Založ si blog

Aj Šutaj, aj Eštok…alebo Páchatelia, prosím vás

Prvá časť titulku je pokusom o žart, verme, že pán minister vnútra sa neurazí. Reakcia na jeho dnešnú štvrtkovú tlačovku sa týka schvaľovania trestného činu. Skutková podstata je jasná. Naplnená je vtedy, keď niekto verejne schvaľuje trestný skutok… potresce sa odňatím slobody až na jeden rok.

Minister vnútra Šutaj Eštok predostrel verejnosti dva skutky, pričom v prvom prípade hovoril o obvinenom páchateľovi a v druhom o akomsi humoristovi, ktorý hecoval divákov, že si nevieme trafiť premiéra. Zabralo to, hurónsky smiech bol odpoveďou.

Každý občan tohto štátu môže na ministrovo expozé reagovať po svojom. Autor týchto riadkov je zhrozený, že sú medzi nami ľudia, ktorí sa smejú vtedy, kedy je veľa dôvodov na plač. Tých neprevychová prevencia a ani reálna hrozba represie. Čo by sa tak muselo stať, aby sa spamätali a boli aspoň ticho ?

O inom chcem. Ak mám ako občan vyjadriť bezprostredný názor na tlačovku šéfa rezortu vnútra, prvé mi prichádza na um konštatovanie, že ten Šutaj Eštok je asi dobrý človek. Ani slovkom sa nevyhrážal páchateľom, viackrát zopakoval prosbu, aby pozitívne reagovali na výzvu na zmier, čo platí najmä u politikov a následne celej verejnosti.

Nemal by byť minister vnútra ráznejší ? Prosím vás, vážený páchateľ, nepáchajte trestné činy a zločiny. Vyzeralo to ako úprimný apel. Lenže, už to niekde a niekedy pomohlo ? Keby toto a takto opakovali každý deň duchovní pastieri v príhovoroch svojim ovečkám, učitelia svojim žiakom, rodičia svojim deťom, manželia manželkám a opačne, to by asi bolo ono.

Avšak minister vnútra, ktorý má pod sebou početnú represívnu armádu, by si mal dať pozor, aby to nevyznelo ako slabosť. Nič v zlom, pán Šutaj Eštok, možno máte pravdu vy a môj obyčajný občiansky názor určite nie je smerodajný.

Ide len o to, že téma schvaľovania trestného činu, v tomto prípade atentátu na premiéra, je len časťou oveľa širšieho problému, vzhľadom na stav spoločnosti. Otázka znie, dokedy sa ostane iba pri výzvach a prosbách. Keď sa to nedajbože zvrhne na čosi ešte horšie, môže byť neskoro.

Ja som doktor, kto je viac alebo Všetci utekajme…

27.09.2024

Už dávno som s takou nechuťou nepristupoval k napísaniu príspevku ako teraz. Venovať sa lekárom a ich platom vo chvíli, keď máte matku v nemocnici, asi nie je prezieravé. A keď to navyše možno vyznie ako „útok“ na mužov a ženy v bielych plášťoch, asi len ťažko sa to bude doma vysvetľovať. Iba podotýkam, že doktorom a najmä sestričkám nič nezávidím. [...]

Kto si to myslí okrem Plavákovej alebo Huliak sa nebojí ani medveďov

26.09.2024

Nech nasledujúce riadky nik z poslancov veľaváženej Národnej rady SR nevzťahuje na seba. Avšak ak niekto porovnáva zákonodarné procesy u nás s nacistickými Norimberskými zákonmi priamo alebo len marginálne, taký poslanec si kráľovský plat nezaslúži. Mám tentoraz na zreteli poslankyňu NR SR za Progresívne Slovensko Luciu Plavákovú. Nešlo len o toto vyjadrenie. Pozorne a [...]

Ako zefektívniť Svätoplukove prúty alebo Nájdu sa aspoň traja múdri „synovia“ ?

24.09.2024

Dosť pochybujem, že súčasná mladá generácia so slúchadlami na ušiach, mobilmi a perspektívou umelej inteligencie vôbec vie alebo aspoň čosi tuší o Svätoplukovi a jeho povestných prútoch. Podľa povesti staručký kráľ z čias Veľkej Moravy mal troch synov a názorne ich poučil, kedy budú neporaziteľní. Zväzok prútov nepolámali, po jednom to išlo hravo. Tí synovia sa [...]

Viktor Orbán

Európska komisia žaluje Maďarsko pre zákon o ochrane národnej suverenity

03.10.2024 13:11, aktualizované: 13:57

Vládna strana Fidesz tvrdí, že zákon je potrebný na ochranu pred politickými zásahmi zo zahraničia.

nepouzivat

VIDEO: Polícia žiada o pomoc. Agresor vo vlaku ohrozoval mladých, dali mu peniaze i mobily

03.10.2024 13:05

K incidentu došlo ešte 17. júla okolo 20.05 h pri Železničnej stanici Senec počas cesty vlakom do Bratislavy.

fico, šutaj, danko

Fico: V roku 2020 sme verejné financie odovzdávali vo vynikajúcom stave. Danko vidí balíček ako investíciu

03.10.2024 12:50, aktualizované: 14:05

Premiér avizuje, že pred schvaľovaním štátneho rozpočtu čakajú koalíciu dve veľké témy: ceny energií a financovanie samospráv.

drogy, kokaín, hašiš

Začal sa proces s drogovou zločineckou skupinou. Vo veľkom dovážala kokaín a hašiš

03.10.2024 12:38

Z ôsmich obvinených osôb bola jedna príslušníkom Finančnej správy SR.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 146
Celková čítanosť: 286805x
Priemerná čítanosť článkov: 1964x

Autor blogu

Kategórie