Založ si blog

Nápad za milión pre NR SR /2/ alebo Nerozmazávať, radšej sa modliť ?

Ak vo včerajšom príspevku som otvorene poukázal na nízku krčmovú úroveň niektorých poslancov NR SR /pardon, ospravedlňujem sa väčšine krčmárov a poslancov/, veru som netušil, že narazím na odpor aj vo svojom blízkom okolí.

Vraj, načo nosiť odpad z celej dediny do domácnosti, obrazne povedané, prečo verne a verejne publikovať najhorší slovník ústavného činiteľa, ktorým poslanec parlamentu naozaj je, aj keď to možno nevie.

Radšej sa treba modliť.

Možno majú pravdu uvedení názoroví oponenti a pripúšťam aj to, že keby administrátor vymazal celý príspevok, neprotestoval som. Asi platí teória tzv. milosrdnej lži, keď je lepšie, správnejšie a taktnejšie niečo zatajiť, resp. tváriť sa, že to nevidím a nepočujem. Len naozajstný primitív sa na ulici bude posmievať invalidovi, aj keď je pravda, že mu chýba noha. V tomto má hádam každý normálny človek jasno a z toho spravidla nevznikajú problémy, aj keď …

Či sa podobná analógia dá použiť aj na parlament, ktorý denno-denne rozhoduje o našich osudoch, prijíma zákony, môže zásadným spôsobom zmeniť život celej spoločnosti a každého jednotlivca, je veľmi diskutabilné. Z rokovania sa nevysielajú priame prenosy a nie každý má možnosť sústavne sledovať, čo sa tam deje. A kontrolovať, aby nevíťazila zloba a nenávisť.

Zamyslime sa trochu hypoteticky. Čo keby sa nejakým záhadným spôsobom stalo, že všetci poslanci by zrazu trpeli schizofréniou alebo iným ochorením. Samozrejme, Pán Boh s nami a zlé preč, nikoho sa nechcem dotknúť, veď preto zdôrazňujem tú hypotetičnosť. Napr. zrušili by ústavu a vrátili by nás do stredoveku. Aj s uzákonením upaľovania bosoriek. Nemá zmysel toto ďalej rozvíjať, každý chápe, o čo ide v mojich myšlienkových pochodoch.

Ak každému poslancovi platíme z našich daní okolo šesťtisíc mesačne, to rozhodne nie je pre pekné oči kohosi. Ani Cigánikovej, či Plavákovej. Je to zhodnotenie obrovskej zodpovednosti. A napr. aj záruka toho, že sa poslanec nedá kúpiť. Že, s prepáčením, „nezblbne“. Verbálne alebo činmi.

Ešte jeden hypotetický pohľad – predstavme si, že človek s najhorším žumpovým slovníkom a s besnotou v očiach by sa nejakým nedopatrením stal ešte vyšším ústavným činiteľom na stupienku delenia moci. Takým diktátorom. S dosahom na atómový kufrík. Kto by sa cítil bezpečne ?

A tak na záver. Minimálne pre pokoj v rodine sa ospravedlňujem za včerajšie verné publikovanie tých „špinavostí a papúľ“ , ktoré sa rinuli z úst ústavného činiteľa na iného ústavného činiteľa. Predsedajúcemu Dankovi som ponúkol iné riešenie, „ať se perou“, pravdaže, asi niet čitateľa, ktorý by okamžite neodhalil, že išlo o pokus o humor a satiru.

A jedným očkom som pozrel aj na hokej. Veru, bili sa. Aj keď rukavice ostali na rukách, hoci prilby padali. Údery do hláv zatiaľ neboli.

Že by aspoň nášmu Kanaďanovi na trénerskej lavičke preložili do angličtiny moje srdcervúce blogové výzvy, aby sa nenaplnili výskumy o doživotnom poškodení mozgu ? Teda hokejistov.

Pán Boh zaplať aspoň za to…

…a máme prezidenta alebo Kedy aj kardinála

15.06.2024

Pi príležitosti inaugurácie prezidenta Slovenskej republiky Petra Pellegriniho mnohým občanom prišla na um myšlienka, prečo tak dlho po voľbách bolo treba čakať na výmenu v prezidentskom paláci. Viacerí komentátori to vysvetlili a zdá sa, že to viactýždňové obdobie je naozaj opodstatnené. Bez potreby ísť do podrobného zdôvodňovania azda si stačí suvedomiť, že nejde [...]

Osobnosti európskeho formátu alebo Poďme bojovať, porážať ?

10.06.2024

Novinári to majú dnes ťažké. Sú, ako sa hovorí, chudáci s mašľou. Mali by písať a hovoriť pravdu a nič nezatajovať. Nie je to ľahké. Bez potrebnej istoty sú aj na pohľad pevne zakotvení matadori ako Dibáková, Dírer či Kovačič, lenže ani ostatní. Ak majú pracovný pomer. Ono sa už nechodí každý pondelok na jeden ústredný výbor, kde dostávali [...]

Smer uspel aj bez Fica a kampane alebo S Ficom ešte silnejší

10.06.2024

Ako sa dalo očakávať, po voľbách sa vyrojilo množstvo analytikov, najmä tých, ktorí sa už dlho pred voľbami jasne zaradili na jednu stranu vnútropolitického súboja. Tých druhých je menej, dominuje politológ Chmelár a zopár jednotlivcov na sociálnych sieťach. Aký je hlavný poznatok ? Smer SSD uspel aj bez premiéra a kampane, čo bolo ovplyvnené tragickou udalosťou v [...]

Benny Ganc

Izraelský premiér Netanjahu rozpúšťa vojnový kabinet

17.06.2024 10:58, aktualizované: 11:13

O rozpustení vojnového kabinetu informujú tiež izraelské médiá.

Emmanuel Macron,

Vo Francúzsku sa začala kampaň pred predčasnými parlamentnými voľbami

17.06.2024 10:48

Prvé kolo volieb sa bude konať 30. júna. Rozhodujúce druhé kolo je naplánované na 7. júla.

Tusk

Plánovanie atentátov a sabotáži v Poľsku: obžalovaní ruskí špióni zmizli

17.06.2024 10:30

Poľský súd vlani v decembri odsúdil 14 zo 16 cudzincov obžalovaných z účasti na príprave sabotážnych akcií na poľskom území.

Tropické teploty v Bratislave

Prichádzajú trópy. Vyberajte sandále a opaľovacie krémy. Úľava? V nedohľadne

17.06.2024 10:18

Hydrometeorologický ústav avizuje v tomto týždni na Slovensku výrazné oteplenie.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 215071x
Priemerná čítanosť článkov: 1903x

Autor blogu

Kategórie