Založ si blog

Miro, Craig a /ne/politika alebo Taktizovanie a vypočítavosť

Možno fenomén hokej pokladať za náš národný poklad ? Asi hej, keď dvíha národ zo stoličiek. Veľa toho v tom športe už nemáme. Viď olympiádu. Inak, Sagan už zrejme definitívne zosadol z bicykla a ktovie, ako to je s Vlhovou po nepríjemnom zranení. Preto oprávnene mimoriadnu pozornosť pritiahla dnešná tlačovka so šéfom slovenského hokeja Miroslavom Šatanom a trénerom reprezentácie Craigom Ramsayom.

Išlo záverečnú nomináciu hráčov pred významným turnajom, ktorý rozhodne o tom, či najbližšia zimná olympiáda bude, v horšom prípade, prípadne aj bez nás. Pri futbale alebo hokeji sme všetci odborníci a určite by sme to vedeli lepšie ako Miro s kanadským kamošom Craigom…

To všetko sa ukáže najmä s ohľadom na to, či budeme alebo nebudeme úspešní. Už teraz nejedného fanúšika určite zarazilo, že sa obídeme asi bez najväčšieho magnetu Slafkovského, či Cehlárika a možno aj ďalších. Pribudli hokejisti z ruskej KHL, čo bol oheň na streche a aj bude, ak vraj časť divákov bude pískať a bučať. Lebo tí nešťastníci nedávajú góly a nezarábajú v Amerike a Kanade, ale predstavte si tú hrôzu, v Rusku.

Miro Šatan bol určite skvelý hráč a svoje úspechy dosahoval aj preto, že vedel byť na ľade agresívny. Aj na tlačovke bol. Zmasíroval viacerých novinárov, ktorí kládli nepríjemné otázky. Ostro sa ohradil voči len náznakom, že by mohlo ísť o politiku.

Lenže, Miro celý život mal v ruke hokejku a na mysli puk. Zdá sa, že nestihol nazrieť do Wikipédie, ako sa tam definuje politika. Okrem iného aj ako taktizovanie a vypočítavosť. To taktizovanie neprekáža, bez toho sa hokej nedá hrať. Ale vypočítavosť ? To už je malér, pri všetkej úcte k hokejovým pánom.

Čo iné ako vypočítavosť je, keď hokejové kluby, ktoré sa mali podieľať na rozhodovaní o účasti hráčov z KHL, nielenže taja ako hlasovali, ale usilovne „zatĺkajú“ aj to, či pri hlasovaní boli alebo neboli, pomaly aj to, že vôbec existujú ? No paráda.

A ešte niečo. Ak si divák pri obrazovke myslel, že prioritou tlačovky o nominácii je práve oznámenie o nominácii, chyba lávky. Najprv bol slávnostný podpis zmluvy o ďalšom pôsobení Craiga pri kormidle. No veď v poriadku. Lenže, čo za to ? Nič v zlom, ale na internete sa dá dohľadať, koľko platili Ramsayho ako hráča a aj ako trénera. V Kanade i Amerike. Súkromné kluby, ktoré sa mohli oháňať nejakým obchodným tajomstvom.

A tu sa to prečo tají ? Má ísť nebodaj o čosi pokútne alebo o to, aby sa o Craigovom určite super kráľovskom príjme nedozvedela trénerova manželka ? Alebo je za tým iná vypočítavosť ?

A znova sme pri politike…

Aby hlúposť opäť nenadnášala alebo Už nie holubička, ale holubník

14.09.2024

Chcem sa zmieniť o Sobotných dialógoch vysielaných verejnoprávnym rozhlasom. Redaktor Baránek si pozval ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka a oproti nemu sedel podpredseda parlamentu Michal Šimečka. V blogu nikdy nemám problém sa kriticky vyjadriť bez výnimky ku každému. Svojho času som napr. uverejnil nie celkom lichotivý príspevok s titulkom Keď Šutaj nevie, čo chce [...]

Veronika, preboha, hamujte alebo Keby hlúposť nadnášala

09.09.2024

Hneď na úvod sa patrí naliať čistého vína. Ten titulok sa v prvej časti naozaj týka šéfky aktivitami mohutnej strany Za ľudí a poslankyne NR SR Veroniky Remišovej. Druhá časť rozhodne nie je adresná a len Pánboh vie, prečo pri písaní týchto riadkov prišiel na um geniálny Dietl, keď vložil Kopeckému do úst známu a dosahom všeobjímajúcu myšlienku. O hlúposti a [...]

Mali sme Gudiaka aj Šurana alebo Ešteže máme /dobrého/ prezidenta

08.09.2024

Po ére Jančkárovej a Makaru v nasledovanejšej politickej debatnej relácii O minút 12 sa s napätím čakalo, ako modifikovaná SRTV sa vysporiada s obsadením kresla moderátora. Hneď po prázdninách sa na obrazovke objavil redaktor Gudiak, lenže ohlasy divákov upozorňovali na markizácku minulosť a aj na jeho výkon sa zniesla spŕška kritiky. Túto poslednú nedeľu už Gudiaka [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 137
Celková čítanosť: 265620x
Priemerná čítanosť článkov: 1939x

Autor blogu

Kategórie