Založ si blog

Král nebodaj v keli ? alebo Radšej Attila a Karlos /v klietke/

Presne pred týždňom som sa stavil s priateľom o kilo banánov tvrdením, že zjavne populárna relácia na TA3 s názvom Král na ťahu už dlho nevydrží v tejto podobe. Priateľ argumentoval, že veď má dobrú úroveň a ľudí zaujíma, najmä šikovný moderátor robí všetko, aby nenadŕžal žiadnej strane politického spektra.

A tu zrazu bác. Po tej poslednej časti včera v utorok večer sa diváci v štúdiu i pred televíznymi obrazovkami dozvedeli nemilú zvesť, že politika a politici majú utrum. Nahradia ich nepochybne príťažliví hostia, akí nebývajú často v štúdiu, ale radšej sú v klietke.

NIč v zlom a nech mi každý prepáči hrubú nevedomosť, ale pozvaní súperi Attila a Karlos vraj produkujú bitku práve v tej spomínanej klietke. Ak je to tak, Slovensko je znova na špici vynaliezavosti, lebo určite nič tak nevzrušuje národ, ako inovácia televíznej publicistiky v uvedenom modifikovanom formáte.

Mal by som sa tešiť vo veci výhry kila banánov, ale čosi mi vŕta v hlave. Sledujúc všetky diely Krála na ťahu sa dalo ľahko vypozorovať, že hodnotenie účastníkov divákmi TA3 vždy vyhral vládny politik. A s prevahou, lebo mal viac hlasov ako dvaja opozičníci dohromady. Žeby naozaj toto bol dôvod, že Královi sa to prestalo páčiť a rozhodol sa s tým praštiť ? Prestať nevdojak so zvyšovaním popularity a sympatií k politikom vládneho tábora ?

Alebo Královi niekto „zhora“, myslím z televízneho prostredia povedal, že dosť, za toto ťa neplatíme ? To druhé je viac logické, lebo moderátor nemôže za to, že koalícia zjavne má oveľa viac šikovnejších, múdrejších, argumentačne zdatnejších reprezentantov.

Ak by to mala byť nebodaj labutia pieseň Krála na ťahu, neodpustím si aspoň vyjadriť zlosť na zástupcov KDH v ostatnej relácii. Pani neopozeraná poslankyňa Holečková, ak vyjadrujete obavy, že o 10 až 15 rokov nebude na dôchodky, hlasujete už teraz proti trinástym dôchodkom a je vám ľúto „rozdávať“ po cca 600 eur ročne, v čomsi veľmi účelovo tápete.

Vzdajte sa radšej tak po kresťansky vašich 6 000 eur. Mesačne. To, že ich dostávate, je najmä zásluha penzistov, lebo mali deti, tí kresťanskí aj viac ako dve – tri. A prispievali celý život, aby bolo nielen na dôchodky.

To nie je zlomyseľnosť voči vám, čo napíšem. Dôchodcovia sa už nemôžu zúčastňovať na tom, aby zvyšovali počet ľudí v produktívnom veku, s prepáčením, plodením detí. Keď som sa pozeral na vás, vyzeráte mlado a sviežo. Pričiňte sa, a spolu s vami aj ďalší produktívni, aby bolo viac prispievateľov do Sociálnej poisťovne. A nemusíte sa báť, že raz nebude na vašu penziu.

Ak vám nebráni nič závažné, v opačnom prípade prijmite hlboké pardon, začnite s tým už dnes večer. A nenavážajte sa do tých, ktorým ležia na srdci dôchodcovia, totiž tí, bez ktorých by nič nebolo.

Kapišto ?

RTVS sa na to ešte „nepozrela“ alebo Opýtajte sa Dlugolinského

22.06.2024

Ak do dnešného dňa som prípadne pochyboval o nevyhnutnosti odchodu generálneho riaditeľa RTVS Machaja, už si nemyslím, že by mal zotrvať na tomto poste. Svoju nespôsobilosť, podľa mňa, nepreukázal len vo vlastnej televízii, ale aktuálne na počudovanie v inej, komerčnej, t. j. TA3. Prečo generálny súhlasil s účasťou v konkurenčnom médiu, keď lúsknutím prsta sa mohol [...]

Zhovadilosť zhovadilých alebo Prečo toľká zloba v mediálnom priestore

18.06.2024

Ak administrátor nedajbože vymaže tento príspevok s ohľadom na neslušný titulok, budem to pokladať za nepriamy súhlas s tým, voči čomu ako bloger vytrvalo už dlho bojujem. Totiž, že o blogeroch, aj keď sa spravidla nepodpisujú občianskym menom a priezviskom, sa dá vystopovať všetko až po čísla topánok, anonymní komentátori pod príspevkami majú neoprávnenú výsadu. [...]

Prezident Pellegrini prišiel, videl – a zvíťazili sme !

17.06.2024

Kam to dnes pricestoval náš nový prezident Pellegrini ? Do Bruselu a teda do Belgicka ? Reprezentovať Slovensko pri rokovaniach o najdôležitejších funkciách v inštitúciách Európskej únie ? Je to tak a aj keď únia by mala fungovať na princípoch rovnosti, nik nepochybuje o tom, že tá rovnosť je iba platonická, napr. keď my máme pätnásť poslancov a iní aj mnohonásobne [...]

Hadždž / Mekka /

Počas púte do Mekky zomrelo 1301 pútnikov, väčšinou oficiálne neregistrovaných

23.06.2024 22:04

Mnoho z obetí boli starší ľudia s chronickými chorobami.

Benjamin Netanjahu

Fáza intenzívnych bojov proti Hamasu sa blíži ku koncu, vyhlásil izraelský premiér Netanjahu

23.06.2024 21:20

Ukončenie fázy intenzívnych bojov v Gaze umožní rozmiestnenie väčšieho počtu izraelských síl pri severnej hranici Izraela s Libanonom.

Hory / Turistika /

Poľská turistka uviazla v ťažkom teréne vo Vysokých Tatrách, noc prečkala v horách

23.06.2024 20:05

Keďže 49-ročná žena disponovala vybavením na núdzové bivakovanie a po dohode s ňou, že je schopná prečkať noc v horách, záchrannú akciu odložili.

mimoriadne1, mim1, streľba, vražda, prepadnutie, zbraň, náboj, výstrel, nábojnica

V ruskom Dagestane sa strieľalo, horeli synagógy. Zomrelo šesť policajtov a pravoslávny kňaz

23.06.2024 18:28, aktualizované: 20:20

Dagestanský prezident Sergej Melikov uviedol, že neznámi útočníci sa útokmi v Derbente a Machačkale pokúsili destabilizovať situáciu v spoločnosti.

milanjan7

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 116
Celková čítanosť: 221925x
Priemerná čítanosť článkov: 1913x

Autor blogu

Kategórie