Založ si blog

Frontálny útok proti vláde alebo Dokedy len korektné politické rukavičky ?

Denník N sa pred niekoľkými dňami pochválil, že komerčný zisk mu vzrástol na 1, 2 milióna a počet predplatiteľov na vyše 70 tisíc. Gratulujem, kolegovia. Číta vás pravidelne, spolu s náhodnými kupujúcimi denníka, určite viac ako jedno percento obyvateľov Slovenska.

Škoda, že len takáto mizivá vzorka občanov SR sa dozvedela, ako zatočiť, tak po gottwaldovsky, s našou vládou. Keby vás odoberalo aspoň 90 percent abonentov, zrušili by sme vlastne všetky voľby a takto múdro ušetrené desiatky miliónov by išli k vám, do Košíc.

Totiž, Týždňový newsfilter z predvčerajška s podtitulkami Vládny prevrat proti demokracii, Vládny prevrat proti spravodlivosti a morálke a Vládny prevrat proti vede, nedá spávať slušnému človeku. Ak to pozorne číta, to znamená informáciu o troch druhoch prevratov v štáte, mravce lezú po chrbtici. Dakde stačí jeden prevrat a krv sa valí ulicami, tí, ktorí vyhrajú, dajú postrieľať tých zlých a ak vyhrajú tí druhí, tiež sa bránia podobne. Tí prví strieľajú teroristov, tí druhí tiež nevyberajú prostriedky.

Bŕŕ, Pán Boh s nami a zlé preč. Ibaže, aj u nás zatiaľ platí nejaký Trestný zákon, aj keď prezidentka tiež nespala, kým podpísala a vzápätí sa sama proti sebe vzbúrila a nesúhlasila so svojím podpisom. Takže, ten platný Trestný zákon hovorí o nebezpečenstve naplnenia skutkovej podstaty úkladov proti republike. Tuším § 312 platného zákona 300/2005 /Trestný zákon/. Podľa mňa Denník N zatiaľ ešte nezašiel tak ďaleko, lebo k tomu, aby hrozilo desať rokov alebo až doživotný trest, treba násilie alebo hrozbu násilia na zmenu ústavného zriadenia… A demontáž republiky, to je spojené so zmenou ústavného zriadenia, či nie ?

Nepreháňaj, povedal by istý priateľ, prokurátor, ktorý vždy upozorňuje na to, že s paragrafmi treba opatrne, aby sa neobrátili proti niekomu. Lenže, v tom spomínanom newsfiltri odvážnych „nkárov“ sa píše, citujem, že „koalícia Roberta Fica, Petra Pellegriniho a Andreja Danka ďalší týždeň pokračovala v demontáži republiky“.

A Boha jeho, hovorí si našinec. /Za toho Boha budem kĺačať v kúte, hotuje sa manzelka/. Možno 99 percent národa o tom ešte nevie, nevedelo to ani niečo vyše jedného percenta abonentov novín + nejakí priaznivci, ale už vedia. Vďaka pozorným redaktorom Denníka N. A znova je tu jedno čertovo kopýtko – ak nemenovaní, ale ľahko identifikovateľní redaktori denníka to vedeli a vedia a upozornili svojich tuším 70 tisíc čitateľov, že nám niekto znova, furt a usilovne demontuje republiku, inými slovami ide zmeniť ústavné zriadenie, zatiaľ bez násilia alebo hrozby, ale čo keď ?

Nemali redaktori aspoň počas obednej prestávky zabehnúť na najbližšiu NAKA a oznámiť podozrenie z trestného činu, ba až zločinu ? Nemali sa poradiť s „nezbabelým“ šéfredaktorom ? Nemali takto povinne zachraňovať republiku ? Totiž, páchateľom je aj ten, kto trestný čin a zločin neoznámi. A, samozrejme, bez táranín, ale s podloženými dôkazmi. Aby nešlo o trestný čin ohovárania.

