Založ si blog

Studená vojna proti vláde alebo Schizofrénia ako jediná cesta ?

Keď niečo podpíšem, súhlasím a prijímam záväzok, s vedomím, že musím znášať prípadné následky. Ak znásilnená podpíše protokol o výsluchu na polícii, v ktorom sa jasne vyjadrí, že súhlasila s aktom /aj keď jej to nebolo milé/ a na druhý deň alebo o 15 rokov, to je jedno, zabehne dokonca na prokuratúru a podá trestné oznámenie o znásilnení, prokurátorom zabehne v krku a spadnú zo stoličky.

Ak prezidentka SR podpíše novelu trestného zákona, to nie je podpis nejakej Marky z trhoviska, ale závažný akt vrcholného štátneho predstaviteľa, s právnymi následkami. Aj obyčajná zmluva o dodávkach zeleniny spolu s podpisom obsahuje klauzulu o slobodnom, vážnom, určitom a zrozumiteľnom konaní, bez nátlaku. Bez toho zmluva nie je platná. Bude tomu rozumieť ústavný súd? Nepochybne.

Lenže, čo ak ústavný súd začne skúmať okolností vzťahu podpisu prezidentky a jej slobodnej vôle? To sa smiechu nezdržíme…

Čo si má však občan myslieť o konaní hlavy štátu, keď na jednej strane podpíše zákon, ktorý už predtým podpismi odobrili ďalší dvaja najvyšší štátni predstavitelia, t. j. predseda parlamentu a predseda vlády, odhlasovala väčšina v NR SR, pričom tá väčšina reprezentuje výsledok volieb.

Ukazuje sa, že tu už nejde o nejaký zákon, veď znásilnenie a podobné násilnosti, či doby premlčania nie sú niečo, z čoho sa najeme. Ide o prejav vojny, našťastie nie horúcej, ale studenej, medzi prezidentkou a opozíciou na jednej strane a vládou a väčšinou v parlamente. A to je hrôza.

Postup prezidentky republiky vyzerá ako neospravedlniteľná schizofrénia. Všetko sa dá zdôvodniť, dokonca aj „národná zbabelosť“, ale ak bývalá ministerka spravodlivosti, ktorá by o tom niečo mala vedieť, sa ihneď po vyhlásení z paláca poponáhľa národu prezradiť, že všetko je fajn, že ona o tom vníma presvedčenie /o veciach, ktoré nie sú pravdivé/, takže ďakujeme. Len treba dúfať, že jej sa spravodlivosť nebude vyhýbať, ale ona by mala utekať čo najďalej.

A čo my, občania ? Poviem otvorene – ak si prezidentka vyžiada priestor v televízii a obráti sa k milým občanom a občiankam, presne to isté by mal urobiť aj predseda vlády. Ešte dnes. Prezidentka kope už len pár týždňov a mesiacov, vláda len začína a má pred sebou roky. To len pre poriadok, kto zabuchne za sebou dvere a kto bude mať aj potom zodpovednosť za osudy národa a štátu.

Inak by to bol prejav slabosti.

…a máme prezidenta alebo Kedy aj kardinála

15.06.2024

Pi príležitosti inaugurácie prezidenta Slovenskej republiky Petra Pellegriniho mnohým občanom prišla na um myšlienka, prečo tak dlho po voľbách bolo treba čakať na výmenu v prezidentskom paláci. Viacerí komentátori to vysvetlili a zdá sa, že to viactýždňové obdobie je naozaj opodstatnené. Bez potreby ísť do podrobného zdôvodňovania azda si stačí suvedomiť, že nejde [...]

Osobnosti európskeho formátu alebo Poďme bojovať, porážať ?

10.06.2024

Novinári to majú dnes ťažké. Sú, ako sa hovorí, chudáci s mašľou. Mali by písať a hovoriť pravdu a nič nezatajovať. Nie je to ľahké. Bez potrebnej istoty sú aj na pohľad pevne zakotvení matadori ako Dibáková, Dírer či Kovačič, lenže ani ostatní. Ak majú pracovný pomer. Ono sa už nechodí každý pondelok na jeden ústredný výbor, kde dostávali [...]

Smer uspel aj bez Fica a kampane alebo S Ficom ešte silnejší

10.06.2024

Ako sa dalo očakávať, po voľbách sa vyrojilo množstvo analytikov, najmä tých, ktorí sa už dlho pred voľbami jasne zaradili na jednu stranu vnútropolitického súboja. Tých druhých je menej, dominuje politológ Chmelár a zopár jednotlivcov na sociálnych sieťach. Aký je hlavný poznatok ? Smer SSD uspel aj bez premiéra a kampane, čo bolo ovplyvnené tragickou udalosťou v [...]

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

francúzsko, Protest, krajná pravica

Desaťtisíce Francúzov protestovali proti krajnej pravici, môže vyhrať predčasné voľby

15.06.2024 19:53

Francúzsky prezident Macron vyhlásil predčasné voľby po neúspechu svojho centristického tábora v minulotýždňových eurovoľbách.

žilina, polícia,

Otrasný nález. V meste Rajec našli bezvládne telo novorodenca

15.06.2024 19:14, aktualizované: 20:20

Stať sa tak malo vedľa materskej škôlky.

Peter Pellegrini, inaugurácia

Bude Pellegrini nadstranícky? Bude z neho skôr Gašparovič než Kováč, hovoria odborníci. Podporu koalície ešte bude potrebovať

15.06.2024 19:00

Politológovia nepredpokladajú, že sa Pellegrini voči vláde bude vymedzovať. Podporu koalície ešte bude potrebovať pri prípadnej opätovnej kandidatúre. Môže však prekvapiť.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 214623x
Priemerná čítanosť článkov: 1899x

Autor blogu

Kategórie