Založ si blog

Ako odpísať nehlupáka alebo Je nás milión – na kone !

Nedá mi nevrátiť sa k statusu Igora Matoviča spred niekoľkých dní, ktorý niesol názov Sú všetci voliči Smeru, Hlasu a SNS hlupáci ? Aby nedošlo k omylu, hneď v prvej vete si sám odpovedal, citujem : „Cca milión z nich je naozaj hlúpych a nie je im pomoci“. Trochu zhovievavejší bol k ďalšiemu pol miliónu „voličov mafie“, ktorým treba pomôcť, aby dostali rozum. A tú mafiu sami porazili.

Očakával som, že vyššie uvedené ako nikdy rozbúri hladinu Slovenska a každý, kto vie nielen držať pero v ruke a o sebe vie, že volil tú trojčlennú mafiu, obráti štát a spoločnosť dokonale naruby, kým sa to nedá do poriadku.

Trochu naivne som sa domnieval, že sa ihneď nájde advokát, ktorý sa podujme zastupovať úbohých spoluobčanov jasne a bez dôkazov označených za hlupákov. Najprv si ozrejmime, o koho by išlo. Toto treba upresniť a rozmeniť na drobné. Podľa slovenského synonymického slovníka hlupák je sprosták, chumaj, chmuľo, trpák, truľo, trkvas, trúba, tupohlavec, zadubenec, tĺk, debil, idiot, kretén, bumbaj, trubiroh, mamľas, chren, šiši, ozembuch, ťulpas, chňup, cvok, mešuge, atď, atď.

Ani nebohý klasik Satinský zrejme netušil, aká bohatá je slovenčina, koľko veľa je Slovákov s titulmi pred menom a za menom /podľa predchádzajúceho odstavca/ a ani my ostatní, až dobrovoľne nastúpil odvážny novotvar z Trnavy v podobe expremiéra, exministra, asi stále aj veľkopodnikateľa, zakladateľa strany OĽANO a dnes Slovensko, či ako to je.

Čiže, legitímnych účastníkov súdneho konania by sme mali. Každý si môže vybrať, či sa chce v súdnej sieni pred ľuďmi v talároch pripomenúť dokonca aj ako mumo, mumko, mumaj alebo s prepáčením aj hovädo, čo sú ďalšie synonymické výrazy, na ktoré sme pozabudli.

Matovič ako žalovaný to má jednoduchšie. Či aj na tejto strane sporu je výber, je pochybné, ale pre rovnosť zbraní a odlíšenie by si mohol vybrať, hovädo by znelo, no príliš… ale napr. taký dilino by nebol od veci. Pravda, problematický je ten možno napraviteľný pol milión, lebo tvrdiť o sebe, že aj ja sa hlásim, pán advokát, volil som /chybne/, spĺňam Matovičove kritériá, a naozaj som hlupák, by bolo asi trochu odvážne.

Vráťme sa k meritu veci. Jeden advokát, aspoň milión klientov, tarifa, nuž prečo nie milión eur, veď druhá strana v prípade prehry to zaplatí alebo sa nadobro skryje v myšacej diere. Takže, milión krát milión a adekvátna advokátska odmena, to už stojí za pokus.

Spomínate si na majstra Kronera a jeho Pacha ? Odhodlane zakričal svojom chlapcom, že na kone ! Kone nemali, tak aspoň utekali. My všetci hlupáci – Slováci budeme na tom rovnako, lebo kone sa v modernej porevolučnej spoločnosti akosi minuli. Tak utekajme, na začiatok pohľadať múdreho advokáta, ktorý spíše žalobu o nemajetkovú ujmu, o akej sa ani nesníva. Aspoň všetci zbohatneme. V Eurojackpote hráme všetci, ale vyhrávajú iba Nemci. Teraz im ukážeme…

Advokátovi pomôžeme. Pôjde dokonca aj o trestný čin ohovárania.

