Založ si blog

Kto si to myslí okrem Plavákovej alebo Huliak sa nebojí ani medveďov

Nech nasledujúce riadky nik z poslancov veľaváženej Národnej rady SR nevzťahuje na seba. Avšak ak niekto porovnáva zákonodarné procesy u nás s nacistickými Norimberskými zákonmi priamo alebo len marginálne, taký poslanec si kráľovský plat nezaslúži. Mám tentoraz na zreteli poslankyňu NR SR za Progresívne Slovensko Luciu Plavákovú.

Nešlo len o toto vyjadrenie. Pozorne a viackrát som si vypočul vystúpenie slečny alebo pani Lucie v parlamente o interupciách a hoci išlo len o trojminútovú faktickú poznámku, čoraz viac som sa v tom strácal. Podľa nej – odvolávala sa aj na ústavný súd, plod /mala na mysli ľudský/ nie je osobou, nie je subjektom práva a preto nemá právo na život !

Pripúšťam, že ako muž tomu radšej na figu /ne/rozumiem. Jedno viem, ide o vďačnú tému, ak treba odviesť pozornosť. Plavákovej názor nie je väčšinový, ani v parlamente a ani zďaleka v spoločnosti a ukazuje sa, že s takmer s určitosťou do kostola nechodí. Potom je na zamyslenie, že kresťanskí demokrati, veriaci z popisu práce, sú stále v tom istom opozičnom košiari, kde sa vyskytujú z ich pohľadu podobné plavákovské bohorúhačstvá.

Ako na to zareagoval zemitý poslanec z Očovej Rudolf Huliak, oprávnene vyvoláva vášne. Ak bytostne nesúhlasí, má plné právo na jasný názor, ktorý sa zrejme opiera aj o myslenie jeho voličov. Pán Huliak mohol zvoliť aj sofistikovanejšie vyjadrenie na spôsob klasiky z Nemocnice na okraji mesta, kde sa hovorilo o hlúposti, ktorá lieta ako holubička, alebo tak nejak. Lenže, sú ľudia, ktorých nie je málo, čo odmietajú ľúbezné slovné ekvilibristiky a v zlosti vystrelia ostrý slovný náboj.

Kúzelné to bolo naposledy v TA3 od moderátora Bielika, keď sa jeho hosť a saskár Grohling nepriamo vyhrážal kolegovi Huliakovi, vraj čo by ho čakalo v krčme pri podobných výrokoch, aké v parlamente adresoval kolegyni Plavákovej. Dovolím si malú vsuvku – podľa toho, v ktorej krčme alebo kaviarni by to bolo.

A ako zabodoval Peter Bielik ? Pán kolega, gratulujem. Pripomenul, že pán Huliak už zlikvidoval päťdesiat medveďov. Každému je jasné, čo tým Bielik naznačil. Vášnivý poľovník Huliak sa nebojí, tobôž ak by v krčmách alebo kaviarňach stretol hocikoho, vrátane, nič v zlom, hoci aj bývalého obuvníka, či kaderníka, ktorý v živote zrejme nevidel živého medveďa.

Od vážnej témy, navodenej možno so zámerom provokovať, poslankyňou Plavákovou, som skončil u medveďov. Ak Plaváková rečnila s tým, že „aby bolo jasné“, mne je jasné len to, že päť alebo šesťtisícový poslanecký plat by si mala viac vážiť.

Kým to Fico nezredukuje, ako to navrhuje opozícia v rámci jej pohľadov na konsolidáciu…

Ja som doktor, kto je viac alebo Všetci utekajme…

27.09.2024

Už dávno som s takou nechuťou nepristupoval k napísaniu príspevku ako teraz. Venovať sa lekárom a ich platom vo chvíli, keď máte matku v nemocnici, asi nie je prezieravé. A keď to navyše možno vyznie ako „útok“ na mužov a ženy v bielych plášťoch, asi len ťažko sa to bude doma vysvetľovať. Iba podotýkam, že doktorom a najmä sestričkám nič nezávidím. [...]

Ako zefektívniť Svätoplukove prúty alebo Nájdu sa aspoň traja múdri „synovia“ ?

24.09.2024

Dosť pochybujem, že súčasná mladá generácia so slúchadlami na ušiach, mobilmi a perspektívou umelej inteligencie vôbec vie alebo aspoň čosi tuší o Svätoplukovi a jeho povestných prútoch. Podľa povesti staručký kráľ z čias Veľkej Moravy mal troch synov a názorne ich poučil, kedy budú neporaziteľní. Zväzok prútov nepolámali, po jednom to išlo hravo. Tí synovia sa [...]

Po konsolidačnej smršti aj mediálna alebo Načo nám treba novinárov

23.09.2024

Často sa aj na tomto blogu píše prešpekulovane, debaty v televízii sú neraz akademické a iba obmedzene zrozumiteľné značnej časti verejnosti. Preto nasledovné riadky budem koncipovať zjednodušene, na pohľad až detinsky. Lenže, položím hneď na úvod otázku – keby sa robil seriózny prieskum, koľko opýtaných by vedelo o novinárskej obci na Slovensku možno to [...]

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

Miloš Zeman

Ľavičiar a tolerantný ateista, milovník becherovky i autor svojráznych bonmotov. Miloš Zeman oslavuje 80

28.09.2024 08:00

Je jednou z najvýraznejších postáv českej ponovembrovej politiky.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Zelenskyj: Vysvetlili sme Amerike každý bod Plánu víťazstva. Verí, že ho v USA pochopili

28.09.2024 07:00, aktualizované: 09:45

"Pre Ukrajinu je dôležité, aby Amerika priamo pochopila Ukrajinu. A tak to aj je," povedal Zelenskyj po návšteve USA s Plánom víťazstva.

Kríza na Blízkom východe otriasa aj ratingom Izraela, Moody's mu ho zhoršila o dva stupne

28.09.2024 06:21

Medzinárodná ratingová agentúra Moody's zhoršila hodnotenie úverovej spoľahlivosti Izraela o dva stupne na známku Baa1.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 146
Celková čítanosť: 285897x
Priemerná čítanosť článkov: 1958x

Autor blogu

Kategórie