Už len krátky dovetok – v tom nešťastnom newsfiltri sa starostlivo upozorňuje, že Slovensko ide rovno do stredoveku. Ale to hádam nie, veď vtedy sa upaľovali bosorky, aj takí ctihodní občania a vedci ako Giordano Bruno, keď mali iný názor.

A u nás ? Väčšina ľudí sa čuduje, že vláda používa iba a výlučne len korektné politické rukavičky, aj v televíznych a rozhlasových debatách, až je neuveriteľné, že sa dáva neprimerane veľký priestor aj ľahko predajným hochštaplerom a hochštamplerkám s mikrofónom a perom v ruke.

Keď sa však podniká zjavne frontálny a bezohľadný útok proti vláde ustanovenej z legálnych demokratických volieb, je na zamyslenie, či toto je správna cesta, čoho to je prejavom niekedy až nepochopiteľná benevolencia.

Aby nebolo neskoro…

RTVS sa na to ešte „nepozrela“ alebo Opýtajte sa Dlugolinského

22.06.2024

Ak do dnešného dňa som prípadne pochyboval o nevyhnutnosti odchodu generálneho riaditeľa RTVS Machaja, už si nemyslím, že by mal zotrvať na tomto poste. Svoju nespôsobilosť, podľa mňa, nepreukázal len vo vlastnej televízii, ale aktuálne na počudovanie v inej, komerčnej, t. j. TA3. Prečo generálny súhlasil s účasťou v konkurenčnom médiu, keď lúsknutím prsta sa mohol [...]

Zhovadilosť zhovadilých alebo Prečo toľká zloba v mediálnom priestore

18.06.2024

Ak administrátor nedajbože vymaže tento príspevok s ohľadom na neslušný titulok, budem to pokladať za nepriamy súhlas s tým, voči čomu ako bloger vytrvalo už dlho bojujem. Totiž, že o blogeroch, aj keď sa spravidla nepodpisujú občianskym menom a priezviskom, sa dá vystopovať všetko až po čísla topánok, anonymní komentátori pod príspevkami majú neoprávnenú výsadu. [...]

Prezident Pellegrini prišiel, videl – a zvíťazili sme !

17.06.2024

Kam to dnes pricestoval náš nový prezident Pellegrini ? Do Bruselu a teda do Belgicka ? Reprezentovať Slovensko pri rokovaniach o najdôležitejších funkciách v inštitúciách Európskej únie ? Je to tak a aj keď únia by mala fungovať na princípoch rovnosti, nik nepochybuje o tom, že tá rovnosť je iba platonická, napr. keď my máme pätnásť poslancov a iní aj mnohonásobne [...]

von der Leyen, Kallas, Costa

Členské štáty rozdelili v únii moc. Kto ju získal?

27.06.2024 23:31, aktualizované: 28.06.2024 00:38

Zástupcovia členských krajín Európskej únie sa na summite v Bruseli dohodli na rozdelení hlavných pozícií v rámci EÚ inštitúcií.

Ivan Korčok, prezidentské voľby, Mária Kolíková

Poslanci odvolali šéfov výborov Šipoša a Kolíkovú

27.06.2024 19:02

Návrhy na odvolanie podali koaliční poslanci. Oba návrhy podporilo 76 zo 79 hlasujúcich poslancov.

tibor gašpar

Novým podpredsedom Národnej rady SR bude Tibor Gašpar

27.06.2024 18:58

Post sa uvoľnil po odchode poslanca Blahu, ktorý sa funkcie vzdal po zvolení do Európskeho parlamentu.

internát, areál, Zobor

Dažďová smršť zatopila centrum mesta aj nemocnicu. Výťahy nefungovali, pacientov vynášali na poschodia ručne

27.06.2024 18:05

Mesto pod Zoborom ráta škody na státisíce eur. Novozámockú nemocnicu museli zatvoriť, operácie tam „stopli“. Hrozil jej dokonca energetický blackout.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 116
Celková čítanosť: 222762x
Priemerná čítanosť článkov: 1920x

Autor blogu

Kategórie