Ako totiž znie skutková podstata ? „Kto o inom oznámi nepravdivý údaj, ktorý je spôsobilý značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, poškodiť ho v zamestnaní, podnikaní, narušiť jeho rodinné vzťahy alebo spôsobiť mu inú vážnu ujmu, potresce sa…

Jednému z toho /hlúpeho/ milióna by stačilo, keby sa s ním rozviedla manželka, iný by tvrdil, že sa nemôže ukázať na oči spoluobčanom ani len v osade, a ďalší, že nemôže chodiť na protestné zhromaždenia proti vláde, ani sa len pozrieť, veď tí účastníci – nehlupáci ho okamžite odhalia.

A najzaujímavejšie na tom bude /Guinessova kniha rekordov, tras sa/, keď ten nehlupák, pardon dilino, bude musieť uniesť dôkazné bremeno, teda dokazovať, že tí ostatní v počte cca milión sú jednotlivo i v celku hlupáci. Dá sa to vôbec ? Asi áno. Uvidíme.

Stará pravda hovorí, že ak chceš dostať do pohybu masy, stačí fráza jedného hlupáka. Lenže, ani Číňania to nedomysleli s touto múdrosťou. Totiž, skús povedať hlupákovi, že je naozaj hlupák…

Ten Matovič je tak alebo onak génius. Postrehli ste, že aj skúseného blogera akosi zamotal v úvahách ?

Mr. Fico má pravdu a vlastný názor alebo A čo za to ?

19.05.2024

Určite by nebolo dobré, keby v obrovskej záplave informácií, postojov, komentárov a vysvetlení o tragickej udalosti v Handlovej zapadlo to najpodstatnejšie – hrozba nespôsobilosti väčšiny z nás, pravdaže, najmä všetkých politikov, odhaliť úplnú pravdu o príčinách zločinu proti premiérovi, demokracii a Slovensku. A ďalej, je tu reálne nebezpečenstvo [...]

Robo Robovi ako človek človeku alebo „Umelci“ do kúta

18.05.2024

Keďže zo záhadného dôvodu sa stále neviem zaregistrovať pre komentovanie príspevkov na blogu Pravda, využívam túto možnosť ako bloger na aktuálnu a dôležitú výpoveď. Na inom mieste som chcel reagovať na tlačovú konferenciu ministra R. Kaliňáka z nemocnice v Banskej Bystrici, pripojiť sa k pozdravom p. premiérovi a niečo sa opýtať. Žiaľ, komentovanie je zakázané. [...]

Chcem Nobelovu cenu alebo Geniálne riešenie – kúzlo jednoduchosti

18.05.2024

Už len dúfať, že sa nenájde niekto, kto nepochopí účelovú preexponovanosť titulku v snahe, aby niečo, ako sa hovorí, naozaj zarezonovalo. Kým sa dostanem k podstate veci, dovoľte, vážení čitatelia, jedno zásadné vyhlásenie, na ktoré mám právo ako svojprávny občan, ako občan, ktorý spolurozhoduje o osudoch nášho štátu v demokratických voľbách. Ak sa po [...]

majský

Zomrel známy slovenský podnikateľ Jozef Majský

19.05.2024 19:38, aktualizované: 20:58

Spája sa najmä s kauzami tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia.

atentát Fico nemocnica rooseveltova

Padli prvé tresty. Jeden muž schvaľoval atentát na premiéra, druhý sa vyhrážal ministrovi a poslancom

19.05.2024 18:19, aktualizované: 20:19

Polícia zatiaľ identifikovala takmer 50 vyjadrení na sociálnych sieťach, z ktorých vyplýva podozrenie z verejného schvaľovania trestného činu.

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

Irán, Ebráhím Raísí

Zrútil sa vrtuľník s iránskym prezidentom, záchranári po ňom ďalej pátrajú

19.05.2024 16:04, aktualizované: 21:49

Vrtuľník viezol i ministra zahraničných vecí. Pátranie komplikuje zlé počasie a príchod noci.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 188903x
Priemerná čítanosť článkov: 1908x

Autor blogu

Kategórie