prečo na sto dní – na furt ! /2/

17.05.2024

Ospravedlňujem sa administrátorovi, ak nedajbože porušujem nejaké pravidlá o počte príspevkov v ten istý deň, rovnako aj čitateľom, ak z toho vzniká dojem, že tvrdohlavo a opakovane vnucujem svoje názory. Istá kolegyňa ma už pred časom obvinila, že asi mi chýba novinárčina a možno sa nudím… Nie je to tak a nie je to podstatné. Pokladám za nevyhnutné sa dnes [...]

Pravdu má Šutaj, aj Eštok ? alebo Prečo na sto dní – na furt !

17.05.2024

Prvá časť titulku pred „alebo“ je možno iba nepodarený pokus o žart, aj keď priznávam, že v tejto situácii a čase dávať priestor žartovaniu nie je celkom namieste. Na vážnosti druhej časti titulku trvám a v ďalšom to zdôvodním. Ešte predtým vyslovujem zásadné stanovisko, že nič iné, ako odhalenie úplnej pravdy Slovensku nepomôže, aj keď to môže [...]

Hurá, premiér prežil, páchateľa sme „chytili“ alebo Čo ďalej, tak ako doteraz ?

16.05.2024

Úctyhodný kolega Eduard Chmelár v dnešnom statuse sa priznal, parafrázujem, že po správe o atentáte na predsedu vlády Roberta Fica sa ho zmocnilo veľké znechutenie a nemal chuť písať. Aj ja som sa tak rozhodol. Chmelár napokon zmenil názor a ako vždy, chvalabohu. Po takmer hodinovej ceste autobusom z Hurbanova do Nových Zámkov som aj zmenil postoj. Vzrušené debaty prostých [...]

nemecko letisko lietadlo mníchov aktivisti klíma

Klimatickí aktivisti ochromili prevádzku mníchovského letiska

18.05.2024 08:30

Aktivisti sa prilepili k ploche pristávacej dráhy, prichádzajúce lety boli preto presmerované na iné letiská.

Houston, texas, búrky

Z Houstonu po ničivých búrkach hlásia sedem obetí

18.05.2024 08:25

Obytné oblasti mesta boli plné popadaných stromov a elektrického vedenia.

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Tri dni po atentáte na Fica: Čo zatiaľ vieme? Otázky a odpovede, premiér ostáva na JIS, atentátnik ide pred súd

18.05.2024 07:00

Premiérov stav je stále vážny, súd bude rozhodovať o väzbe pre útočníka. Zatiaľ to viac ako na upokojenie vyzerá na pokračujúcu polarizáciu.

zlodej, krádež, lúpež, zlodeji, kradnutie

Fontána di Trevi aj Eiffelova veža. Pozrite si rebríček krajín, kde si treba dať najväčší pozor na vreckárov

18.05.2024 06:00

Britskí odborníci zostavili tzv. Európsky index vreckových krádeží. Pri ktorých turistických atrakciách sa najviac kradne?

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 96
Celková čítanosť: 183943x
Priemerná čítanosť článkov: 1916x

Autor blogu

Kategórie