Založ si blog

Je tá nevesta naozaj taká drahá alebo Do basy za severný polárny kruh

V tej našej politike slovenskej to občas býva parádne žartovné a inokedy strašidelne dramatické. Obrazovky televízorov nám to detailne približujú a učíme sa, ako správne rozoznať aj reč tela.

Medzi žartovné chvíle možno zaradiť okrem monológov poslanca od Matoviča, pardon Sulíka, totiž Krúpu, aj vytrvalé nahováranie predsedu KDH Majerského od predsedu SNS Danka, aby si konečne vyskúšal koaličný čepiec. Zhovievavý úsmev vysokého kádeháka naozaj pripomína zvádzanú dievčinu, ktorá vie svoje. Či pytačky budú pokračovať, uvidíme.

Azda len nedôjde k násiliu. Ono sa totiž niekedy preráta aj nádejná nevesta, keď zistí, že nie je až taká drahá. V prípade KDH stačí, aby si voliči cestou z kostola navzájom poklebetili a zvážili, či spojenectvo s mnohopohlavnými progresívcami naozaj stojí za to a či to nie je ťahanie čerta za chvost.

Ak si niekto myslí, že tie opačné dramatické momenty sú len v sfére politiky, mýli sa. Aj my skromní blogeri to spoznávame na vlastnej koži. Stačí napísať niečo, čo sa nezhoduje s predstavou anonymných debatujúcich, ktorých modly prehrali voľby, a bloger, povedzme Pravdy, sa dozvie, že „život s vami tvrdo zúčtuje, nebojte sa“.

Prečo ? Lebo, pokračuje ten dobrák, zrejme nie ste dobre platený tu u nás doma. Inak, toto dávam do pozornosti administrátora blogu. A pokračuje, mali by ste publikovať v ruskej Pravde, tí platia lepšie. „Nič vám nebude odpustené, lebo ste proruský tlčhuba“. A máte to od istého neistého „patologa“, /bŕr, to neznie nevinne/, ako na tácke.

Ten patolog /možno smelo odhalí svoju identitu, ak je chlap, aby sme si podebatovali pri vínku/, si nekládol servítky ani vtedy, keď som sa zamýšľal, prečo je Navaľnyj hrdina a prečo musel zomrieť generál Lučanský. To som si dal… Vraj som „zabrzdený vymývač slovenských mozgov“. To na jednej strane. Aby som však netrpel komplexami, o niekoľko riadkov nižšie v očiach toho patologa s krátkym oným „o“ ma pasuje už za „olympijského víťaza“. V disciplíne premývanie, či vymývanie mozgov.

Ruskí športovci to majú so závorou, pokiaľ ide o najväčší športový sviatok – a čo ja ? Mám to isté – za „blogerské žvásty v prospech neokomunistov na Slovensku i v Rusku“ v jeden deň mi niekto zaklope na dvere, zoberie ma do ťurmy /podľa slovníka ruského jazyka ide o basu/ za severný polárny kruh – a ďalej si to mám domyslieť. Aby nedošlo k omylu, nie Paríž, ale tuším Magadan, či ako sa to tam volá.

A na záver – kto má dosah na anonymných idiotov, ktorí vyliezajú z dier, keď im nič nehrozí ? Iná debatujúca pod blogom s označením „popelka“ múdro konštatuje, že dôchodcovia, rodičia a starí rodičia, zle vychovali takýchto potomkov, keď neargumentujú faktami, ale tárajú.

Blogerov možno vychovávať, lebo stačí, aby ich „žvásty“ nikto nečítal. Ak nie sú vyslovene grafomanmi, prestane ich to baviť.

Ale čo so zakomplexovanými, zakuklenými debatujúcimi, ktorí len čakajú na to, aby sa na niekom mohli sprosto vyvŕšiť ?

RTVS sa na to ešte „nepozrela“ alebo Opýtajte sa Dlugolinského

22.06.2024

Ak do dnešného dňa som prípadne pochyboval o nevyhnutnosti odchodu generálneho riaditeľa RTVS Machaja, už si nemyslím, že by mal zotrvať na tomto poste. Svoju nespôsobilosť, podľa mňa, nepreukázal len vo vlastnej televízii, ale aktuálne na počudovanie v inej, komerčnej, t. j. TA3. Prečo generálny súhlasil s účasťou v konkurenčnom médiu, keď lúsknutím prsta sa mohol [...]

Zhovadilosť zhovadilých alebo Prečo toľká zloba v mediálnom priestore

18.06.2024

Ak administrátor nedajbože vymaže tento príspevok s ohľadom na neslušný titulok, budem to pokladať za nepriamy súhlas s tým, voči čomu ako bloger vytrvalo už dlho bojujem. Totiž, že o blogeroch, aj keď sa spravidla nepodpisujú občianskym menom a priezviskom, sa dá vystopovať všetko až po čísla topánok, anonymní komentátori pod príspevkami majú neoprávnenú výsadu. [...]

Prezident Pellegrini prišiel, videl – a zvíťazili sme !

17.06.2024

Kam to dnes pricestoval náš nový prezident Pellegrini ? Do Bruselu a teda do Belgicka ? Reprezentovať Slovensko pri rokovaniach o najdôležitejších funkciách v inštitúciách Európskej únie ? Je to tak a aj keď únia by mala fungovať na princípoch rovnosti, nik nepochybuje o tom, že tá rovnosť je iba platonická, napr. keď my máme pätnásť poslancov a iní aj mnohonásobne [...]

Rusko, Kremeľ, Moskva

Ruský poslanec navrhuje verejne bičovať 'neposlušných' Rusov na Červenom námestí

26.06.2024 11:43

Tí, ktorí činia pokánie, by sa mali verejne ospravedlniť a verejne dostať 20 rán bičom na Červenom námestí, povedal.

Maroš Šefčovič

Kandidátom SR na člena Európskej komisie je Šefčovič, rozhodla vláda

26.06.2024 11:39

Ide o funkčné obdobie medzi rokmi 2024 až 2029.

Kolebežka / Polícia /

Muž v obci Láb spadol z elektrickej kolobežky, zraneniam podľahol

26.06.2024 11:25

Policajti vyzvali vodičov kolobežiek na zodpovednosť a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.

Pavel Zítko

Súd uvalil väzbu na známeho českého konšpirátora Zítka, Praha na neho vydala zatykač

26.06.2024 11:20

Pavla Zítka polícia zadržala na Slovensku v pondelok na základe českého zatykača.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 116
Celková čítanosť: 222479x
Priemerná čítanosť článkov: 1918x

Autor blogu

Kategórie