Založ si blog

Aj ja mám občianske združenie alebo Hra s falošnými kartami

Je to mrzuté, že už tretí raz sa venujem tej istej téme a verím, že naposledy, aj keď sa dá predpokladať, že na našej politickej aréne to bude ešte veselé. Otázka znie – rodina Šimečkovcov, ktorú predseda vlády a Smeru SD Robert Fico na tlačovke spájal so státisícovými sumami od štátu, čo sa pohybuje okolo milióna eur, sa dopustila protizákonného konania alebo rozprávkové peniaze pribudli podľa pravidiel ?

Otázku možno doplniť aj replikou najmladšieho Šimečku, ktorý sa vzápätí vyjadril, že údajne aj manželka premiéra dostala kedysi dotáciu okolo 270 tisíc eur /v roku 2007, keď euro u nás ešte nebolo…/ a tak keď má on odstúpiť z funkcie podpredsedu parlamentu, nech tak učiní aj Robert Fico. A so všetkými dôsledkami opustí premiérsky post.

Najprv o tej zákonnosti, či protiprávnom konaní. Ani v jednom z týchto prípadov, keď sa prideľovali státisíce, zrejme nedošlo k porušeniu zákona. Netvrdil to ani Fico, ani Šimečka. Inak by už dávnejšie museli konať orgány činné v trestnom konaní.

Zjavne teda ide o niečo celkom iné. Možno väčšine národa je to jasné, ale stále sa nájdu mnohí, podľa ktorých to všetko je zlodejstvo a hotovo. A opačne.

Pred pár dňami som si pozrel starší český film Hra bez pravidiel. Je poučný aj pre dnešok. Je totiž isté, že aj v tomto našom aktuálnom prípade, ktorý dokonca podľa saskárov hrozí deštrukciou parlamentu, sa hrá s falošnými kartami.

Ani ja, podobne ako prezident, sa nechcem dať vtiahnuť do politických šarvátok na vnútropolitickej scéne. O mňa však nejde, preto slobodne môžem vysloviť názor, že zatiaľ to je Michal Šimečka, ktorý vynáša falošnú kartu a je to očividné. Ak odstúpi Fico, odstúpim aj ja… Stavať funkciu podpredsedu parlamentu na úroveň predsedu vlády je na úrovni pubertálneho myslenia.

A ďalej, Fico na tlačovke aj nespochybniteľnou grafikou uvádzal v spojitosti s veľkými peniazmi najmenej tri mená rodiny Šimečkovcov, Šimečka iba Ficovu manželku Svetlanu. Ak v prípade manželky premiéra má ísť o necelých 300 tisíc eur, čo nemusí byť celkom pravda, podotýkam, že zrejme legálne získaných peňazí, pre justicnú akadémiu, v prípade rodiny najmladšieho Michala, vrátaneho jeho partnerky, v tom lieta najmenej trikrát toľko peňazí.

Ak v parlamente budú podpredsedu Šimečku odvolávať, čo sa zdá byť hotovou vecou, Michal sa nevyhne odpovedi, či aj pri dotácii vraj pre Svetlanu, sa zvolávali protestné mítingy na odvolanie Fica alebo niektorých ministrov. A v tom asi bude pes zakopaný. Fico si myslí – a má to logiku – že ministerka Šimkovičová má padnúť, lebo zavrela kohútik pre státisícové benefity. Dalo by sa to vysvetľovať aj zložitejšie, ale stačí takto jednoducho.

Ak šéf SAS sa vyhráža, že keď nebude Šimečka na podpredsedníckej stoličke, opozícia sa zjednotí a opustí všetky orgány v parlamente, nie je to múdre. Druhým krokom by už mohlo byť len vzdanie sa poslaneckých mandátov… Že by toto bolo riešenie ? Aj s ohľadom na to, ako dlho a kontraproduktívne sa čakalo na posledné predčasné voľby. A preferencie…

Toto naša spoločnosť veru nepotrebuje. Ak si niekto myslí opak, asi spadol z jahody.

P.S. Akýsi hlupák alebo intrigán opakovane reaguje na moje blogy, že vraj som bol vo volebných komisiách Smeru. Ani raz, ale takúto trápnu podporu od klamára ani Šimecka nepotrebuje.

Aby hlúposť opäť nenadnášala alebo Už nie holubička, ale holubník

14.09.2024

Chcem sa zmieniť o Sobotných dialógoch vysielaných verejnoprávnym rozhlasom. Redaktor Baránek si pozval ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka a oproti nemu sedel podpredseda parlamentu Michal Šimečka. V blogu nikdy nemám problém sa kriticky vyjadriť bez výnimky ku každému. Svojho času som napr. uverejnil nie celkom lichotivý príspevok s titulkom Keď Šutaj nevie, čo chce [...]

Veronika, preboha, hamujte alebo Keby hlúposť nadnášala

09.09.2024

Hneď na úvod sa patrí naliať čistého vína. Ten titulok sa v prvej časti naozaj týka šéfky aktivitami mohutnej strany Za ľudí a poslankyne NR SR Veroniky Remišovej. Druhá časť rozhodne nie je adresná a len Pánboh vie, prečo pri písaní týchto riadkov prišiel na um geniálny Dietl, keď vložil Kopeckému do úst známu a dosahom všeobjímajúcu myšlienku. O hlúposti a [...]

Mali sme Gudiaka aj Šurana alebo Ešteže máme /dobrého/ prezidenta

08.09.2024

Po ére Jančkárovej a Makaru v nasledovanejšej politickej debatnej relácii O minút 12 sa s napätím čakalo, ako modifikovaná SRTV sa vysporiada s obsadením kresla moderátora. Hneď po prázdninách sa na obrazovke objavil redaktor Gudiak, lenže ohlasy divákov upozorňovali na markizácku minulosť a aj na jeho výkon sa zniesla spŕška kritiky. Túto poslednú nedeľu už Gudiaka [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 137
Celková čítanosť: 265587x
Priemerná čítanosť článkov: 1939x

Autor blogu

Kategórie