Založ si blog

Mr. Fico má pravdu a vlastný názor alebo A čo za to ?

Určite by nebolo dobré, keby v obrovskej záplave informácií, postojov, komentárov a vysvetlení o tragickej udalosti v Handlovej zapadlo to najpodstatnejšie – hrozba nespôsobilosti väčšiny z nás, pravdaže, najmä všetkých politikov, odhaliť úplnú pravdu o príčinách zločinu proti premiérovi, demokracii a Slovensku.

A ďalej, je tu reálne nebezpečenstvo nespôsobilosti dopracovať sa čo najskôr k pochopeniu následkov. A ešte ďalej, dospieť ku katarzii, podľa Aristotela, to znamená, v skratke, k očiste a vedomiu, že musíme byť iní, lebo aj náš štát a krajina, je už inde.

Toto všetko akademické teraz zúžim na osobný zjednodušený pohľad. Nech si myslí kto chce, čo chce, trvám na presvedčení, že na začiatok nám môže stačiť slušné rešpektovanie demokratických pravidiel, napr. výsledkov volieb, nechať vládnuť tých, ktorí dostali toto poverenie od ľudí, pravdaže, poskytnúť opozícii adekvátny priestor, ale vyzývať ju, aby popri oprávnenej kritike predkladala predovšetkým vlastné programy, postoje a riešenia. A bez osobných invektív a urážok.

A netváriť sa, že nemáme Trestný zákon a Trestný poriadok. Svojvoľný a zhovievavý prístup k čítaniu skutkových podstát je rovnako škodlivý ako prípadné zneužívanie.

A permanentné opozičné demonštrácie na námestiach ? Čím nás obšťastňovalo najmä PS ? Nech sú, ak niekto si myslí, že toto je to najsprávnejšie, ale bez posielania politikov do basy, na šibenice, a pod. V dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike mnohých prekvapil predseda KDH Majerský. Tak po kresťansky sa vyznal, že on, keď bol na tribúne a počul o Ficovej „base“, údajne vstal a namietal davovú náhradu orgánov činných v trestnom konaní a súdov.

A ajhľa, v diskusi odborníkov na RTVS sa novinár Karol Lováš ospravedlnil ministerke Martine Šimkovičovej ako žene a aj političke, jednoznačne odsúdil útok na ňu z divadelných dosiek prvej scény, spomenul aj „spodinovú“ hrdinku, aj keď Vašáryovú nemenoval. Povedal, že po prezidentských voľbách v /bratskej/ Prahe objasňoval, že nešlo o súboj dvoch kandidátov z rozličných politických spektier, ale o dvojicu demokratických adeptov. A hovoril ešte viac.

Som rád, že si toto dnes všimol aj minister Kaliňák. Nie som si istý, či pán Lováš je bývalý žurnalista, lebo pôsobí v Prahe, a údajne prednáša. Mám nejasný dojem, že pokiaľ pôsobil na Slovensku, nebol ani mečiarovec a ani smerák, lepšie povedané ich priaznivec a podporovateľ.

Dalo by sa pokračovať, lebo spoločná diskusia nepolitikov v RTVS sa dotkla aj faktu, že médiá sa štylizujú do rangu politických strán, bez mandátu a zodpovednosti, čo nie je v poriadku. A aj keď ešte stále u nás cítiť dosť alibizmu a absenciu odvahy priznať, že časť rozhodujúcich médií i sociálne siete prilievali olej do ohňa a naozaj majú zásluhu /či aj trochu krvi na rukách, čo je možno prisilné konštatovanie/, že došlo k onomu tragickému vyvrcholeniu.

Že by v RTVS už išlo o náznak sviežeho letného vánku, vo verejnoprávnej televízii ? Keď stačilo do moderátorského kresla posadiť Gudiaka a nie Jančkárovú s Makarom ?

Nie som si istý, čo v skutočnosti môžu alebo nemôžu naši moderátori v malom slovenskom slovenskom mediálnom priestore, ale tí americkí, to je iná klasa. Dočítal som sa, že pri hodnotení súvislostí v prípade atentátu na nášho premiéra sa rozparádil Jimmy Dore. Divákom a poslucháčom na YOU Tube kanále The Jimmy Dore show s istotou tvrdil, že „Mr. Fico hovoril pravdu a mal svoj vlastný názor. Za toto chytil projektily“. Presnejšie, podľa trochu kovbojského slovníka, „olovo“.

Podľa neho slovenský premiér odmietol dodržiavať všeobecnú líniu ohľadne Ukrajiny, bol proti protiruským sankciám a trval na vyšetrovaní kovidovej vakcíny.

Nuž, takto, hoci trochu zúžene, to vidí a hodnotí žurnalista z USA a údajne nie je jediný, kto si myslí, že dokonca aj jeden z uvádzaných bodov stál niekomu za atentát.

Američan sa podľa dostupných zdrojov nezaoberal otázkou, či zločinný akt bol individuálnym činom alebo má závažnejšie a konkrétnejšie pozadie.

Že by nejaký nevýznamný spisovateľ a bývalý SBS strážca predajne z Levíc sa celkom sám zrazu pasoval do úlohy takpovediac globálneho riešiteľa citovaných problémov, keď si s nimi zatiaľ nevedia rady ani veľmoci ? Vrátane súčasného obyvateľa Bieleho domu ?

Neviem, či tomu uverí niekto hoci len na prahu dorasteneckého veku.

P. S. Ak nejaký anonym – komentátor, pod blogom, pochopil moje myšlienkové pochody tak nehorázne, že „Cintula je nevinný… a treba sa ospravedlniť Šimečkovej PS“, bez urážok, sme naozaj na začiatku predlhej cesty…

Otvorený list generálnemu riaditeľovi O2 alebo Hľadá sa právnik

07.07.2024

Vážený pán generálny riaditeľ spoločnosti O2 Slovakia, Einsteinova ul. 24, Bratislava, vzhľadom na márne pokusy domôcť sa spravodlivosti mimosúdnym spôsobom vyriešenia smutného prípadu poškodzovania zákazníka, dovoľte obrátiť sa na Vás touto formou. Ako vyplýva z listu od Vášho Centra služieb zákazníkom zo dňa 19. 03. 2024, Vaša spoločnosť dňa 12. 11. 2020 [...]

RTVS sa na to ešte „nepozrela“ alebo Opýtajte sa Dlugolinského

22.06.2024

Ak do dnešného dňa som prípadne pochyboval o nevyhnutnosti odchodu generálneho riaditeľa RTVS Machaja, už si nemyslím, že by mal zotrvať na tomto poste. Svoju nespôsobilosť, podľa mňa, nepreukázal len vo vlastnej televízii, ale aktuálne na počudovanie v inej, komerčnej, t. j. TA3. Prečo generálny súhlasil s účasťou v konkurenčnom médiu, keď lúsknutím prsta sa mohol [...]

Zhovadilosť zhovadilých alebo Prečo toľká zloba v mediálnom priestore

18.06.2024

Ak administrátor nedajbože vymaže tento príspevok s ohľadom na neslušný titulok, budem to pokladať za nepriamy súhlas s tým, voči čomu ako bloger vytrvalo už dlho bojujem. Totiž, že o blogeroch, aj keď sa spravidla nepodpisujú občianskym menom a priezviskom, sa dá vystopovať všetko až po čísla topánok, anonymní komentátori pod príspevkami majú neoprávnenú výsadu. [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 117
Celková čítanosť: 228912x
Priemerná čítanosť článkov: 1957x

Autor blogu

Kategórie