Založ si blog

Aby hlúposť opäť nenadnášala alebo Už nie holubička, ale holubník

Chcem sa zmieniť o Sobotných dialógoch vysielaných verejnoprávnym rozhlasom. Redaktor Baránek si pozval ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka a oproti nemu sedel podpredseda parlamentu Michal Šimečka.

V blogu nikdy nemám problém sa kriticky vyjadriť bez výnimky ku každému. Svojho času som napr. uverejnil nie celkom lichotivý príspevok s titulkom Keď Šutaj nevie, čo chce Eštok, napálil som viackrát Matoviča alebo Ódorovu vládu. S vedomím nezávislosti a zdravého rozumu chcem týmto štýlom pokračovať.

A nebol som nikdy členom volebnej komisie za Smer, ako to nepodložene opakovane šíri nejaký zlomyseľník.

Toto som pokladal za nevyhnutné vyriecť, lebo v ďalších riadkoch sa hotujem bez milosti sa opýtať, čo je to za „lumena“ ten redaktor „verejnoprávneho priestoru“ Matej Baránek ? Ako si dovolí šíriť éterom klamstvá, výmysly, dopúšťať sa tendečnosti a takmer jasného nadŕžania predsedovi progresívcov ?

Zopár príkladov za všetky – vraj predseda vlády Fico útočí na Hlas… A odkiaľ to vie nejaký redaktor Baránek ? Čo tým chcel básnik povedať alebo naznačiť ? Aby sa tie dva politické subjekty pobili a bolo by po vtákoch ? Alebo, Fico dostával alebo dostáva milióny zo štátnych dotácií… Teraz by som nemohol prisahať, či toto povedal redaktor alebo Šimečka, lebo ten dojímavý súzvuk oboch už mal skončiť len vo vzájomnom objatí…

A ešte niečo spomedzi mnohých vylomenín, ktoré úplne znehodnotili rozhlasovú reláciu. Predseda progresívcov a podpredseda parlamentu dostal v rádiu priestor, aby svoje prípadné odvolanie z funkcie podpredsedu NR SR podmienil nielen odstúpením predsedu vlády /asi za tie „milióny“ z dotáci/, čo Šimečka opakovane žiada, ale tentoraz to pozoruhodne rozšíril !

Kto neverí, nech si prehrá záznam Baránkovej relácie. Šimečka za cenu svojej osobnej rezignácie žiada nielen hlavu premiéra, čo je zjavne neporovnateľný level, ale všetkých koaličníkov – ministrov, poslancov a pod., ktorí dostali čosi od štátu. To je jedno, či išlo o peniaze pre chránenú dieľňu a beznohého pracovníka alebo na opravu hradu.

Ono to vyzerá tak, že by sa mohol zopakovať prevratový majdan, hoci len v nežnej podobe? Dnes, keď Slovensko aktuálne čelí alebo bude čeliť možno tisícročnej vode, problémom zdevastovaných verejných financií vďaka predchádzajúcim vládam, bezpečnostným problémom a množstvu ďalších ťaživých záležitostí, potrebujeme, aby každý odstúpil a aby štát ostal napospas ? Len preto, že Šimečkovi vezmú limuzínu ?

Stačilo by jedno – nech by predseda progresívcov odpovedal na jedinú rozumnú otázku od redaktora Baránka. Totiž, ako by všetky tieto menované a nemenované problémy riešil on a jeho partia. Konkrétne, vecne, bez fráz. Odpovede sme sa nedožili a tie floskuly z úst Šimečku najmladšieho by si mal radšej strčiť za klobúk. Vziať dôchodcom, to by malo byť prvoradé riešenie ?

Niečo sa mi na tom nepáči. Veľmi by som chcel nájsť na Šimečkovi niečo, čo by dalo odpoveď na otázku, čo by sa stalo, keby vládol tento jeden zo Šimečkovcov.

Ak vyhrá parlamentné voľby po férovej politickej súťaži, bez nedovolenej pomoci pochybnej propagandistickej mašinérie, pogratulujem a budem rešpektovať.

A podľa výzoru mladý pán Matej Baránek, dovoľte vás takto osloviť od nebodaj trikrát staršieho kolegu. Keď za účasť v debate vyslovujete „veľkú vďaku“ podpredsedovi Šimečkovi, patrilo by sa aj ministrovi. Lenže v tom huriavku, čo ste očividne nezvládali, ani len obyčajné poďakovanie nebolo počuť.

A posledný výkrik /možno/ len do tmy, lebo ktovie, či sa dačo zmení. Robme všetko preto, aby sa v našej politike nenaplňali slová legendárneho Kopeckého z Nemocnice.,. o nadnášaní holubičky. Už-už sa zdalo, že toho Štrosmajera napodobní redaktor Baránek, ale zmohol sa len na výrok o holubníku, čo má byť jeho zamestnávateľská „verejnoprávna“ inštitúcia.

Čo na záver ? Uvidíme.

Kde sa podel „ten“ Edo Chmelár alebo Nebodaj od mantinelu k mantinelu ?

18.09.2024

Z dávnejších čias, keď som paberkoval, teda zbieral skúsenosti ako mladý začínajúci novinár, mi utkvelo v pamäti poučenie, že neradno sa doťahovať s pomocou „svojich“novín s inými novinármi v iných novinách alebo redakciách. Hoci sa to občas stalo, platila akási gentlemanská dohoda. Či aj v dnešných časoch, nie som si istý a tak mi zaťažko padlo [...]

Kto koho odvolal alebo Prečo médiá ohlupujú

17.09.2024

A máme za sebou odvolávanie podpredsedu parlamentu. Zatiaľ to nevyzerá tak, že by sa zatriasla zem, stačí veľká voda, ale to azda spolu nesúvisí. Skôr ide o to, čo sa o tom dozvedá verejnosť, ako o tom informujú médiá. Pri tej potope ťažko krivo obviňovať vládu, veď rovnaké, ba aj väčšie problémy majú susedné štáty. Moji mladší kolegovia v žurnalistickej [...]

Veronika, preboha, hamujte alebo Keby hlúposť nadnášala

09.09.2024

Hneď na úvod sa patrí naliať čistého vína. Ten titulok sa v prvej časti naozaj týka šéfky aktivitami mohutnej strany Za ľudí a poslankyne NR SR Veroniky Remišovej. Druhá časť rozhodne nie je adresná a len Pánboh vie, prečo pri písaní týchto riadkov prišiel na um geniálny Dietl, keď vložil Kopeckému do úst známu a dosahom všeobjímajúcu myšlienku. O hlúposti a [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 139
Celková čítanosť: 269914x
Priemerná čítanosť článkov: 1942x

Autor blogu

Kategórie