Založ si blog

Je tá nevesta naozaj taká drahá alebo Do basy za severný polárny kruh

V tej našej politike slovenskej to občas býva parádne žartovné a inokedy strašidelne dramatické. Obrazovky televízorov nám to detailne približujú a učíme sa, ako správne rozoznať aj reč tela.

Medzi žartovné chvíle možno zaradiť okrem monológov poslanca od Matoviča, pardon Sulíka, totiž Krúpu, aj vytrvalé nahováranie predsedu KDH Majerského od predsedu SNS Danka, aby si konečne vyskúšal koaličný čepiec. Zhovievavý úsmev vysokého kádeháka naozaj pripomína zvádzanú dievčinu, ktorá vie svoje. Či pytačky budú pokračovať, uvidíme.

Azda len nedôjde k násiliu. Ono sa totiž niekedy preráta aj nádejná nevesta, keď zistí, že nie je až taká drahá. V prípade KDH stačí, aby si voliči cestou z kostola navzájom poklebetili a zvážili, či spojenectvo s mnohopohlavnými progresívcami naozaj stojí za to a či to nie je ťahanie čerta za chvost.

Ak si niekto myslí, že tie opačné dramatické momenty sú len v sfére politiky, mýli sa. Aj my skromní blogeri to spoznávame na vlastnej koži. Stačí napísať niečo, čo sa nezhoduje s predstavou anonymných debatujúcich, ktorých modly prehrali voľby, a bloger, povedzme Pravdy, sa dozvie, že „život s vami tvrdo zúčtuje, nebojte sa“.

Prečo ? Lebo, pokračuje ten dobrák, zrejme nie ste dobre platený tu u nás doma. Inak, toto dávam do pozornosti administrátora blogu. A pokračuje, mali by ste publikovať v ruskej Pravde, tí platia lepšie. „Nič vám nebude odpustené, lebo ste proruský tlčhuba“. A máte to od istého neistého „patologa“, /bŕr, to neznie nevinne/, ako na tácke.

Ten patolog /možno smelo odhalí svoju identitu, ak je chlap, aby sme si podebatovali pri vínku/, si nekládol servítky ani vtedy, keď som sa zamýšľal, prečo je Navaľnyj hrdina a prečo musel zomrieť generál Lučanský. To som si dal… Vraj som „zabrzdený vymývač slovenských mozgov“. To na jednej strane. Aby som však netrpel komplexami, o niekoľko riadkov nižšie v očiach toho patologa s krátkym oným „o“ ma pasuje už za „olympijského víťaza“. V disciplíne premývanie, či vymývanie mozgov.

Ruskí športovci to majú so závorou, pokiaľ ide o najväčší športový sviatok – a čo ja ? Mám to isté – za „blogerské žvásty v prospech neokomunistov na Slovensku i v Rusku“ v jeden deň mi niekto zaklope na dvere, zoberie ma do ťurmy /podľa slovníka ruského jazyka ide o basu/ za severný polárny kruh – a ďalej si to mám domyslieť. Aby nedošlo k omylu, nie Paríž, ale tuším Magadan, či ako sa to tam volá.

A na záver – kto má dosah na anonymných idiotov, ktorí vyliezajú z dier, keď im nič nehrozí ? Iná debatujúca pod blogom s označením „popelka“ múdro konštatuje, že dôchodcovia, rodičia a starí rodičia, zle vychovali takýchto potomkov, keď neargumentujú faktami, ale tárajú.

Blogerov možno vychovávať, lebo stačí, aby ich „žvásty“ nikto nečítal. Ak nie sú vyslovene grafomanmi, prestane ich to baviť.

Ale čo so zakomplexovanými, zakuklenými debatujúcimi, ktorí len čakajú na to, aby sa na niekom mohli sprosto vyvŕšiť ?

…a máme prezidenta alebo Kedy aj kardinála

15.06.2024

Pi príležitosti inaugurácie prezidenta Slovenskej republiky Petra Pellegriniho mnohým občanom prišla na um myšlienka, prečo tak dlho po voľbách bolo treba čakať na výmenu v prezidentskom paláci. Viacerí komentátori to vysvetlili a zdá sa, že to viactýždňové obdobie je naozaj opodstatnené. Bez potreby ísť do podrobného zdôvodňovania azda si stačí suvedomiť, že nejde [...]

Osobnosti európskeho formátu alebo Poďme bojovať, porážať ?

10.06.2024

Novinári to majú dnes ťažké. Sú, ako sa hovorí, chudáci s mašľou. Mali by písať a hovoriť pravdu a nič nezatajovať. Nie je to ľahké. Bez potrebnej istoty sú aj na pohľad pevne zakotvení matadori ako Dibáková, Dírer či Kovačič, lenže ani ostatní. Ak majú pracovný pomer. Ono sa už nechodí každý pondelok na jeden ústredný výbor, kde dostávali [...]

Smer uspel aj bez Fica a kampane alebo S Ficom ešte silnejší

10.06.2024

Ako sa dalo očakávať, po voľbách sa vyrojilo množstvo analytikov, najmä tých, ktorí sa už dlho pred voľbami jasne zaradili na jednu stranu vnútropolitického súboja. Tých druhých je menej, dominuje politológ Chmelár a zopár jednotlivcov na sociálnych sieťach. Aký je hlavný poznatok ? Smer SSD uspel aj bez premiéra a kampane, čo bolo ovplyvnené tragickou udalosťou v [...]

Generálna prokuratúra

V minulom roku narástol počet obžalovaných mladistvých aj mladistvých recidivistov

17.06.2024 11:37

Po ôsmich rokoch vyznačujúcich sa trendom poklesu trestných stíhaní mladistvých v roku 2023 generálna prokuratúra zaznamenala jej nárast o 4 percentá.

grécko, Mosley

V Grécku našli ďalšieho mŕtveho turistu, po troch nezvestných pátrajú

17.06.2024 11:37

Je to najnovší prípad z ostatnej série zmiznutí a úmrtí turistov na gréckych ostrovoch. Niektorí, ak nie všetci, sa vydali na turistiku v horúčavách.

Ruský tank, vojna na Ukrajine, Belgorodská oblasť

Pritvrdíme, krviprelievanie bude pokračovať, ak Západ neprijme Putinove podmienky, hrozí šéf ruskej tajnej služby

17.06.2024 11:35

Je absurdné, aby sa Putin, ktorý naplánoval, pripravil a uskutočnil najväčšiu ozbrojenú agresiu od druhej svetovej vojny, prezentoval ako mierotvorca, oznámila Ukrajina.

Benny Ganc

Izraelský premiér Netanjahu rozpúšťa vojnový kabinet

17.06.2024 10:58, aktualizované: 11:13

O rozpustení vojnového kabinetu informujú tiež izraelské médiá.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 215076x
Priemerná čítanosť článkov: 1903x

Autor blogu

Kategórie