Založ si blog

Už len ten biely prášok nám chýba…alebo Voľby od slova voliť – aj v Palárikove ?

Dnes ráno po otvorení internetu som sa dozvedel z fotografie v nemocnici, že odvolil občan Robert Fico. Síce s paličkou, ale s povzbudením pre tých obyvateľov Slovenska, ktorým nie je jedno, či funguje jeden z najvyšších ústavných činiteľov, šéf výkonnej moci v štáte. Ktorého sa iní pokúsili zastaviť.

Ďalšia pozitívna správa z médií sa týkala začiatku volieb do európskeho parlamentu, totiž, že všetko je v poriadku, všade otvorili volebné miestnosti a volebný akt sa normálne rozbieha. Bez incidentov.

A tu – bác. Obecný rozhlas v mojej rodnej obci Palárikovo postupne už asi päťkrát hlásil opak. Vraj, volebný okrsok číslo tri je až do odvolania uzavretý. Vzápätí, po niekoľkých minútach, že všetky volebné okrsky sú takisto uzavreté. Neskôr došlo k posunu, keď rozhlas oznámil, že okrsky číslo jeden a dva sú už otvorené, ale tretí okrsok až do odvolania nefunguje.

A správa tuším z TASR uviedla, že v Palárikove /v priestore volieb/ ide o nájdenie bieleho prášku a že na mieste zasahujú policajti, hasiči. Na trhovisku, ktorý je v sobotu spravidla plný predajcov a kupujúcich, sa o inom nerozpráva. Väčšina ľudí nadáva. Ak ide o akýsi nechutný žart, páchateľa po odhalení vraj treba zavesiť za čosi. Ak ide o pokus ovplyvniť volebnú účasť, lebo podaktorí voliči sa môžu zľaknúť, je to horšie, ako zle.

Čo na toto povedať ? Akosi sa nám to zbytočne toho veľa na nás valí. V parlamentných voľbách sa rozhodlo, prezidentské potvrdili trend. To neznamená, že tí, ktorým sa toto nepáči, majú čušať. Nech sa páči, demokracia poskytuje možnosť aj protestovať, ale v rámci demokratických pravidiel. Pokus ovplyvniť voľby, minimálne oddialením ich záveru, nám nerobí česť a slávu ani v únii. A tá streľba ? Niet slov.

Voľby sú od slova voliť. A keď už zvolíme, skloňme sa pred týmto demokratickým majestátom.

O to väčšia je zodpovednosť politikov, aby nehecovali tých, ktorí to pochopia tak, že sa majú stať spasiteľmi. Hoci len verbálne alebo nedajbože práškom, či projektilmi.

P. S. A teraz, o 11, 12 hod. ďalšia správa, že opäť všetky volebné okrsky sú zatvorené…

RTVS sa na to ešte „nepozrela“ alebo Opýtajte sa Dlugolinského

22.06.2024

Ak do dnešného dňa som prípadne pochyboval o nevyhnutnosti odchodu generálneho riaditeľa RTVS Machaja, už si nemyslím, že by mal zotrvať na tomto poste. Svoju nespôsobilosť, podľa mňa, nepreukázal len vo vlastnej televízii, ale aktuálne na počudovanie v inej, komerčnej, t. j. TA3. Prečo generálny súhlasil s účasťou v konkurenčnom médiu, keď lúsknutím prsta sa mohol [...]

Zhovadilosť zhovadilých alebo Prečo toľká zloba v mediálnom priestore

18.06.2024

Ak administrátor nedajbože vymaže tento príspevok s ohľadom na neslušný titulok, budem to pokladať za nepriamy súhlas s tým, voči čomu ako bloger vytrvalo už dlho bojujem. Totiž, že o blogeroch, aj keď sa spravidla nepodpisujú občianskym menom a priezviskom, sa dá vystopovať všetko až po čísla topánok, anonymní komentátori pod príspevkami majú neoprávnenú výsadu. [...]

Prezident Pellegrini prišiel, videl – a zvíťazili sme !

17.06.2024

Kam to dnes pricestoval náš nový prezident Pellegrini ? Do Bruselu a teda do Belgicka ? Reprezentovať Slovensko pri rokovaniach o najdôležitejších funkciách v inštitúciách Európskej únie ? Je to tak a aj keď únia by mala fungovať na princípoch rovnosti, nik nepochybuje o tom, že tá rovnosť je iba platonická, napr. keď my máme pätnásť poslancov a iní aj mnohonásobne [...]

Výstražný štrajk RTVS

Podpíše? Nepodpíše? Pellegrini o zrušení RTVS rozhodne po návrate z Bruselu

26.06.2024 08:55, aktualizované: 09:10

Prezident rozhodne o podpise zákona o Slovenskej televízii a rozhlase počas budúceho týždňa.

Walmart / Streľba /

Útok neďaleko Las Vegas si vyžiadal päť obetí, útočník sa zastrelil

26.06.2024 08:36

Polícia útok označila za izolovaný incident a jeho motív nekonkretizovala.

Horská záchranná služba, Tatry

Turista neprežil pád z vrcholu Ostrého Roháča v Západných Tatrách

26.06.2024 07:43

Pád turistu z červeného turistického chodníka nahlásili horským záchranárom poľskí svedkovia.

Checkmate

„Bezpečnostné dôvody“. Moskovský aerosalón ani tento rok nebude, píše Kommersant

26.06.2024 07:07

Naposledy v roku 2021 si Vladimir Putin na MAKS-e prezrel pripravovanú novú ruskú stíhačku Checkmate (Šachmat).

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 116
Celková čítanosť: 222458x
Priemerná čítanosť článkov: 1918x

Autor blogu

Kategórie